Jump to content

Μην βιάζεστε, έρχεται πρώτα το PS5 Pro και μετά το PS6


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δύο ολόκληρα χρόνια παρουσίας μετρά πλέον το PlayStation 5 της Sony και παρά το γεγονός ότι πέτυχε μια αξιοπρεπή απόδοση, υπάρχει η αίσθηση ότι η νέα γενιά έφτασε πολύ νωρίς. Οι πολλαπλοί περιορισμοί στην αλυσίδα εφοδιασμού μετέτρεψαν το έργο της απόκτησης ενός PS5 στους πρώτους μήνες ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Τώρα, η κατάσταση ξεκαθαρίζει και οι πωλήσεις της κονσόλας σταθεροποιούνται. Εν μέσω κάποιων φημών για την ανάπτυξη του PlayStation 6, φαίνεται ότι η Sony προετοιμάζει ουσιαστικά την αγορά για την κυκλοφορία του PS5 Pro.

Πρώτα θα δούμε το PS5 Pro

Πριν από την κυκλοφορία του PS5, είδαμε πολλά teaser και υποσχέσεις για εγγενές gaming 8K, έως και 120 FPS. Το γεγονός όμως είναι ότι η κονσόλα δεν μπορεί να χειριστεί ούτε 4K@60fps χωρίς κάποιες θυσίες. Αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο όταν είναι ενεργοποιημένη η ανίχνευση ακτίνων – η μεγάλη απήχηση της νέας γενιάς. Επίσης, λίγα μόνο παιχνίδια προσπαθούν πραγματικά να εξερευνήσουν τα οφέλη του τρέχοντος υλικού. Μέχρι στιγμής, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τίτλοι “cross-gen”, κυρίως λόγω της δυσκολίας απόκτησης μιας νέας κονσόλας. Για το 2023, αναμένουμε να εμφανιστούν τα πραγματικά παιχνίδια επόμενης γενιάς και προφανώς, η Sony ετοιμάζει ένα νέο PS5 Pro για να χειριστεί αυτά τα παιχνίδια με τη μέγιστη απόδοση.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά, η κυκλοφορία του PS5 Pro μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους του 2023. Οι πληροφορίες προέρχονται απευθείας από τον αντιπρόεδρο της Sony, Hideaki Nishino. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ιαπωνικό μέσο, ​​Famitsu, το στέλεχος μοιράστηκε μερικά από τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον. Δεν του επετράπη να δώσει λεπτομερείς λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή, αλλά πρότεινε νέες εκδόσεις για το επόμενο οικονομικό έτος της εταιρείας του 2023 – το οποίο ξεκινά τον Απρίλιο.

Μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2022, οι πωλήσεις του PS5 θα ξεπεράσουν τα 37 εκατομμύρια. Πιστεύουμε ότι θα είναι επίσης μια σημαντική στιγμή για την πλατφόρμα. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή, αλλά ελπίζω να είστε ενθουσιασμένοι για την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Sony ετοιμάζει μια νέα έκδοση με οδηγό αφαιρούμενου δίσκου. Αυτό μπορεί να επιτρέψει στην εταιρεία να πουλήσει την κονσόλα σε χαμηλότερη τιμή και να προσφέρει το πρόγραμμα οδήγησης δίσκου ξεχωριστά για όσους το χρειάζονται. Μπορεί επίσης να μειώσει το μέγεθος της κονσόλας, η οποία είναι η πιο ογκώδης της σειράς PlayStation. Επιπλέον, αναμένουμε μια αναθεώρηση υλικού σε αυτό το μοντέλο.

PS5 Pro και PS5 Slim

Μέχρι στιγμής, δεν προσπαθούν πολλά παιχνίδια να εξερευνήσουν το μέγιστο υλικό του PS5. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η κονσόλα δεν μπορεί να χειριστεί όλα τα χαρακτηριστικά νέας γενιάς ταυτόχρονα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να επιλέξετε μέγιστη ανάλυση ή σταθερό ρυθμό καρέ. Ομοίως, η ενεργοποίηση της ανίχνευσης ακτίνων θα περιορίσει και άλλες πτυχές του υλικού. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ανίχνευση ακτίνων είναι μια βαριά τεχνολογία, την οποία οι κονσόλες θα πρέπει να προσαρμόσουν σύντομα και είναι σχεδόν αδύνατο να συμβαδίσουν με τα βιομηχανικά πρότυπα χωρίς αναθεώρηση υλικού.

Πίσω στις μέρες του PS4, είδαμε την άνοδο του 4K gaming. Το 2016, για πρώτη φορά στην ιστορία του PlayStation, η εταιρεία παρουσίασε μια έκδοση Pro για την κονσόλα της. Το PlayStation 4 Pro ήρθε υποσχόμενο καλύτερη απόδοση στα παιχνίδια. Αν και υποσχόταν ανάλυση 4K, η κονσόλα ήταν σε θέση να προσφέρει μόνο δυναμική ανάλυση που κυμαινόταν μεταξύ 2Κ και 4Κ. Αλλά για πρώτη φορά, η κονσόλα κατάφερε να φτάσει τα 60 fps στα περισσότερα παιχνίδια. Η Sony δημιούργησε την παράμετρο της κυκλοφορίας μιας έκδοσης Pro το 2016, γι’ αυτό δεν μπορούμε να απορρίψουμε την κυκλοφορία ενός PS5 Pro.

Τώρα, για ένα πιθανό PS5 Slim, θα ακολουθούσε την παράδοση της εταιρείας. Από την εποχή του PSOne, η εταιρεία είναι γνωστή για την κυκλοφορία λεπτών, συμπαγών εκδόσεων των κονσολών της. Το PS4 απέκτησε την έκδοση Slim μαζί με την έκδοση Pro το 2016. Το vanilla PS5 είναι μια τεράστια κονσόλα και για αυτόν τον λόγο, είναι αυτή που χρειάζεται πραγματικά μια Slim έκδοση. Η άνοδος ενός αφαιρούμενου προγράμματος οδήγησης δίσκου επιτρέπει στη Sony να το πουλάει μόνο σε ψηφιακή μορφή και να επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε δίσκους μέσω του εξωτερικού αξεσουάρ. Όσον αφορά το υλικό, μπορεί να δούμε ανεπαίσθητες αναβαθμίσεις στο vanilla PS5, αλλά η κονσόλα μπορεί να βρίσκεται κάτω από το PS5 Pro.

Όσον αφορά την τιμολόγηση, αναμένουμε ότι το PS5 Pro θα κοστίζει λίγο περισσότερο από την τυπική έκδοση. Ίσως να αγγίζει την τιμή των $600, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε. Επίσης, το φημολογούμενο πρόγραμμα οδήγησης δίσκου μπορεί να είναι το κλειδί για τη μείωση της τιμής της κονσόλας.

Λίγη υπομονή παραπάνω για το PS6 
Πέρα από όλες αυτές τις φήμες για ένα PS5 Pro, έχουμε επίσης κάποιες υποδείξεις για την κυκλοφορία του PS6. Απέχουμε ακόμη λίγα χρόνια από την είσοδο της Sony στην επόμενη κονσόλα, αλλά η εταιρεία φέρεται να βρίσκεται στη φάση σχεδιασμού της νέας κονσόλας.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...