Jump to content

Η Κίνα προτείνει την χρήση μόνο κινεζικών chips, αλλιώς οι φόροι θα είναι δυσβάσταχτοι


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζονται αδιάλειπτα και σε μια ολοένα και πιο περίπλοκη αγορά smartphones, η αυτάρκεια είναι το θεμέλιο της αυτο-συντήρησης. Μόνο με την κινεζική τεχνολογία μπορεί η Κίνα να εμποδίσει τη δράση κατά της Huawei. Προς το παρόν, οι δημοφιλείς εταιρείες κατασκευής chips για κινητά παγκοσμίως όπως οι Qualcomm και MediaTek, χρησιμοποιούν εκτενώς την αμερικανική τεχνολογία, αλλά υπάρχουν και ορισμένες πλήρως κινεζικές εταιρείες.

Πρόσφατα, ο Cao Haitao, διακεκριμένος καθηγητής του Mindu Scholars στο Πανεπιστήμιο Minjiang, δήλωσε σε ένα πρόγραμμα συνεντεύξεων ότι το 30% των smartphones που πωλούνται στην Κίνα πρέπει να χρησιμοποιούν κινεζικά chips. Προτείνει επίσης ότι οποιαδήποτε εταιρεία επιλέξει να κάνει διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσει έως και 400% περισσότερο φόρο. Ο Cao Haitao είπε επίσης ότι σκοπός αυτού είναι να αναπτυχθεί η κινεζική αγορά.

Όσον αφορά τη βιομηχανία ημιαγωγών, είπε ότι καταναλώνει πολλούς πόρους στην Ταϊβάν. Η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού των εργοστασίων της TSMC πέρυσι ήταν περίπου 150.000 τόνοι.

Ο Chen Keming, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Ταϊβάν του Πανεπιστημίου Huaqiao και διευθυντής της Εθνικής Ερευνητικής Εταιρείας της Ταϊβάν, δήλωσε ότι η TSMC είναι ο ηγέτης στη βιομηχανία ημιαγωγών στην Ταϊβάν, αλλά η υψηλή αποτίμησή της αποτελεί πρόβλημα. Το 80% των μετόχων της TSMC είναι στο εξωτερικό και μόνο το 20% βρίσκεται στα χέρια συμπατριωτών της Ταϊβάν. Με άλλα λόγια, το 80% των χρημάτων που βγάζει ο κλάδος τα παίρνουν ξένοι.

Αυτό το θέμα έχει επίσης προκαλέσει έντονες συζητήσεις μεταξύ πολλών χρηστών του διαδικτύου. Οι απόψεις του καθενός είναι επίσης διαφορετικές. Κάποιοι λένε ότι αυτό πρέπει να γίνει και κάποιοι χρήστες του διαδικτύου πιστεύουν ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα με ψυχραιμία. Πολλοί πιστεύουν ότι εάν η κινεζική κυβέρνηση αποδεχθεί τη χρήση μόνο κινεζικών chip’s, τότε η απόδοση των smartphone θα είναι πραγματικά κακή.

Ποια η δική σας άποψη;

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...