Jump to content

Σε μια λίστα όλα τα επερχόμενα smartphones που θα έχουν Snapdragon 8 Gen 2


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπόσχεται πολλά με τις νέες του βελτιώσεις το high-end chip Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm και στην τελευταία εκδήλωση της εταιρείας αποκαλύφθηκαν τα ηχηρά ονόματα κατασκευαστών smartphones, καθώς και τα επερχόμενα μοντέλα που έρθουν με το νέο chip τις επόμενες εβδομάδες. Στο παρόν άρθρο θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα σημαντικά νέα smartphones με το ισχυρό chip που θα κάνουν ντεμπούτο από τον επόμενο μήνα και θα αποτελέσουν εξαιρετικές επιλογές!  

Προσεκτική πλέον η Samsung, chip Snapdragon για κάθε συσκευή Galaxy S23

Με την άφιξη του νέου έτους, θα αρχίσει να πιέζει ο χρόνος για την ανάδειξη των νέων Galaxy S23, S23+ και S23 Ultra που εντάσσονται στον κατάλογο με τα επερχόμενα μελλοντικά smartphone που θα φέρουν το πρόσφατο Snapdragon 8 Gen 2 και μάλιστα έχουν ήδη περάσει από το Geekbench. 

Αλλά υπάρχουν πολλά άλλα μελλοντικά τηλέφωνα που θα χρησιμοποιούν την CPU 8 Gen 2, όχι μόνο οι ναυαρχίδες της Samsung. Επιπλέον, ορισμένα από αυτά έχουν εντοπιστεί σε benchmarks, όπως το Vivo X90 Pro και το iQOO 11. Αλλά δώστε ιδιαίτερη προσοχή, η συχνότητα του Prime core που αναφέρεται σε αυτά είναι 3,19 GHz. Τα 3,1872 GHz ήταν η ακριβής τιμή που δηλώθηκε από την Qualcomm. Γιατί τότε οι Samsung έχουν μεγαλύτερες ταχύτητες ρολογιού, π.χ. η συχνότητα Prime Core φθάνει 3.36GHz.

Ο Ice Universe είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο Snapdragon 8 Gen 2 θα έχει μια “αποκλειστική έκδοση υψηλής συχνότητας” για την ευρωπαϊκή αγορά. Αν και τα προγράμματα μετρήσεων που έχουμε δει μέχρι στιγμής δοκίμασαν μοντέλα των ΗΠΑ, αυτό είναι πιθανότατα ένα παγκόσμιο ζήτημα και όχι κάτι που επηρεάζει μόνο την Ευρώπη.

Τώρα ο tipster παρέχει περισσότερες πληροφορίες, επιβεβαιώνοντας ότι ο πυρήνας Prime CPU θα λειτουργεί στην πραγματικότητα στα 3,36 GHz αντί στα 3,2 GHz. Αλλά η GPU θα λειτουργεί επίσης με μεγαλύτερη ταχύτητα, 719 MHz σε σύγκριση με 680 MHz.

Παλαιότερα, η Qualcomm είχε κυκλοφορήσει εκδόσεις “AC” που έχουν μεγαλύτερες ταχύτητες ρολογιού από τον βασικό επεξεργαστή. Για παράδειγμα, ο Snapdragon 855 έχει τον αριθμό μοντέλου SM8150 και ο 855+, ο οποίος αύξησε την ταχύτητα του πυρήνα Prime από 2,84 GHz σε 2,96 GHz, έχει τον αριθμό μοντέλου SM8150-AC. Αυτό θα πρέπει να είναι το SM8550-AC αφού το 8 Gen 2 που παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα είναι το SM8550-AB.

Δεν είναι σαφές εάν το όνομα Snapdragon 8+ Gen 2 θα ισχύει για αυτόν τον επεξεργαστή, ο οποίος προορίζεται για τη σειρά Galaxy S23. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Qualcomm και η TSMC κατάφεραν να βρουν αρκετό χώρο για ένα αξιοσέβαστο overclock.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία της Qualcomm, η GPU είναι 25% ταχύτερη και η CPU 8 Gen 2 είναι 35% ταχύτερη από τον 8 Gen 1. Αυτή η νέα έκδοση chip θα είναι σημαντικά πιο γρήγορη.

Η επερχόμενη σειρά Samsung Galaxy S23 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Λίγες ημέρες υπομονή, έρχεται το Xiaomi 13!

Τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με αρκετές πηγές, θα παρουσιαζόταν η νέα ναυαρχίδα της σειράς Xiaomi, αλλά πιο πρόσφατα δημοσιεύματα, ανέφεραν την 1η Δεκεμβρίου ως την ημέρα της ανακοίνωσης. Το νέο chip της Qualcomm, το οποίο θα συνδυάζεται με έως και 12 GB μνήμης RAM, θα είναι παρόν σε αυτή τη σειρά, το οποίο θα προσφέρει πραγματικά υψηλές επιδόσεις.

Το πιο προηγμένο μοντέλο, το Xiaomi 13 Pro, θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής μας! Θα περιλαμβάνει μια ρύθμιση τριπλής κάμερας με έναν κύριο αισθητήρα Sony IMX989 50MP, έναν αισθητήρα εξαιρετικά ευρείας γωνίας 50MP και έναν αισθητήρα τηλεφακού 50MP.

