Jump to content

Η οθόνη LG εμφανίζει μια οθόνη 12" που μπορεί να εκτείνεται σε 14"


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συνεχώς παρατηρούμε στην αγορά μια άνοδο των πτυσσόμενων οθονών, αλλά υπάρχει μια άλλη τεχνολογία – οι stretchable οθόνες – που αναδύονται. Η LG Display παρουσίασε ένα πάνελ 12″ που μπορεί να τεντωθεί σε 14″ και να απελευθερωθεί ξανά στις 12″ χωρίς να το καταστρέψει.

Αυτός ο τύπος λυγισμένης, ελαστικής οθόνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα και έπιπλα, καθώς μπορεί εύκολα να προσαρμόζεται σε περίπλοκα σχήματα και η ικανότητα τεντώματος θα το κάνει πιο άνετο στη χρήση.

Η LG Display προβλέπει χρήσεις σε διάφορους κλάδους, όπως μόδα, wearable συσκευές, και gaming. Μπορεί ακόμη και να βρει μια θέση στην αυτοκινητοβιομηχανία και τη βιομηχανία αεροσκαφών.

Η οθόνη είναι αρκετά υψηλής ποιότητας όσον αφορά τα πρωτότυπα πάνελ – στα 100 ppi έχει πυκνότητα pixel παρόμοια με αυτή μιας τηλεόρασης 40 ιντσών και έχει πλήρως έγχρωμες δυνατότητες RGB. Η οθόνη είναι βασισμένη σε ένα ειδικό υπόστρωμα σιλικόνης που χρησιμοποιείται επίσης για φακούς επαφής. Διαθέτει micro-LED (μικρότερα από 40μm) που συνδέονται μέσω ελατηρίων σχήματος S αντί για ίσια καλώδια, έτσι ώστε να μπορούν να τεντωθούν κατά 20% χωρίς να σπάσουν.

Έχουμε δει πρωτότυπα οθόνης στο παρελθόν – όπως αυτό από τη Royole από πέρυσι. Θα μπορούσε να τεντωθεί κατά 30% και σύμφωνα με την εταιρεία η τεχνολογία μπορεί να φτάσει τα 120 ppi, αλλά η μονάδα επίδειξης ήταν ένα μικρό πάνελ 2,7 ιντσών με ανάλυση 96 x 60 px. Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung παρουσίασε μια οθόνη το 2017, αν και αυτή ήταν σε θέση να επιβιώσει σε παραμόρφωση.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...