Jump to content

Samsung: Μας δείχνει τις νέες gaming οθόνες Odyssey 57 ιντσών και 49 ιντσών


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με αφορμή την έναρξη της CES 2023, η Samsung θέλοντας να τραβήξει επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας για άλλη μία φορά, ανακοίνωσε και έδειξε τέσσερα νέα μοντέλα οθονών. Δύο από αυτά είναι οθόνες αποκλειστικά για gaming, το τρίτο μοντέλο απευθύνεται σε σχεδιαστές και φωτογράφους και το τελευταίο είναι για κάθε άλλη χρήση.

Το κορυφαίο μοντέλο είναι το νέο Odyssey Neo G9 (G95NC) με πάνελ οθόνης LCD μεγέθους 57 ιντσών και αναλογία διαστάσεων 32:9. Η οθόνη έχει ανάλυση 7680×2160, καθιστώντας την ουσιαστικά δύο οθόνες 4K UHD τοποθετημένες δίπλα-δίπλα, μαζί με ρυθμό ανανέωσης 240 HZ. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη ανανεώνει σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια pixel κάθε δευτερόλεπτο.

Τροφοδοτώντας αυτόν τον τρελό συνδυασμό ανάλυσης και ρυθμού ανανέωσης είναι η πρώτη υποδοχή DisplayPort 2.1 (UHBR13.5) στον κόσμο, η οποία προσφέρει εύρος ζώνης 54 Gbps, σχεδόν διπλάσιο από τις υποδοχές HBR3 DisplayPort 1.4a (32 Gbps) και επίσης περισσότερο από το εύρος ζώνης HDMI 2.1 48 Gbps. Οι μόνες συσκευές που υποστηρίζουν αυτό το πρότυπο επί του παρόντος είναι οι κάρτες γραφικών Radeon RX 7900 XTX και 7900 XT της AMD. Το νέο πρότυπο DP2.1 υποστηρίζει επίσης τη συμπίεση ροής οθόνης χωρίς απώλειες για να επιτρέψει συνδυασμούς υψηλότερης ανάλυσης και ρυθμού ανανέωσης από αυτό που θα επέτρεπε εγγενώς το ακατέργαστο εύρος ζώνης.

Η οθόνη έχει καμπυλότητα 1000R και χρησιμοποιεί οπίσθιο φωτισμό mini LED με στρώμα κβαντικής κουκκίδας και πιστοποίηση VESA Display HDR 1000. Η Samsung χρησιμοποίησε επίσης μια ματ επίστρωση για την οθόνη για να μειώσει τις αντανακλάσεις.

Υπάρχει επίσης και ένα δεύτερο μοντέλο gaming που είναι το Odyssey OLED G9 (G95SC) με πάνελ OLED 49 ιντσών 32:9. Έχει ανάλυση 5120×1440 (άρα δύο οθόνες 1440p δίπλα δίπλα) και ρυθμό ανανέωσης 240Hz. Δεν υπάρχει υποστήριξη DP2.1 εδώ.

Ακριβώς όπως και στην μεγαλύτερη οθόνη, έχουμε και εδώ ένα στρώμα κβαντικής κουκκίδας για βελτιωμένο κορεσμό χρωμάτων και η Samsung ισχυρίζεται ότι το αληθινό RGB, το οποίο μπορεί να προτείνει μια τυπική συστοιχία υπο-pixel RGB, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για οθόνες OLED. Όντας ένα πάνελ OLED, έχει τοπικό φωτισμό ανά pixel, αληθινό μαύρο και χρόνο απόκρισης κοντά στα 0,1 ms.

Το OLED G9 περιλαμβάνει εφαρμογές όπως το Netflix, το YouTube και το Prime Video, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε περιεχόμενο χωρίς να συνδέετε υπολογιστή. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για το Xbox Cloud Gaming και το Nvidia GeForce Now μέσω της ενσωματωμένης πλατφόρμας Samsung Gaming Hub.

Τώρα για σχεδιαστές και γενικά πελάτες με αυξημένες ανάγκες περί επαγγελματικού χαρακτήρα, υπάρχει το μοντέλο ViewFinity S9 (S90PC), ένα πάνελ LCD 5K 27 ιντσών με ανάλυση 5120×2880. Η Samsung ισχυρίζεται 99% κάλυψη DCI-P3 και μέσο όρο Delta E ≦2 για ακρίβεια χρώματος.

Η οθόνη διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία διαχείρισης χρωμάτων, με τη δυνατότητα βαθμονόμησής της κατά προσέγγιση χρησιμοποιώντας ένα smartphone και την εφαρμογή Samsung Smart Calibration. Το πάνελ έχει ματ επίστρωση από προεπιλογή.

Το ViewFinity S9 διαθέτει συνδέσεις USB-C και Thunderbolt 4, καθιστώντας το ιδανικό για χρήση με PC, Mac και iPad Pro. Οι πρόσθετες θύρες επιτρέπουν τη σύνδεση άλλων περιφερειακών καθώς και της ομαδοποιημένης κάμερας 4K SlimFit. Το ενσωματωμένο Samsung Smart Hub διαθέτει εφαρμογές όπως το Google Meet που μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς συνδεδεμένο υπολογιστή.

Για πιο απλή καθημερινή χρήση, μπορεί κάποιος να προτιμήσει το Smart Monitor M8 (M80C) των 27 ιντσών. Η οθόνη διαθέτει ενσωματωμένες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων καθώς και SmartThings Hub για τη σύνδεση έξυπνων οικιακών συσκευών. Αυτό το μοντέλο λειτουργεί ουσιαστικά ως τηλεόραση, μείον τα χαρακτηριστικά του δέκτη τηλεόρασης και φέρει ανάλυση 4K.

Η τιμή και η διαθεσιμότητα και για τα τέσσερα μοντέλα θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...