Jump to content

Apple: Ετοιμάζει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση για το iPhone


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πήρε χρόνια αλλά επιτέλους η Apple θα προσφέρει σύστημα αντίστροφης ασύρματης φόρτισης στα τηλέφωνά της. Η τεχνολογία θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τη μπαταρία του iPhone σας για να φορτίσετε τα AirPods Pro, το Apple Watch ή άλλα μικρά gadget που υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση, εάν έχετε ξεχάσει τον φορτιστή τους ή απλώς για μεγαλύτερη ευκολία.

Το πιο κοντινό πράγμα σε αυτό είναι η θήκη μπαταρίας MagSafe που μπορεί να επαναφορτιστεί από το iPhone όσο τη συμπληρώνετε. Η Apple απλώς δηλώνει ότι ” μπορείτε επίσης να φορτίσετε και τα δύο εάν συνδέσετε το MagSafe Battery Pack στο iPhone σας και στη συνέχεια, συνδέστε το iPhone σας σε μια πηγή τροφοδοσίας. Ίσως θέλετε να φορτίσετε με αυτόν τον τρόπο εάν χρειαστεί να συνδέσετε το iPhone σας σε άλλη συσκευή κατά τη φόρτιση, όπως εάν χρησιμοποιείτε ενσύρματο CarPlay ή μεταφέρετε φωτογραφίες σε Mac. ”

Το γεγονός ότι το iPhone μέχρι σήμερα δεν διαθέτει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς τα ακουστικά της Apple αποκτούν συχνά νέα τεχνολογία χρόνια αφότου έχει φτάσει ακόμη και σε μεσαία μοντέλα Android. Η Apple αρέσκεται να παρακολουθεί στο περιθώριο, ενώ μια νέα λειτουργία αποδεικνύει την ικανότητά της στον τομέα και μετράει εάν υπάρχει αρκετή κρίσιμη μάζα αποδοχής από τους καταναλωτές για να την καταστήσει ένα βιώσιμο σύστημα για την τοποθέτηση της και σε iPhon.
Άλλωστε, χρειάστηκαν χρόνια για να προσφέρει η Apple απλή ασύρματη φόρτιση MagSafe στη σειρά iPhone 12 της για πρώτη φορά, πολύ καιρό αφότου η Samsung προσφέρει όχι μόνο ασύρματη φόρτιση, αλλά και αντίστροφη μορφή που μπορεί να συμπληρώσει ενεργειακά τη σειρά ακουστικών Galaxy Buds και άλλα μικρά gadgets. Το σύστημα MagSafe, ωστόσο, ήρθε με μια έξυπνη διάταξη πηνίου φόρτισης και σύστημα μαγνητικής στερέωσης που βελτίωσε την τοποθέτηση και την εμπειρία, καθώς και με μια δέσμη αξεσουάρ OEM και τρίτων για προστιθέμενη αξία.
Τώρα, ωστόσο, η Apple μπορεί να προετοιμάζεται για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία ασύρματης φόρτισης στα τηλέφωνά της, καθώς η Apple αναφέρει πως μια ευρεσιτεχνία της έχει χορηγηθεί με ένα άκρως τεχνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο USPTO που εξηγεί “Διτροπικά στοιχεία μαγνητικής ευθυγράμμισης για την ευθυγράμμιση συσκευών .” Εκεί, περιγράφει πώς ένα αξεσουάρ – το οποίο συνήθως έχει επίπεδη επιφάνεια και διατίθεται σε διάφορα σχήματα και μορφές – που βρίσκεται στο πίσω μέρος ενός iPhone μπορεί να επαναφορτιστεί ασύρματα χωρίς να σκέφτεστε πάντα τη σωστή τοποθέτησή του.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φαίνεται ότι μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε ένα σύστημα αντίστροφης ασύρματης φόρτισης από την Apple, ίσως ακόμη και εγκαίρως για τη σειρά iPhone 15 που φημολογείται ότι θα έρθει με μεγαλύτερες μπαταρίες από την τρέχουσα σειρά iPhone.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...