Jump to content

Κορυφαίο στο GFXBench το νέο Dimensity 9200, ξεπερνά ακόμα και το Apple A16


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια άκρως εντυπωσιακή πρώτη βαθμολογία απέδωσε στο AnTuTu το επερχόμενο chipset MediaTek Dimensity 9200 και δείχνει ότι θα φέρει μια τεράστια βελτίωση στην απόδοση των γραφικών χάρη στη μετάβαση στο νέο Immortalis-G715 της ARM, την πρώτη GPU με δυνατότητα ανίχνευσης ακτίνων. Τώρα έχουν εμφανιστεί μερικά αποτελέσματα του GFXBench και κάνουν το επερχόμενο chip ακόμα πιο εντυπωσιακό, καθώς οι βαθμολογίες του ξεπερνούν κάθε τρέχον chipset.

Αυτές οι υψηλές βαθμολογίες απέδειξαν ότι το νέο chipset της MediaTek ξεπερνά ακόμη και το πιο πρόσφατο A16 Bionic της Apple, αν και οι συγκρίσεις μεταξύ πλατφορμών δεν είναι πάντα ακριβείς ακόμη και με το ίδιο benchmark. Επίσης, δεν γνωρίζουμε ποια συσκευή χρησιμοποιεί το Dimensity 9200, αλλά φαίνεται ότι εκτελεί ένα υλικο-λογισμικό που βρίσκεται ακόμα υπό έντονη ανάπτυξη. Το Digital Chat Station αναφέρει ότι τα αποτελέσματα ES 3.1 αυξήθηκαν από 176fps σε 228fps με την πιο πρόσφατη επανάληψη του λογισμικού (η δοκιμή AnTuTu μπορεί να είχε εκτελεστεί με το παλιό λογισμικό).

Τα παραπάνω αποτελέσματα (που δημοσιεύτηκαν από τον χρήστη @Ice Universe ) μας επιτρέπει για πρώτη φορά να ρίξουμε μια ματιά στην απόδοση του νέου Immortalis-G715, μιας έκδοσης του Mali-G715 με δυνατότητα εντοπισμού ακτίνων. Όμως να διευκρινίσουμε ότι το GFXBench δεν χρησιμοποιεί ανίχνευση ακτίνων, καθώς αυτές οι δοκιμές είναι παλιές εκδόσεις του OpenGL ES, ούτως ή άλλως.

Το δίδυμο iPhone 14 Pro (με A16) ξεπερνά τα 190 fps περίπου στο Manhattan 3.1 (1080p εκτός οθόνης) και στα 243fps στο Manhattan 3.0 (1080p εκτός οθόνης). Οι συσκευές Snapdragon 8 Gen 1 (non-plus) τείνουν να λαμβάνουν 167fps και 187fps, αντίστοιχα, ωστόσο, τα περισσότερα τρέχοντα τηλέφωνα δοκιμάζονται με νεότερες εκδόσεις του benchmark.

Αυτή η διαρροή φέρνει επίσης περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το υλικό μέσα στο Dimensity 9200. Η GPU είναι ένα Immortalis-G715 MC11, από το Mali-G710 MC10 στο Dimensity 9000. Όσο για την CPU, διαθέτει τρία συμπλέγματα χρονισμένα στα 3,05 GHz, 2,85 GHz και 2,00 GHz, αν και δεν γνωρίζουμε αν αυτές είναι οι τελικές συχνότητες.

Η MediaTek έστειλε προσκλήσεις για μια εκδήλωση στις 8 Νοεμβρίου (Τρίτη, την επόμενη εβδομάδα).

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...