Jump to content

Oppo Inno Day 2022: Καινοτομία και εξέλιξη με τα OHealth H1, MariSilicon Y & Air Glasses 2!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

H Oppo αυτή τη στιγμή ανήκει στις κινεζικές εταιρείες που το όνομα της είναι συνώνυμο της πρωτοπορίας και της εξέλιξης. Εστιάζοντας σε δεκάδες διαφορετικές τεχνολογίες, οι οποίες έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την digital καθημερινότητά μας και να την καταστήσουν πιο πλούσια και συναρπαστική, η Oppo στο πλαίσιο του διήμερου event της Inno Day 2022 μας έδωσε τη δυνατότητα να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στον τρόπο με τον οποίο οραματίζεται το μέλλον. Άλλωστε με παρουσία σε 60+ χώρες και με 500+ εκατομμύρια users να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της, η Oppo είναι η ανερχόμενη υπερδύναμη στον κόσμο της mobile τεχνολογίας (κι όχι μόνο).

Για αυτό στην ειδική παρουσίαση της που προβλήθηκε online, η κινεζική εταιρεία έκανε τα αποκαλυπτήρια σε τρία μοναδικά προϊόντα. Το πρώτο εξ΄ αυτών είναι το MariSilicon Y chip, το οποίο ουσιαστικά επιχειρεί να συνεχίσει την «κληρονομιά» του MariSilicon X (το οποίο εστίαζε στην βελτίωση του τομέα του mobile photography) και την πρόθεση της Oppo να αναπτύξει τα δικά της «homemade» chipsets. Το MariSilicon Y δημιουργήθηκε από την αυξανόμενη ανάγκη των χρηστών για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση στο Bluetooth σε σχέση με την μεταφορά του ήχου, με την Oppo ουσιαστικά να εξαργυρώνει την δεκαετή παρουσία της στον κόσμο του high-fidelity ήχου (έχει συνδεθεί με δεκάδες home entertainment προϊόντα).

Όπως έχει παρατηρηθεί, οι users δεν μπορούν να απολαύσουν την υψηλή ποιότητα ήχου λόγω των περιορισμών που προέρχονται από την τεχνολογία του Bluetooth. Εδώ είναι που αναλαμβάνει «δράση» το νέο SoC, το οποίο επιχειρεί να δώσει μια σημαντική ώθηση στην ηχητική μας εμπειρία. Η Oppo με το MariSilicon Y δύναται ουσιαστικά να κάνει πραγματικότητα τη μεταφορά πεντακάθαρου loseless audio 24-bit στα 192KHz μέσω Bluetooth για πρώτη φορά. Το MariSilicon Y είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί την πρωτοποριακή τεχνολογία N6RF, η οποία ουσιαστικά επιτρέπει μια αύξηση της τάξεως του 50% στο Bluetooth Bandwidth, σε σύγκριση με τα συμβατικά Bluetooth SoCs που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Η δεύτερη συσκευή που ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της Oppo, είναι το OHealth O1, μια πρωτοποριακή συσκευή που ο ρόλος της είναι να παρακολουθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή την κατάσταση της υγείας σε μια οικογένεια. Το εν λόγω προϊόν είναι το πρώτο που εντάσσεται στο brand Ohealth, στο οποίο η Oppo σχεδιάζει να επενδύσει αρκετά μέσα στα επόμενα χρόνια. H κομψή αυτή οβάλ portable συσκευή ζυγίζει μόλις 95 γραμμάρια και ουσιαστικά δύναται να μετρήσει τα επίπεδα του οξυγόνου, να εκτελέσει ένα ECG (ηλεκτροκαρδιογράφημα), να ελέγξει διεξοδικά τη λειτουργία της καρδιάς, τη θερμοκρασία του σώματος, αλλά και να παρακολουθήσει τον τρόπο που κοιμόμαστε.

Κάνοντας χρήση τον δεδομένων που συλλέγονται από διαφορετικές πηγές και συνδυάζοντας τα με μια σειρά από εξελιγμένους αλγορίθμους, το OHealth O1 δύναται να προσφέρει μια λεπτομερή και ολιστική καταγραφή της κατάστασης της υγείας μας. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, το εν λόγω gadget θα μπορεί να διαμοιραστείτε τα δεδομένα που συλλέγει on-the-fly με γιατρούς, νοσοκομεία και κλινικές. Όπως ανέφεραν τα στελέχη της Oppo, στόχος είναι στο μέλλον η δυνατότητα για διενέργεια AI-based γνώσεων μέσω μιας ευρύτερης OHealth πλατφόρμας, ένα task που σίγουρα θα απαιτήσει αρκετό καιρό μέχρι να τελειοποιηθεί. Το OHealth H1 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στην Κίνα και τα πλάνα για ένα παγκόσμιο launch, βρίσκονται ακόμη υπό ανάπτυξη.

Η τελευταία συσκευή που μας παρουσίασε η Oppo στο πλαίσιο του Inno Day ήταν τα Air Glass 2, τα τελευταία της smart glasses που βασίζονται στην τεχνολογία του Assisted Reality. Όπως μας αποκάλυψαν οι άνθρωποι της Oppo, τα Air Glass 2 ζυγίζουν μόλις 38 γραμμάρια και ξεχωρίζουν για το εξαιρετικά στιβαρό design τους. Παράλληλα, ο διάδοχος των Oppo Glasses, θα διαθέτει μια σειρά από ειδικούς SRG φακούς που αποτελούν ένα δημιούργημα της ίδιας της Oppo (θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άτομα που φέρουν παθήσεις του ματιού). Τα νέα Air Glass θα μπορούν να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, να μεταφράζουν real-time, να προσφέρουν GPS λειτουργίες και να μετατρέπουν τη φωνή σε κείμενο για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα στην ακοή τους.

Τα παραπάνω συνέβησαν στην πρώτη μέρα του Inno Day της Oppo και δεν σας κρύβουμε ότι ήδη ανυπομονούμε για το τι πρόκειται να μας παρουσιάσει η ανερχόμενη υπερδύναμη στον κόσμο της mobile τεχνολογίας στη δεύτερη μέρα του μεγάλου event της. STAY TUNED! 

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...