Jump to content

Η Huawei θα επαναλανσάρει τηλέφωνα 5G παρά τις αμερικανικές κυρώσεις


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο πετυχημένος κινεζικός όμιλος Huawei με πλήθος ετερογενών δραστηριοτήτων στον κλάδο της τεχνολογίας, σχεδιάζει να επαναλανσαρει τηλέφωνα 5G από το επόμενο έτος. Κάνοντας αυτό το βήμα η εταιρεία θέλει να αποδείξει πως θέλει να ξεπεράσει τον ασφυκτικό κλοιό των κυρώσεων των ΗΠΑ και να ανακτήσει το χαμένο μερίδιο αγοράς της.

Είναι κατανοητό πια ότι η εταιρεία, αν και παραμένει στην μαύρη λίστα από την Ουάσιγκτον όσον αφορά την απόκτηση αμερικανικής τεχνολογίας για χρήση δεκτών 5G σε δικές τους συσκευές, αναπτύσσει παράλληλα στρατηγικές για να παρακάμψει όλα αυτά τα εμπόδια.

Μιλώντας δημοσίως, δύο άτομα που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν πολύ καλά εκ των έσω τα σχέδια της εταιρείας, λένε πως η Huawei θα αρχίσει την δημιουργία συσκευών με λιγότερο προηγμένα chips. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει η απαραίτητη τεχνογνωσία για την παραγωγή chips όπως τα Kirin σχεδιασμένα από την HiSilicon και κατασκευασμένα από την κορυφαία εταιρεία κατασκευής chips TSMC πριν γίνουν αυστηρότεροι οι περιορισμοί των ΗΠΑ.

Τα λιγότερο προηγμένα τσιπ μπορεί να επηρεάσουν την εμπειρία του χρήστη, ειδικά σε σύγκριση με τα τηλέφωνα προηγούμενης γενιάς της Huawei και τα ανταγωνιστικά τηλέφωνα Apple iPhone 14.

“Αυτή η εταιρεία δεν μπορεί να περιμένει επ ‘αόριστον και πρέπει να επαναφέρει τα τηλέφωνα 5G στην αγορά το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε άτομο που γνωρίζει τα σχέδια της Huawei.

Μια άλλη λύση κυρώσεων που εξετάζει η Huawei είναι η συνεργασία σε ένα προϊόν θήκης τηλεφώνου με δυνατότητα 5G, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Μία από τις θήκες, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Soyea Technology που είναι εισηγμένη στη Shenzhen, έχει μια μονάδα eSIM ενσωματωμένη με chipset για υποστήριξη συνδεσιμότητας 5G.

“Η εταιρεία κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να προσελκύσει χρήστες σε μια περίοδο που η καταναλωτική αγορά είναι αδύναμη”, δήλωσε ένας τεχνικός αναλυτής με έδρα τη Σαγκάη, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί φοβούμενος επιπτώσεις.

“Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να δημιουργήσει η Huawei την εσωτερική ή εξωτερική αλυσίδα εφοδιασμού από την οποία χρειάζεται για να την αντλήσει και πιθανότατα θα βρισκόμαστε στην εποχή του 6G πριν γίνει αυτό”, δήλωσε ο Ντάγκλας Φούλερ, ειδικός στη βιομηχανία ημιαγωγών στην Κίνα.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...