Jump to content

Alcatel One Touch 735 / 735i


DimitrisNo2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Dear Stabill,

 

Οτι δουλεύει, δουλεύει... :D

Το πώς τώρα. Εγώ βέβαια το έκανα με ένα 735i αλλά και άλλοι εδώ το κάναν με το 735 και με το me620.

 

Επειδή είμαι στη δουλειά και δεν έχω το software εδώ δεν θυμάμε ακριβώς ονόματα προγραμμάτων και σειρά.

 

Υπάρχει πάντως ένα εικονίδιο (στο software της alcatel) το οποίο επιγράφει κάτι σαν connect κτλ. Όταν το τρέχεις σου δείνει την επειλογή να ρυθμίσεις τον τρόπο σύνδεσης της σουίτας (alcatel software) με το κινητό. Οι διαθέσιμες επιλογές (στην έκδοσή μου είναι 3 στην δικιά σου μάλον είναι 2) 1η IR, 2nd USB καλώδιο, 3rd (ίσως μόνο για735i) None (over WAP).

 

Εσύ διαλέγει την πρώτη, IR και πατάς Next (ενώ έχεις φέρει με αναμένες τις IR το alcate σου σε οπτική επαφή με το Me620 μην το βάλεις από λάθος μεριά, λαμπάκι με λαμπάκι σε απόσταση 3cm- 4cm). επειδή μάλλον έχεις βάλει λαθος driver θα σου πέι unable to connect modem not fount, remove modem και κάτι ΄τετοια δεν θυμάμε. Τώρα ή θα σου ανοίξει μόνο του παράθυρο με τα διαθέσημα modem ή θα πρέπει να πατίσειs κάποια επιλογή που θα σου δώσει (remove modem νομίζω). Αυτό θα ανίξει τα υπάρχοντα modem. Εκεί θα βρέις το modem που χρισιμοποιείς για internet συνδεδεμένο σε κάποια com (1..4) και ακόμα ένα συνδεδεμένο σε Com11 (ή τελος πάντον μεγάλο νούμερο >4) και άλλα ίσως σκουπίδια Modem τα οπόια θα είναι not fount. Εσύ θα κάνεις remove to modem στο com11 (ή όποιο λέει σε εσένα). Και για να σου εξηγίσω αυτό έκανες REMOVE είναι το ΛΑΘΟΣ modem που είχε εγκατασταθεί όταν άναψες τα IR του 735 και το πλησίασες στο me620 χωρίς να τρέχεις το software Και τα windows βάλαν ένα generic IR modem driver γκε-γκε? :confused: .

Ωράια πάει το ΄λάθος ας βάλουμε το σωστό. Προσοχή τώρα!

 

Σβίνεις τις IR (το απομακρύνεις ή περιμένεις να σβίσουν).

Τερματίζεις το πρόγραμμα και το ξανατρέχεις. Τώρα διαλέγεις IR και πατάς Next. Θα δείς ότι σου ζητάει να ανάψεις τις IR και να φέρεις το κινητό πλησίων του ME620. Το κάνεις λοιπόν και Vuala.... εγκαθιστά ΝΕΟΥΣ σωστούς drivers (μάλιστα είναι και ψηφικά υπογεγραμένοι) και σε ρωτάει αν ασυμφωνείς. Πατάς ΥΕΣ

 

That it. :whistle: now it sould work :happy:

 

Μην γράφεις κεφαλάια μας στράβωσες... (θα μου πείς εγώ τι έχω κάνει με την ορθογραφία μου :o )

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 248
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Aγαπητε keysmith, στο set up connection μου βγαζει επι λεξη:

checking alcatel one touch modem ...ok

checking communication with the phone...failed!

Μετά δεν μου ανοιγει κανενα παραθυρο για διαθεσιμα modem ουτε και υπαρχει καμια επιλογη για να πατησω και να ανοιξω τα διαθεσιμα modem που μου λες...

Eχω δοκιμασει το pc suite 1.3 που ηταν μεσα στο πακετο αγορας και το 2.2 που εκανα download απο το internet.

