Jump to content

Νέες κάμερες της Samsung με την επωνυμία "XISO-CELL"


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο γίγαντας παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών της Νότιας Κορέας, η Samsung, είναι μία από τις λίγες εταιρείες smartphones που διαθέτουν κορυφαίες κάμερες. Η Samsung χρησιμοποιεί τη δική της μονάδα κάμερας, ISOCELL. Αυτό ισχύει από το αρχικό ντεμπούτο που έγινε παλαιότερα στο Samsung Galaxy S5. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Samsung παρουσίασε επίσης τα brand-names ISOCELL Plus καθώς και ISOCELL 2.0. Η επόμενη γενιά αισθητήρων της Samsung μπορεί να ονομάζεται “XISO-CELL”. Αυτή η είδηση προκύπτει από μια πρόσφατη εφαρμογή εμπορικού σήματος της εταιρείας.

Το Galaxy Club αναφέρει ότι η Samsung υπέβαλε πρόσφατα αίτηση για το εμπορικό σήμα XISO-CELL. Υπέβαλε αίτηση για αυτό το εμπορικό σήμα στην Κορεατική Υπηρεσία Πληροφοριών Πνευματικής Ιδιοκτησίας (KIPRIS). Αν και το έγγραφο αποκαλύπτει την εταιρεία και τη γραμματοσειρά, δεν αποκαλύπτει άλλες πληροφορίες. Επομένως, δεν είναι σαφές εάν η κύρια κάμερα 200MP στο Galaxy S23 θα χρησιμοποιεί το νέο εμπορικό σήμα.

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Samsung  ανακοίνωσε τον ISOCELL HPX, έναν άλλο αισθητήρα 200MP. Συνεχίζει να χρησιμοποιεί το μικρότερο μέγεθος pixel 0,56μm της Samsung. Υπενθυμίζουμε ότι η Sony παρουσίασε τον φακό IMX989 πριν από λίγους μήνες. Ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα το χρησιμοποιήσει θα είναι το Xiaomi 13.

Το Samsung ISOCELL HPX υποστηρίζει 4x ζουμ χωρίς απώλειες. Ακόμη και αν γίνει σμίκρυνση τέσσερις φορές, εξακολουθεί να μπορεί να παράγει φωτογραφίες 12 MP. Η Samsung εξηγεί ότι η τεχνολογία DTI διαχωρίζει κάθε pixel ενώ αυξάνει την ευαισθησία για τη λήψη καθαρών και ζωντανών εικόνων. Σε σύγκριση με το 0,64μm pixel του προϊόντος προηγούμενης γενιάς της Samsung, το μέγεθος pixel του ISOCELL HPX είναι μικρότερο κατά 12%. Το τελευταίο θα μειώσει επίσης την περιοχή της μονάδας κάμερας κατά 20%. Με τη σειρά του, αυτό θα κάνει τα smartphone πιο αδύνατα και το τμήμα της κάμερας δεν θα προεξέχει.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...