Jump to content

Αν σας ήρθε μήνυμα από την Amazon με περίεργο link, αγνοήστε το


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξαπατηθείτε και να εκτεθούν τα προσωπικά σας στοιχεία και όλο αυτό φαντάζει ιδιαίτερα τρομακτικό! Η τελευταία απάτη εκμεταλλεύεται τους 300 εκατομμύρια ενεργούς παγκόσμιους λογαριασμούς που διαθέτει η Amazon. Ένας εισβολέας μπορούσε με κάποιο τρόπο να ξεγελάσει ένα μικρό ποσοστό πελατών της Amazon ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε ορισμένες από τις προσωπικές τους πληροφορίες και στην συνέχεια μπορούσε να κλέψει πολλά χρήματα κάνοντας μη εξουσιοδοτημένες αγορές.
Εάν λάβετε ένα μήνυμα από την Amazon που ζητά τα προσωπικά σας στοιχεία, μην απαντήσετε
Ένας χρήστης υποδύεται την Amazon και στέλνει ένα μήνυμα για να αποκτήσει ουσιαστικά τον απόλυτο έλεγχο στα προσωπικά σας στοιχεία επιτρέποντάς του να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σας στο Amazon. Αλλάζει τη διεύθυνση του λογαριασμού σε μια ταχυδρομική θυρίδα που ελέγχει και αρχίζει να παραγγέλνει ακριβά αντικείμενα που χρεώνονται στην κάρτα σας. Μέχρι να συνειδητοποιήσετε τι συμβαίνει, αυτά τα ακριβά προϊόντα έχουν μετατραπεί σε μετρητά. Στο τέλος της ημέρας, αν είστε τυχεροί, η εταιρεία πιστωτικών καρτών δέχεται το χτύπημα.
Και ένας τρόπος με τον οποίο αυτοί οι απατεώνες λαμβάνουν προσωπικά δεδομένα είναι να στέλνουν ψεύτικα μηνύματα που προσποιούνται ότι είναι από την Amazon. Το WGAL-TV στο Λάνκαστερ της Πενσυλβάνια αναφέρει ότι ένα κείμενο που ισχυρίζεται ότι έχει συνταχθεί από την Amazon έχει ληφθεί από ορισμένους κατόχους smartphones. Το κείμενο λέει ότι προέρχεται από την Amazon Assistance και αναφέρει, “Εντοπίσαμε πρόβλημα με τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Επαληθεύστε σωστά τα στοιχεία σας.”
Αυτό που ελπίζει ο απατεώνας είναι να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο στο κείμενο και να συμπληρώσετε τις ζητούμενες πληροφορίες που θα επιτρέψουν στον “κακό ηθοποιό” να παραβιάσει τον λογαριασμό σας στο Amazon. Συνήθως, τέτοια κείμενα έχουν μια σειρά από γραμματικά και ορθογραφικά λάθη. Αυτό το κείμενο έχει ένα μοναδικό λάθος που μπορεί να μην παρατηρήσετε (το κείμενο λέει “Αυτό είναι απλό βήμα για την ανάκτηση του λογαριασμού σας”). Ο φόβος να κλειδωθεί έξω από τον λογαριασμό του στο Amazon χρησιμοποιείται για να παρακινήσει τον στόχο. Το κείμενο λέει ότι τα προσωπικά στοιχεία που ζητούνται στο κείμενο πρέπει να “επαληθευτούν από την Amazon” διαφορετικά ο χρήστης δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του στο Amazon.
Ανάλογα με τα προσωπικά δεδομένα που έχουν κλαπεί, υπάρχει επίσης η πιθανότητα ο χρήστης-απατεώνας να μπει στον τραπεζικό σας λογαριασμό και να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης και τη διεύθυνση.
Υπάρχουν ορισμένες κόκκινες σημαίες, συμπεριλαμβανομένης μιας διεύθυνσης email που είναι μια μεγάλη σειρά αριθμών και γραμμάτων που φαίνεται ύποπτη. Η Amazon λέει ότι οι νόμιμοι ιστότοποί της θα έχουν ένα όνομα ακολουθούμενο από .Amazon.com και δεν περιλαμβάνει ποτέ συνδέσμους προς μια διεύθυνση IP που αποτελείται από μια μεγάλη σειρά αριθμών.
Εάν λάβετε ένα μήνυμα που ζητά προσωπικά στοιχεία ή απαιτεί πληρωμή για κάτι που δεν θυμάστε να αγοράσατε, καλέστε την εταιρεία που υποτίθεται ότι έστειλε το μήνυμα κειμένου χρησιμοποιώντας έναν αριθμό τηλεφώνου που προέρχεται από την Google ή μια νόμιμη πηγή.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...