Επιπλέον, μια οθόνη 6,7 ιντσών με ανάλυση 2K και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης μεταξύ 1 και 120 Hz θα είναι διαθέσιμη για αυτό το μοντέλο. Η μπαταρία των 4.800 mAh, η οποία υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση στα 120 watt, είναι επίσης ένα από τα δυνατά σημεία της συσκευής.

Ωραίο και αποδοτικό το Oppo Find X6

Επιπλέον, η Oppo έχει δηλώσει ότι η επερχόμενη ναυαρχίδα της θα χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2. Φαίνεται ότι αυτό το chip θα βρίσκεται στο μοντέλο του Find X6 Pro.

Αυτό που είναι ήδη γνωστό για αυτό το προηγμένο μοντέλο είναι ότι η ρύθμιση της τριπλής πίσω κάμερας του θα περιλαμβάνει έναν αισθητήρα Sony IMX989 με μέγεθος ίντσας και ανάλυση 50MP, από τα λίγα smartphones της αγοράς με τόσο ισχυρό σετ καμερών. Θα υπάρχουν επίσης δύο επιπλέον αισθητήρες 50MP.

Σε άλλες πρόσφατες φήμες, διαβάζουμε για οθόνη AMOLED με ανάλυση 2K και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz.

Θα συμβαδίζει με την εποχή του και το νέο OnePlus 11

To ισχυρότατο chipset Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm θα τροφοδοτεί και το επερχόμενο OnePlus 11. Μια δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo από την ίδια τη εταιρεία, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες.

Εσωτερικά θα υπάρχει μνήμη 256 GB και έως 16 GB μνήμης RAM. Η οθόνη θα είναι έναν πάνελ AMOLED διαστάσεων 6,7 ιντσών, με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Το OnePlus 11 θα έχει τρεις κάμερες, παρόμοιες με το Xiaomi 13 Pro, συμπεριλαμβανομένου ενός κύριου αισθητήρα 50MP, ενός αισθητήρα εξαιρετικά ευρείας γωνίας 48MP και ακόμη και ενός αισθητήρα τηλεφακού 32MP με οπτικό ζουμ 2x. Το μοντέλο OnePlus θα φτάσει με μια μεγάλη μπαταρία 5.000 mAh που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 100 watt.

Motorola Moto X40

Η Motorola θα αποκαλύψει επίσης το μοντέλο Moto X40 με Snapdragon 8 Gen 2, RAM έως 16 GB και έως 512 GB αποθηκευτικού χώρου.

Το μέγεθος οθόνης είναι 6,67 ίντσες, του οποίου ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης είναι 144 Hz. Περιλαμβάνει μπαταρία 5.000 mAh με ταχεία φόρτιση 68 watt και τρέχει Android 13.

Θα έχει έναν κύριο αισθητήρα 50MP, μαζί με έναν ευρυγώνιο αισθητήρα 50MP και ακόμη και έναν τηλεφακό 12MP, για να απαθανατίζει τις καλύτερες στιγμές.

Vivo X90 Pro (στην Ελλάδα μείναμε έκπληκτοι με τον προκάτοχο)

Σε λίγες ώρες, κάνει πρεμιέρα η νέα σειρά X90 της Vivo και στην βασική του έκδοση θα έχουμε SoC Dimensity 9200 της MediaTek, ενώ ο Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm θα είναι υπεύθυνος για το μοντέλο X90 Pro+.

Όσον αφορά τα οπτικά στοιχεία, ο Sony IMX989 θα χρησιμεύσει ως ο κύριος αισθητήρας για το X90 Pro+ και θα συνοδεύεται από υπερ-ευρυγώνιο φακό 48MP, κάμερα βάθους 50MP, ακόμη και τηλεφακό 64MP.

Μια οθόνη 6,78 ιντσών με ανάλυση 2K και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz θα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της συσκευής, ενώ εσωτερικά θα έχει μπαταρία 4.700 mAh με υποστήριξη για γρήγορη φόρτιση στα 80 watt.

iQOO 11

Ναι, το iQOO 11 της Vivo θα είναι μεταξύ των κορυφαίων συσκευών με το νέο Snapdragon 8 Gen 2. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει έως και 16 GB μνήμης RAM LPDDR5 και έως 256 GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης UFS 3.1.

Η οθόνη AMOLED 6,78 ιντσών, με τη σειρά της, προσφέρει ποιότητα Full HD+ και γρήγορο ρυθμό ανανέωσης 144 Hz. Ακόμη και το λειτουργικό σύστημα Android 13, το οποίο τρέχει το OriginOS 3, είναι διαθέσιμο. Για τις ενεργειακές του ανάγκες, υπάρχει μπαταρία 5.000 mAh με υποστήριξη 120 watt για γρήγορη φόρτιση.

Στο κομμάτι της φωτογραφίας, υπάρχει κύριος αισθητήρας 50MP που θα συνοδεύεται από έναν υπερ-ευρυγώνιο αισθητήρα 13MP και έναν τηλεφακό 12MP που ολοκληρώνει την όλη τριπλή σύνθεση.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...