Jump to content

3 χρόνια ενημερώσεων για το Google Pixel Watch και 4 χρόνια για το Samsung Galaxy Watch5


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι και αν τα Pixel Watch της Google και το Galaxy Watch5 της Samsung βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα Wear OS 3.x, δεν θα έχουν το ίδιο επίπεδο υποστήριξης λογισμικού. Σύμφωνα με μια πολύ αποκαλυπτική συνέντευξη στο Wired με τον Björn Kilburn, διευθυντή διαχείρισης προϊόντων της Google για το Wear OS, το Pixel Watch πρόκειται να λάβει ενημερώσεις λογισμικού για τρία χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, το Galaxy Watch5 της Samsung θα τηρήσει ένα πρόγραμμα αναβαθμίσεων διάρκεια τεσσάρων ετών. Η εξήγηση για τη διαφορά είναι ότι ξεκινώντας με το Wear OS 3.x, η Google δεν είναι πλέον υπεύθυνη για τις ενημερώσεις για τις wearable συσκευές που δεν κατασκευάζει. Οι προηγούμενες εκδόσεις του Wear OS είχαν όλες τις ενημερώσεις που προέρχονταν από την Google και αυτό ακούγονταν υπέροχο στη θεωρία, αλλά δεν έκανε τίποτα για πιο έγκαιρες εκδόσεις στην πράξη.

Έτσι λοιπόν με το Wear OS 3 να προχωρά, κάθε κατασκευαστής smartwatch είναι υπεύθυνος για τις δικές του ενημερώσεις. Όχι μόνο αυτό, αλλά και για ζητήματα συνδεσιμότητας – οι προηγούμενες εκδόσεις του Wear OS χρησιμοποιούσαν όλες την ίδια εφαρμογή τηλεφώνου Wear OS by Google για σύνδεση με τα ρολόγια, αλλά τώρα κάθε κατασκευαστής πρέπει να αναπτύξει τη δική του εφαρμογή για σύζευξη. Αυτό σίγουρα δεν είναι πρόβλημα για εταιρείες όπως η Samsung, η οποία είχε έξυπνα ρολόγια σε άλλες πλατφόρμες στο παρελθόν, αλλά μπορεί να αποδειχθεί εμπόδιο για την είσοδο στο οικοσύστημα Wear OS για μικρότερες εταιρείες ή απλώς για εκείνες που δεν είναι διατεθειμένες να διαθέσουν μεγαλύτερη ποικιλία πόρων για κάτι σαν αυτό.

Ο Kilburn της Google λέει ότι η πρόθεση της εταιρείας είναι να κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του Wear OS κάθε χρόνο, με τριμηνιαίες ενημερώσεις να έρχονται επίσης για να φέρουν “νέες εμπειρίες” κατά τη διάρκεια του έτους, μεταξύ των μεγαλύτερων αυξήσεων.

Δυστυχώς ο εκπρόσωπος της Google δεν μπόρεσε να διευκρινίσει την περίεργη κατάσταση όπου το Pixel Watch διαθέτει την εφαρμογή Fitbit Wear OS αλλά όχι προεγκατεστημένη την εφαρμογή Google Fit, παρόλο που το τελευταίο είναι διαθέσιμο για όλες τις συσκευές Wear OS μέσω του Play Store.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...