Jump to content

Αυτές τις 4 εφαρμογές πρέπει να "εξαφανίσετε" από την Android συσκευή σας!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Aνεξάρτητα από το πόσο νόμιμη φαίνεται μια εφαρμογή, υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να κρύβει πολλούς κινδύνους.

Την Τρίτη, οι αναλυτές από το Malwarebytes Labs επισήμαναν μια σειρά κακόβουλων εφαρμογών Android που έχουν μολυνθεί από ένα κρυφό trojan διαφημίσεων. Και οι τέσσερις εφαρμογές προέρχονται από τον προγραμματιστή Mobile Apps Group και έχουν συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο λήψεις μαζί.

Ο αναλυτής της Malwarebytes Labs Nathan Collier σημειώνει ότι αυτός ο προγραμματιστής έχει διαδώσει κακόβουλο λογισμικό στο Google Play στο παρελθόν. Δηλώνει ότι δεν είναι σαφές εάν η Google όντως έπιασε το Mobile Apps Group, αλλά σημειώνει ότι ορισμένες εκδόσεις της δημοφιλούς εφαρμογής Bluetooth Auto Connect ήταν καθαρές στο παρελθόν. Αυτό υποδηλώνει ότι ο προγραμματιστής έχει πιαστεί και έχει ανεβάσει μια καθαρή έκδοση της εφαρμογής προτού τη φορτώσει τελικά με περισσότερο κακόβουλο λογισμικό.

Ακολουθούν οι τέσσερις εφαρμογές, τις οποίες θα πρέπει να διαγράψετε όλοι αν βρίσκονται στη συσκευή σας:

  • Bluetooth Auto Connect
  • Bluetooth App Sender
  • Driver: Bluetooth, Wi-Fi, USB
  • Mobile transfer: smart switch

Σύμφωνα με το Malwarebytes, οι εφαρμογές δεν παρουσιάζουν κακόβουλη συμπεριφορά εντός των πρώτων 72 ωρών από τη λήψη. Μετά από κάποιες ημέρες, αυτές οι εφαρμογές αρχίζουν να ανοίγουν “ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος” στο Chrome. Ορισμένοι από τους ιστότοπους είναι σχετικά ακίνδυνοι, δημιουργώντας έσοδα κάνοντας κλικ στον χρήστη στις διαφημίσεις. Άλλοι ιστότοποι είναι πιο επικίνδυνοι, προσπαθώντας να εξαπατήσουν τους χρήστες λέγοντάς τους ότι έχουν μολυνθεί ή ότι πρέπει να ενημερώσουν τη συσκευή τους.

Ο Collier μοιράστηκε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κακόβουλου λογισμικού στην ανάρτησή του στο blog του:

Οι καρτέλες του Chrome ανοίγουν στο παρασκήνιο ακόμα και όταν η mobile συσκευή είναι κλειδωμένη. Όταν ο χρήστης ξεκλειδώνει τη συσκευή του, το Chrome ανοίγει με τον πιο πρόσφατο ιστότοπο. Μια νέα καρτέλα ανοίγει συχνά με έναν νέο ιστότοπο και ως εκ τούτου, το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας μετά από αρκετές ώρες σημαίνει το κλείσιμο πολλών καρτελών. Το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης του χρήστη θα είναι επίσης μια μακρά λίστα δυσάρεστων τοποθεσιών ηλεκτρονικού ψαρέματος.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...