Δεν μπορω να καταλαβω,ποιο software χρησιμοποιεις και σου βγαζει τις επιλογες που μου λες!

Υποψιν οτι το pc αναγνωριζει το κινητο μολις ερθει σε επαφη μεσω υπερυθρων,απλα δεν συνεργαζονται.Επισης εχω αλλαξει την ταχυτητα σε 57600

Αυτα!

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Πήρα τηλέφωνο σήμερα στην αντιπροσωπεία και τους ρώτησα αν υπάρχει επίσημα τέτοιο πρόβλημα και μου λένε πως όχι, ενδεχομένως να πρόκειται για ελαττωματικό κινητό.
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.
Link to comment
Share on other sites

Τελικά το αγόρασα κι εγώ!

Θα γράψω σύντομα τις παρατηρήσεις μου, αλλά η πρώτη εντύπωση είναι κάτι παραπάνω από θετική! :)

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.
Link to comment
Share on other sites

To πρόγραμμα που τρέχω λέγεται "Setup connection" 2.20 και βρισκεται μεσα στο program group που δμιουργέι το software. διαλέγεις infared και μετά next.

 

Και εμένα μου τo αναγνώριζε όταν το πλησίαζα! Αλλα και εμένα έκανε fail (αφού είχα λάθος driver). Σου λέω κάνε uninstall το λάθος driver.

 

Για να τον δεις (τον λάθος driver) πρέπει πρέπει το κινητό να έχει έρθει σε οπτική επαφή με το me620.

 

Εναλακτικά μην τρεχεις το πρόγραμμα Setupconection (θα το κάνουμε αλλοιώς) απλα άναψε το Ir και φέρτο κοντά στο me620 (όπου και θα στο αναγνωρίσει σαν 735). Λογικά και ενώ είναι αναμένο θα το δεις στο "control panel" στο "phone and modem options" στο tab "modems" συνδεδεμένο σε κάποιο com11 (ή κάτι τέτοιο). Διάλέξέ το και πάτα το REMOVE (αυτό το dialog ανοιγε και με την άλλη διεργασία που σου περιέγραφα). Τώρα KAΠΟΥΤ ο λάθος driver. :p

 

Ας βάλουμε τους σωστούς τώρα! :D

 

Aπομάκρινε το κινητό σβίνοντας τις υπέριθρες (περίμενε να σβήσουν). τρέξε το "Setup connection" δίάλεξε IR και ακολούθα τις οδηγίες. Απλά ΜΗΝ ανάψεις τις IR πριν σου το ζητήσει. Μόλις το ζητήσει θα δεις θα βάλει άλλους drivers. Τώρα ΔΟΥΛΕΥΕΙ :alien:

 

καλή τύχη

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Χώμό να πρόκειτε για ελατωματικό.

Τι εχει δηλαδή, σβήνει ξαφνικά ή χάνει το σήμα?

Είναι κλασική περίπτωση ελαττωματικού firmware από αυτά που μας συνηθίζουν οι εταιρίες.

 

Πες μου αν φτιάχτηκε να το πάω ΤΩΡΑ για ανατικατάσταση ή αναβλάθμηση.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

file diavase oloes tis selides giati exw voithisei kai allon na enwsei to 735 me to pc mesw MA620.

lipame alla varieme na ta xabnagrafw egw exw 735 kai to exw sindesei mesw MA620.

pigene pisw kai des pws

Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν 1 εικόνα, η οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 420 x 150 pixels και το μέγεθός της δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 16.384 bytes.

 

http://www.texnokosmos.com

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, εμένα μου δουλεύει η αναζήτηση σε αρκετά περισσότερα γράμματα και συγκεκριμένα στα Α, Κ, Π, Φ. Στο Μ δε μου δουλεύει και τα υπόλοιπα δεν τα δοκίμασα ακόμα γιατί δεν έχω τέτοια ονόματα.

Αλλά μου αρέσει που μπορώ να φτιάξω δικούς μου καταλόγους (π.χ. οικογένεια, φίλοι) και να τα οργανώσω έτσι.

