Jump to content

vivo Y22S: Το “all-around” smartphone που όλοι περιμέναμε ήρθε στην Ελλάδα και υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η vivo εξελίσσεται ήδη σε ένα πασίγνωστο brand στην ελληνική αγορά χάρη στα εξαιρετικά smartphones που μας έχει προσφέρει τον τελευταίο χρόνια, με γνώμονα το value for money, δείχνοντας όμως και τις «άγριες» διαθέσεις με ναυαρχίδες που κάνουν τον high-end ανταγωνισμό να «χλωμιάζει», όπως το X80 Pro. Για τους περισσότερους χρήστες, όμως, το ζητούμενο είναι μια προσιτή συσκευή με πολλές δυνατότητες που θα καλύψει τις καθημερινές τους ανάγκες με άνεση, για πολύ καιρό. Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί το νέο vivo Y22S το οποίο ήρθε στη χώρα μας πριν λίγες εβδομάδες και προσφέρει ασυναγώνιστο VfM!

Από την πρώτη ματιά και το πρώτο άγγιγμα, το Y22S ξεχωρίζει. Το πανέμορφο φινίρισμα στο πίσω μέρος του εντυπωσιάζει, χάρη στις απαλές γραμμές του αλλά και τον ιριδισμό του κατά την έκθεσή του στο φως. Αφήνει μια πολύ ποιοτική αίσθηση στην αφή και σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα των… «απέναντι», ενώ το μεγάλο camera module δείχνει πως κάτι πολύ καλό κρύβεται μέσα του (και αυτό επιβεβαιώνεται μόλις ανοίξετε την εφαρμογή της κάμερας). Διαθέσιμο σε δύο μοντέρνα χρώματα, το  ‘’Summer Cyan’’ και το ‘’Starlite Blue’’, το Υ22S ταιριάζει στην καθημερινότητά μας αλλά και στο ελληνικό κλίμα, απόλυτα! Επιπλέον, είναι προστατευμένο απέναντι σε νερό και σκόνη σύμφωνα με το πρότυπo IP54, κάτι που σίγουρα θα αποδειχθεί σωτήριο κάποια στιγμή, ειδικά για τους… απρόσεκτους χρήστες!

Η οθόνη του είναι 6,55”, ένα μέγεθος ιδανικό για all-around χρήση, ούτε πολύ μεγάλο αλλά ούτε πολύ μικρό. Τo IPS panel προσφέρει υψηλή φωτεινότητα και ικανοποιητική ανάλυση αλλά τo “clue” της υπόθεσης είναι ο ρυθμός ανανέωσης των 90Hz, που κάνει την εμπειρία χρήσης πολύ “smooth”, ακόμα καλύτερη στην προβολή videos και το gaming! Μάλιστα, διαθέτει ιδιότητες και δυνατότητες προστασίας και ξεκούρασης των ματιών σας κατά την πολύωρη ή/και νυχτερινή χρήση, ένα “must” χαρακτηριστικό για κάθε σύγχρονο χρήστη.

Στο εσωτερικό του, οι επιδόσεις εξασφαλίζονται από το ισχυρό Qualcomm Snapdragon 680 4G chipset, το οποίο θα σας επιτρέψει άνετο gaming και θα «τρέξει» πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα ή στο παρασκήνιο, για ατελείωτο multitasking. Τέρμα τα «κολλήματα» και το lag, χάρη και στην 6GB RAM που επεκτείνεται έως και τα 8GB με τη βοήθεια του Memory Extension, για να είναι πάντα αρκετή για τις ανάγκες σας! Ο αποθηκευτικός χώρος των 128GB επεκτείνεται επίσης, μέσω microSD κάρτας, έως και κατά 1TB, οπότε αυτός είναι άλλος ένας τομέας στον οποίο δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ πρόβλημα. Η συνδεσιμότητα είναι πλήρης με Wi-Fi 5, NFC και Bluetooth 5.0 με A2DP και LE, ενώ στο κάτω μέρος, εκτός από την Type-C θύρα (2.0 με OTG), θα βρείτε και ένα audio jack για τους λάτρεις των ενσύρματων ακουστικών!

