Jump to content

"King of 1" sensor" λέει η vivo για το X90 Pro+!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είναι πια γεγονός, το vivo X90 Pro+ είναι επίσημα εδώ και η εταιρεία είναι τόσο σίγουρη για το νέο της προϊόν που τολμά να πει το εξής για την κάμερά του: “King of One Inch sensors”. Το τηλέφωνο δεν είναι το πρώτο που κυκλοφόρησε με τον αισθητήρα Sony IMX989, αλλά η vivo φρόντισε να το εξοπλίσει με αρκετές βελτιώσεις που το κάνουν ξεχωριστό.

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει κανείς επάνω σε αυτή την συσκευή, τον ​​φακό. Διαθέτει γυάλινο στοιχείο υψηλής ποιότητας με αριθμό Abbe 81,6 (μεγαλύτερος αριθμός σημαίνει λιγότερη διασπορά φωτός, το πλαστικό μπορεί να έχει αριθμό έως και 30). Επίσης, είναι επικαλυμμένο με τη σύνθεση Zeiss T που μειώνει τη λάμψη και τα φαινόμενα προβολής “φαντασμάτων”. Ο φακός έχει ένα αρκετά ευρύ διάφραγμα, f/1,75 (μια συγκεκριμένη Xiaomi έχει φακό f/1,9), που αφήνει περισσότερο φως.

Τραβάει τα βλέμματα πολλών ο μεγάλος αισθητήρας IMX989 1″ και μάλιστα η κάμερα έχει 77% μεγαλύτερη φωτοευαίσθητη περιοχή σε σύγκριση με τον αισθητήρα 1/1,3″ του X80 Pro. Μεμονωμένοι αισθητήρες 1,6 μm μπορούν να συνδεθούν σε ομάδες των τεσσάρων για να επιτευχθεί ένα πραγματικό μέγεθος pixel 3,2 μm.

Το X90 Pro+ είναι εξοπλισμένο με δύο τηλεφακούς. Το πιο ενδιαφέρον από τα δύο είναι πως ο ένας είναι φακός περισκοπίου 90mm με αισθητήρα 64MP. Αυτός έχει οπτικό ζουμ 3,5x και μεγιστοποιεί το ψηφιακό ζουμ 100x. Επιπλέον, υπάρχει ένας φωτεινός φακός πορτρέτου 50 mm (f/1.6, σταθερή εστίαση) με έναν αισθητήρα 50MP πίσω του (IMX758). Και οι τρεις κάμερες που αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής έχουν OIS.

Ο υπερευρυγώνιος φακός έχει βελτιστοποιηθεί για χαμηλή παραμόρφωση. Διαθέτει οπτικό πεδίο 114° και αισθητήρα 48MP (IMX598). Οι πίσω κάμερες που διαθέτουν αυτόματη εστίαση υποβοηθούνται από ένα σύστημα λέιζερ. Τέλος, η selfie κάμερα διαθέτει αισθητήρα 32MP (f/2,45).

Το X90 Pro+ μπορεί να εγγράψει βίντεο 8K στα 30 fps και αν θέλετε υψηλότερη ποιότητα, υπάρχει μια λειτουργία βίντεο RAW 14-bit. Μπορείτε να βαθμονομήσετε την κάμερα και να επιλέξετε ανάμεσα στη λειτουργία Zeiss Natural Color 2.0 ή τη λειτουργία vivo Vivid Color. Υποστηρίζονται οι μορφές Dolby Vision και LOG και μπορείτε να τραβήξετε στατικές λήψεις στα 10 fps κατά την εγγραφή βίντεο.

Όλα αυτά δεν πρέπει να σας δίνουν την εντύπωση ότι η κάμερα είναι το μόνο ιδιαίτερο πράγμα που θα σας αρέσει τόσο πολύ επάνω στο vivo X90 Pro+. Τροφοδοτείται από τον πιο πρόσφατο και καλύτερο Snapdragon 8 Gen 2, φορτωμένο με 12 GB RAM και 256 GB ή 512 GB του νέου αποθηκευτικού χώρου UFS 4.0. Το chipset είναι συνδεδεμένο σε έναν μεγάλο θάλαμο ατμού 8.900 mm² για να διατηρεί σταθερή την απόδοση.

Σε αυτή την συσκευή, η εταιρεία πρόσθεσε το νέο chip vivo V2 ISP για να χειριστεί την επεξεργασία εικόνας.

Μπροστά, υπάρχει μια μεγάλη οθόνη 6,78” με ανάλυση 1.440 x 3.200 px (20:9). Είναι ένα πάνελ LTPO 4 AMOLED (Samsung E6) με χρώματα 10-bit και ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz. Για μείωση της φωτεινότητας, η οθόνη χρησιμοποιεί ένα σύστημα PWM υψηλής συχνότητας 1.440 Hz με μέγιστο όριο τα 1.800 nits. Η οθόνη διπλής καμπύλης υποστηρίζει Dolby Vision.

Το σώμα του τηλεφώνου διατίθεται σε δύο χρωματισμούς: China Red και Original Black και τα δύο με υφή από ψεύτικο δέρμα. Έχει βαθμολογία IP68 για αντοχή στη σκόνη και το νερό. Είναι λίγο ογκώδης με πάχος 9,7 χιλιοστά και βάρος 221 γραμμάρια.

Στην περιοχή της Κίνας, το νέο vivo X90 Pro+ κυκλοφορεί με το OriginOS 3. Οι προπωλήσεις του νέου μοντέλου Pro+ θα ξεκινήσουν στις 28 Νοεμβρίου και τα τρία μοντέλα θα είναι διαθέσιμα από τις 6 Δεκεμβρίου.

Τις επόμενες εβδομάδες το νέο τηλέφωνο θα πωλείται στην Κίνα στα 6.500 CNY (910$/890€/74.500 ₹) για το μοντέλο 12/256 GB, το 12/512 GB είναι ελαφρώς πιο ακριβό στα 7.000 CNY.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...