Jump to content

Το 5G στα αεροπλάνα θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος της λειτουργίας πτήσης


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αργές είναι οι ταχύτητες Wi-Fi που λαμβάνουν οι επιβάτες πτήσεων στον αέρα και οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ λένε ότι φτάνει με αυτή την ταλαιπωρία, θα εφαρμοστεί ένα νέο μέτρο! Μελλοντικά οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών στην ΕΕ θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τη λειτουργία πτήσης και να χρησιμοποιήσουν το 5G για ροή περιεχομένου, πρόσβαση σε εφαρμογές και ακόμη και τηλεφωνικές κλήσεις.

Σύμφωνα με το Gizmodo, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητά επί του παρόντος μια απόφαση που θα μπορούσε να κάνει το Airplane Mode μια ανάμνηση του παρελθόντος. Η πρόταση φέρεται να επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να παρέχουν τεχνολογία 5G αντί να απαιτούν από τους επιβάτες να πληρώνουν για Wi-Fi ή δεδομένα.

Αρχικά, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) απαγόρευσε στους επιβάτες να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους το 1991 λόγω ανησυχιών για παρεμβολές στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στο έδαφος. Λέγεται επίσης ότι τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα συστήματα πλοήγησης του αεροπλάνου και ο διευθύνων σύμβουλος της Επιτροπής Ασφάλειας Πτήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Dai Whittingham, ισχυρίζεται ότι τα τηλέφωνα δεν επιτρέπονταν λόγω της έλλειψης γνώσης σχετικά με το πώς η χρήση του τηλεφώνου θα επηρέαζε το αεροπλάνο.

Όποιος κι αν είναι ο πραγματικός λόγος, φαίνεται ότι τα αεροπλάνα στην ΕΕ θα χρησιμοποιούν πλέον ειδικό εξοπλισμό δικτύου που ονομάζεται “pico-cell” για να δρομολογούν κλήσεις, μηνύματα και δεδομένα μέσω δορυφορικού δικτύου. Αυτή η νέα τεχνολογία θα συνδέσει το αεροπλάνο με το επίγειο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον, οι ανησυχίες που είχαν προηγουμένως οι ρυθμιστικές αρχές για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δεν φαίνεται να ισχύουν για το 5G. Ο Whittingham αναφέρει:

Υπάρχει πολύ λιγότερη προοπτική παρέμβασης. Έχουμε διαφορετικό σύνολο συχνοτήτων για το 5G και υπάρχουν χαμηλότερες ρυθμίσεις ισχύος από αυτές που επιτρέπονται στις ΗΠΑ. Το ταξιδιωτικό κοινό θέλει 5G. Οι ρυθμιστικές αρχές θα ανοίξουν αυτή τη δυνατότητα, αλλά θα ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί ότι ό,τι κι αν κάνουν είναι ασφαλές.

Όσον αφορά το πότε αναμένεται να τεθεί σε ισχύ όλο αυτό, οι ταξιδιώτες της ΕΕ θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...