Επίσης, στο εγχειρίδιο στη σελ. 24, αναφέρει ότι "Για ορισμένες γλώσσες που πληκτρολογούνται με συγκεκριμένο τρόπο, η αναζήτηση του ονόματος πραγματοποιείται με τη ρύθμιση "ΕΥΡΕΣΗ ΟΝΟΜΑΤ." που δεν τη βρήκα πουθενά.

Θα πάρω αύριο την αντιπροσωπεία να ρωτήσω τι γίνεται και θα σας ενημερώσω.

 

Αλλά γενικότερα έχω πολύ θετικές εντυπώσεις από το κινητό, νομίζω ότι είναι το καλύτερο στα λεφτά του. Το πήρα 200€ τελική από Γερμανό.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.
Link to comment
Share on other sites

Λιπάμε φίλε αλλά θα παρατηρήσεις ότι δεν είναι σταθερό σε πια γράμματα δουλευει και σε πια όχι. Αυτό εξαρτάται από πια ονόματα έχεις μέσα. Τωρα ας πούμε σε εμένα ΔΕΝ δουλευει στο Σ ενώ παλιά δουλευε. Κοινώς θα παρατηρήσεις ότι απλά κάνει ότι θέλει (όπως ακριβώς το έγραψα και στο post μου)

Τώρα ξανατηλέφωνησε στην alcatel και ξαναρώτα την αν το γνωρίζει επίσημα ή ανεπίσημα ότι στο κινητό της ΔΕΝ δουλεευει η αναζήτηση.

 

αν δώσω *#06# μου δείχνει το imei και κάτι άλο που ίσος έιναι η έκδωη του λογισμικού του.. Εμενα λέει V Java 200 01. εσένα ? Αν υπάρχει άλλος κωδικός να δώ την έκδωση θα ήθελα να τον μάθω.

 

 

Τουλάχιστον εγώ δεν ήξερα εσύ γιατί...??

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Την ίδια έκδοση έχουμε.

 

Κοίτα, εγώ δεν το θεωρώ και τόσο σοβαρό πρόβλημα αυτό. Αν έχεις χιλιάδες τηλέφωνα στον κατάλογο σε καταλαβαίνω, αλλά αυτή τη στιγμή εμένα δε με απασχολεί.

Και σε τελική ανάλυση, κανένα κινητό δεν είναι τέλειο, σταθμίζεις τα θετικά και τα αρνητικά και επιλέγεις αναλόγως.

Εγώ ας πούμε δεν πάω τα Nokia με τίποτα, γούστα είναι αυτά.

Και πες μου εσύ με τα 200 ευρώπουλα που έδωσα ποιό άλλο κινητό ανταγωνίζεται επάξια το 735i.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.
Link to comment
Share on other sites

Μου αρέσει πολύ η γαλλική εταιρεία γιατί πάντα έρχεται με την καλύτερη value προσφορά. Είχα ένα alcatel 500 και ήμουνα πολύ ικανοποιημένος. Πρόσφατα αγορά το 735. Περίμενα περισσότερη προσωποποίηση στις λειτουργίες του (όπως διαφορετικό ήχο για κάθε επαφή και όχι κατάλογο ή περισσότερες συντομεύσεις και παραμετροποίηση των atmospheres) αλλά λόγω της τιμής του και του πολύ καλού pc software τα προσπέρασα με μεγάλη ευκολία.

 

Το πρόβλημα που με ενόχλησε περισσότερο και θέλω να διαπιστώσω αν συμβαίνει μόνο σε μένα είναι η ένταση στους ήχους .amr . Δεν ανταποκρίνονται καθόλου στις ρυθμίσεις της έντασης. Μου δίνουν την εντύπωση ότι ακούγονται πάντα στο "τέρμα" με αποτέλεσμα να παραμορφώνονται και μερικές φορές να χτυπάνε δυνατά σε ώρες που πραγματικά δε το θέλεις. Με το soundforge έριξα την ένταση σε εξευτελιστικά levels αλλά και πάλι τα ίδια (μάλιστα παραμορφώνονται ακόμα περισσότερο).

