Jump to content

Μελέτη αποδεικνύει την ακρίβεια των μετρήσεων της σύστασης σώματος από το Galaxy Watch4


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πιθανότατα κάποια στιγμή θα έτυχε να ακούσετε ή να ενημερωθείτε από διάφορες πηγές περί του Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI), ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα ακριβής μέτρηση της φυσικής σας κατάστασης. Η ανάλυση βιοηλεκτρικής αντίστασης (BIA) είναι πολύ καλύτερη, αλλά μέχρι σχετικά πρόσφατα ο εξοπλισμός γι’ αυτήν ήταν διαθέσιμος μόνο σε γυμναστήρια και κλινικές. Σήμερα, τα έξυπνα wearables όπως το Galaxy Watch4 και το Galaxy Watch5 μπορούν να μετρήσουν BIA οπουδήποτε. Αλλά πόσο ακριβείς μπορούν να είναι αυτές οι συσκευές που φοριούνται στον καρπό; Μια κοινή ερευνητική ομάδα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, το Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας του Pennington και το Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου της Χαβάης πραγματοποίησε μια μελέτη για να δώσει απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

Για τους σκοπούς αυτής της μελέτης, στρατολογήθηκαν 109 συμμετέχοντες, 75 από τους οποίους ολοκλήρωσαν το πλήρες πρωτόκολλο. Οι μετρήσεις από ένα Galaxy Watch4 συγκρίθηκαν με κλινικές μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας σάρωση απορρόφησης ακτίνων Χ διπλής ενέργειας (DXA) και διπλότυπη ανάλυση εργαστηριακής οκταπολικής βιοηλεκτρικής αντίστασης.

Όταν το ρολόι μετρά το BIA, παρέχει μια αναφορά για πολλά βασικά στατιστικά στοιχεία: μάζα χωρίς λίπος, μάζα λίπους, μάζα σκελετικών μυών, βασικό μεταβολικό ρυθμό και συνολικό νερό του σώματος. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η εύκολη πρόσβαση αυτών των μετρήσεων βοήθησε στη βελτίωση της κατανόησης των ανθρώπων για τη συμπεριφορά τους και πώς να τη βελτιώσουν.

Στο τέλος σχεδόν το 60% των χρηστών αύξησε τη σωματική του δραστηριότητα. Μια πρόσθετη τυχαιοποιημένη δοκιμή ελέγχου απέδειξε πως με τις συμβουλές των ρολογιών, οι χρήστες μείωσαν τον χρόνο που αφιέρωναν στην καθιστική ζωή κατά 68 λεπτά.

Όσον αφορά την ακρίβεια των μετρήσεων, η μελέτη έδειξε ότι τα βασικά στατιστικά που αναφέρθηκαν από το Galaxy Watch4 είχαν συσχετισμό μεταξύ 97% και 98% με τα αποτελέσματα από τις δύο μεθόδους αναφοράς. Ακολουθεί το συμπέρασμα από τη μελέτη:

Μετά από συστηματική διόρθωση, τα έξυπνα ρολόγια με λειτουργία ανάλυσης BIA είναι ικανά για σταθερές, αξιόπιστες και ακριβείς μετρήσεις σύστασης σώματος, με ακρίβεια συγκρίσιμη αλλά χαμηλότερη από αυτή των εργαστηριακών μέτρων. Αυτές οι συσκευές επιτρέπουν τη μέτρηση σε περιβάλλοντα μη προσβάσιμα σε εργαστηριακά συστήματα, όπως σπίτια, κέντρα εκπαίδευσης και γεωγραφικά απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Galaxy Watch για να εκτελέσετε έναν έλεγχο BIA, όλα χρειάζονται περίπου 15 δευτερόλεπτα:

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...