Jump to content

Qualcomm: H αγορά smartphones θα ανακάμψει από το 2ο εξάμηνο του 2023


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γενική πτώση παρατηρείται στην ευρύτερη αγορά ηλεκτρονικών ειδών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και mobile συσκευές. Οι πωλήσεις τηλεφώνων είναι λίγες και η αγορά καταγράφει κακή απόδοση. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δικαιολογούν την κατάσταση και σύμφωνα με τον Senior VP της Qualcomm, η αργή ανάπτυξη των περισσότερων αγορών ηλεκτρονικών ειδών οφείλεται κυρίως στον πληθωρισμό. Φυσικά, το τμήμα υποφέρει και από άλλους παράγοντες, όπως το ανεκτέλεστο απόθεμα τηλεφώνων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά δεν θα δει ανάκαμψη μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Αυτό ισχύει τουλάχιστον για την ώρα κατά τα λεγόμενά του και δεν μπορούμε να απορρίψουμε τα χειρότερα.

Δηλώνει επίσης ότι η Qualcomm πρέπει να προωθήσει άλλες ικανότητες. Η εταιρεία θέλει να επεκτείνει την παρουσία της σε τομείς όπως υπολογιστές, εικονική πραγματικότητα και αυτόνομη οδήγηση. Στόχος είναι επίσης να τεθούν αυτές οι περιοχές σε προτεραιότητα για την εστίασή της. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των chip’s Snapdragon. Αυτό περιλαμβάνει τα mobile SoC και τα μόντεμ Snapdragon που πωλούνται σε πολλούς κατασκευαστές. Με τη μείωση σε αυτό το τμήμα θα υποφέρει και η εταιρεία.

Νωρίτερα, η Qualcomm πραγματοποίησε το ετήσιο συνέδριό της και αποκάλυψε το Snapdragon 8 Gen 2 με πολλές αναβαθμίσεις. Δεν παρείχε τη διαδικασία των 3nm, αλλά χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη αρχιτεκτονική 4nm. Η εταιρεία υπόσχεται να θέσει ένα νέο πρότυπο για την εμπειρία σε mobile συσκευές. Η νέα CPU υποστηρίζει ανίχνευση ακτίνων και φέρνει υποστήριξη για Wi-Fi 7. Τα πρώτα τηλέφωνα με SD 8 Gen 2 θα εμφανιστούν τον Δεκέμβριο. Επίσης, υπάρχει μια αποκλειστική έκδοση του SD 8 Gen 2 που έρχεται με τη σειρά Galaxy S23, αλλά οι ακριβείς λεπτομέρειες δεν είναι ξεκάθαρες.

Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στη σειρά SD 8cx για να προσφέρει μια εναλλακτική έναντι του Apple M1. Επιπλέον, φέτος είδαμε την άφιξη της πρώτης φορητής κονσόλας με τον gaming επεξεργαστή SD 8gx!

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...