 

Ένα δεύτερο πρόβλημα που είχα είναι με το software. Έχει δοκιμάσει κανείς τον συγχρονισμό των επαφών του με το outlook ? Οι ελληνικοί χαρακτήρες μεταφέρονται στο outlook σαν σύμβολα ( κάτι που δε μπορώ να καταλάβω γιατί, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να το υποστηρίξουν.

 

Ευχαριστώ που διαβάσατε και μόνο όλα αυτά :)

Link to comment
Share on other sites

Ναι ρε φίλε αλλά η αναζήτηση!? Αφού στο 735 έπαιζε. Ας μου δώσουν ένα 735 σκέτο. Το προτιμώ από την java.

 

Δεν είναι ότι δεν δουλεύει η αναζήτηση ΔΕΝ δουλευει ούτε η αλφαβιτική σειρά. Και δεν δουλευει ούτε στα λατινικά. Με άλλα λόγια απλά ψάχνεις στην ΤΥΧΗ να βρέις ένα τηλέφωνο.

 

Με 200Ε βρίσκεις κιντητό με κάμερα, IR και ελληνικά (μα το 735 no i :p ) και με ελληνικά και Java το v65 της Sagem απλά είναι πιο μεγάλο (αν και αυτό έχει πρόβλημα στην αναζήτηση ελληνικών)

 

Εγώ λέω πάρε κανα τηλέφωνο και εσύ στο service στην 2103304550 στην Τζώρζη 26 πλ. κάνιγκος και πούλα λίγο τρελίτσα (για IΝΚΑ κτλ) γιατί η γραμμή Alcatel (2109490790) που της ξανατηλεφώνησα μου κάναν τους κινέζους ότι δεν ξέρουν τίποτα (εγώ τους είχα ξαναενοχλίσει πριν 2 ευδομάδων) και να πάρω το service και άλλα τετοια. Ε θα πάρω το service αν μου το παίξουν και αυτοί κινέζοι και θα τα πάρω :angry: .

 

Αν δεν φωνάξουμε τίποτα δεν θα γίνει. :mad:

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν δε μπορείς να συγκρίνεις με το v65, γιατί είναι μόνο Vodafone Live κι αυτό για μένα είναι σοβαρό μειονέκτημα.

Αν πάλι ήθελες να πάρεις το 735 σκέτο...τι να σου πω.

Εγώ περίμενα να βγει το 735i ακριβώς και μόνο γιατί έχει java (γράφω προγράμματα και με ενδιαφέρει).

 

Πήρα μόλις πριν από λίγο στην αντιπροσωπεία και τους ανέφερα το πρόβλημα, κι αφού μου έκαναν κάτι ηλίθιες ερωτήσεις τύπου (μήπως κάνετε αναζήτηση στον κατάλογο της SIM, κλπ.) αναγνώρισαν ότι υφίσταται το πρόβλημα και έκανα μια επώνυμη αναφορά για να το διορθώσουν. Συνιστώ να κάνεις το ίδιο.

 

Εν τω μεταξύ, επειδή ως γνωστόν στην Ελλάδα βρισκόμαστε, λέω να βρω κανά mail για support της Alcatel να τους αναφέρω το πρόβλημα και την συμπεριφορά της εδώ αντιπροσωπείας.

 

Παρόλ'αυτά παραμένω ευχαριστημένος από την αγορά μου.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.
Link to comment
Share on other sites

Έχω το 735i.

Αυτό για τα amr που λες δεν ξέρω αν ισχύει, με τι συγκρίνεις; Σε σχέση με άλλα κινητά που άκουσα τους ίδιους ήχους (sagem v65, ericsson z600) παίζει μια χαρά.

Όσον αφορά στο intellisync νομίζω γράφει κάπου ξεκάθαρα ότι δεν υποστηρίζει μη λατινικούς χαρακτήρες (δυστυχώς :( )

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.
Link to comment
Share on other sites

Το συγκρίνω με τα midi που έχει η ίδια συσκευή. Δηλάδη δε με πειράζει η ποιότητα των amr όσο ή ένταση. Δεν έχω καταφέρει να ακουστούνε "σιγά".