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν μεγάλη σημασία αν δεν υποστηρίζονται και από ικανό software. Το vivo Y22S «τρέχει» Android 12 (το οποίο φυσικά θα αναβαθμιστεί σύντομα σε Android 13) και το Funtouch 12 της vivo «από πάνω του», ένας συνδυασμός που προσφέρει smooth interface, όμορφα εικονίδια, ένα εύχρηστο μενού αλλά με αρκετές επιλογές και παραμετροποίηση, χωρίς περιττές εφαρμογές προεγκατεστημένες. Συν τοις άλλοις, το ξεκλείδωμα γίνεται μέσα σε μόλις 0,25 δευτερόλεπτα μέσω του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι της συσκευής, αλλά αν θέλετε μπορείτε εξίσου γρήγορα να ξεκλειδώσετε τη συσκευή με το Face Wake, την αναγνώριση προσώπου της vivo.

Αναμφίβολα, όμως, η κάμερα (ή μάλλον οι κάμερες) του Y22S είναι το highlight, μαζί με τον σχεδιασμό του. Το μεγάλο camera module στο πίσω μέρος στεγάζει μια μεγάλη κύρια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 50MP, ο οποίο συνδυάζεται με φακό f/1.8. Έτσι, έχετε εξαιρετικές λήψεις ακόμα και σε σκοτεινά περιβάλλοντα, τόσο για φωτογραφίες όσο και για video, ακόμα και χωρίς χρήση του ισχυρού dual LED flash της συσκευής. Η 2MP macro κάμερα θα σας επιτρέψει να κάνετε εντυπωσιακές κοντινές λήψεις σε αντικείμενα (π.χ. flower photography) ενώ η extra 2MP κάμερα που συνοδεύει την κύρια, αναλαμβάνει το απαιτητικό έργο του bokeh effect, για απίστευτα πορτρέτα, σε συνδυασμό με το Face Beauty feature! Φυσικά δεν λείπουν οι δυνατότητες λήψης Time Lapse και πανοραμικών φωτογραφιών, ενώ οι πιο προχωρημένοι και απαιτητικοί θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα την ύπαρξη του Pro mode, μεταξύ των υπόλοιπων. Στο ίδιο επίπεδο και η 8MP selfie κάμερα που θα κάνει τις video κλήσεις και τις selfies μια απολαυστική διαδικασία!

Με τόσες δυνατότητες, είναι βέβαιο ότι θα θέλετε να χρησιμοποιείτε το Y22S όλη μέρα και αυτό είναι εφικτό χάρη στη μεγάλη μπαταρία των 5.000mAh, που του προσφέρει έως 2 ημέρες (!) ήπιας χρήσης και έως 14,5 ώρες (!) αναπαραγωγής video, χάρη και στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας του chipset του αλλά και της οθόνης. Ακόμα κι όταν θα χρειαστεί φόρτιση, όμως, o 18W φορτιστής που θα βρείτε στη συσκευασία γεμίζει τη μπαταρία πολύ γρήγορα, έως και 70% μέσα σε σχεδόν 1 ώρα!

Το vivo Y22S είναι ένα προσιτό, all-around smartphone με αναρίθμητες έξυπνες δυνατότητες, που θα σας προσφέρει ένα «παράθυρο» στην… έξυπνη ζωή και καθημερινότητα! Στην οικονομική του κατηγορία (€229,90) δύσκολα θα βρεί αντίπαλο, οπότε… check it out!

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Να ήταν μόνο αυτό, οθόνη 720, επεξεργαστής, γενικά ούτε μέχρι 200€ δεν το αγοράζεις.

Xiaomi redmi note 3G - xiaomi redmi pro. - Meizu pro 6 plus.

Mi A3 [Laurel Sprout] Realme 9 pro 5G 6/128, S22 ultra Snapdragon.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ γελάμε!

Οθόνη HD και όχι FHD 

Επεξεργαστής  χάλια 

Και γενικά υστερεί σε πολλά, όταν με αυτά τα χρήματα αγοράζεις πολύ καλύτερα κινητά.

Ο ορισμος του vfm πάντως δεν είναι αυτός!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...