Τώρα για το Intellisync δε μπόρεσα να καταλάβω γιατί αφήσανε απέξω τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Κατέβασα και το source του alcanna να δω αν μπορέσω να προσθέσω κάτι τέτοιο. Όψωμεν

Link to comment
Share on other sites

Πήρα και εγώ στο service αυτή την φορά (μιας και στο support είχα πάρει παλαιότερα) και μου είπαν ότι στο τέλος αυτής ή την αρχή της επόμενης ευδομάδας θα έχει βγέι το επίμαχο update και να τους ξαναπάρω. :shifty:

 

Οσο για την java, και εγώ για αυτό το περίμενα... Ομως, να σου πώ ακόμα δεν κατάλαβα πως φορτώνεις ένα application εκτώς ασφαλώς του W@P. Πως μπορώ αν βρώ ένα game να το φορτώσω από το καλώδιο?? :confused:

 

Μαλλον δεν γίνεται.. Και αυτό είναι άνα άλλο μειον. :cry:

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Γίνεται και παραγίνεται... Αν και δεν έχω προλάβει να το δοκιμάσω ακόμα, πρέπει να διαβάσω κάποια documents πριν για midp 2.0.

 

Λοιπόν, πήγαινε εδώ

http://www.my-onetouch.com/otahead/index.jsp

και κάνε register. Μετά θα βρεις στις σελίδες ένα σωρό χρήσιμα προγραμματάκια και documents για τα Alcatel, μεταξύ αυτών ένα Java emulator για το 735i, και μια εφαρμογούλα που τη λέει java uploader ή κάτι τέτοιο.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.
Link to comment
Share on other sites

A και μην βιάζεσαι να καταχωρίσεις πολλά ονόματα κτλ. Μαλόν μετά το update θα τα χάσεις όλα. επίσεις στο CD δεν υπάρχει software για sync με Outlook και πρέπει να το κατεβάσεις από το internet το οποίο έιναι αστοχο μιας και εμείς με PSTN που να κατεβάσουμε 35mb application.

 

γνωρίζεις κάτι διαφορετικό.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Τελικά ο stabill το έλυσε το πρόβλημά του?
από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Μωρέ ας βγει το update σε μια βδομάδα που σου είπαν και δε βαριέσαι, δεν έχω τόσα πολλά contacts να περάσω.

Αλλά χλωμό το βλέπω...

 

Πάντως εγώ έστειλα και στην Alcatel mail για το πρόβλημα, μέσα από τη φόρμα web support που έχουν στο site τους και περιμένω απάντηση. Δε χάνεις τίποτα να τους στείλεις κι εσύ...

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Mephisto (15 Μάρ. 2004 , 16:51)

 

Το source τίνος κατέβασες;;;

 

 

des edw :

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=270

mixalis0mcp is here ! Welcome to the new, better, stronger, faster, unwired revolution ...Welcome to myphone.gr
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά δεν ξέρω αν το έχετε πάρει πρέφα, αλλά τα links για το Alcanna δεν παίζουν πλέον.

Προφανώς η Alcatel τα εξαφάνισε.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.
Link to comment
Share on other sites

Επίσημη απάντηση από μαμά Alcatel:

 

Dear Customer

 

in fact the sort option for greek characters is not yet available. We don't have any information when this will be.

We apologize for this.

 

Sincerely,

Alcatel Customer Care Hotline.

 

:(

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.
Link to comment
Share on other sites

Πιο είναι το URL της alcatel suport line να στίλω και εγώ μαιλ (δεν πιστευω να θέλει registration) να τους τα πω ένα χεράκι...

 

Να τους πω δηλαδή ότι δεν είναι μόνο στα ελληνικά αλλά και στα λατινικά που δεν κάνει αναζήτηση (δεν δουλευει στο w,q κ.α) και ότι είναι εκτώς προδιαγρα΄φων βάση του εγχειριδίου και ότι συκώνει καταγκελία στον ΙΝΚΑ.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Alcatel One Touch 735 / 735i

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...