Jump to content

Κοινή συμφωνία έπειτα από ψηφοφορία της ΕΕ περί χρήσης φορτιστή USB-C από το 2024


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τον Ιούνιο διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία για την εφαρμογή μιας κοινής πολιτικής περί χρήσης προτύπου φορτιστή από το φθινόπωρο του 2024. Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της οδηγίας με πλειοψηφία 602 ψήφων υπέρ, 13 κατά και 8 αποχές.

Η USB-C θα είναι η τυπική θύρα που απαιτείται να έχουν όλα τα κινητά τηλέφωνα, tablets και κάμερες που πωλούνται στην ΕΕ από τα τέλη του 2024 και μετά και η υποδοχή θα είναι υποχρεωτική για φορητούς υπολογιστές από την άνοιξη του 2026. Το επόμενο βήμα είναι να εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τη νέα οδηγία πριν τεθεί επίσημα σε ισχύ.

Ο νέος νόμος θα καλύπτει επίσης ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών μικρού και μεσαίου μεγέθους, όπως ακουστικά, φορητά ηχεία, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός, ηλεκτρονικά προγράμματα ανάγνωσης, πληκτρολόγια, ποντίκια και φορητά συστήματα πλοήγησης. Οι συσκευές που είναι πολύ μικρές για να διαθέτουν φυσική θύρα USB-C, όπως τα fitness trackers υγείας και αθλητικός εξοπλισμός, θα εξαιρούνται από τη νέα απόφαση προς το παρόν.

Ο κοινός φορτιστής θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα στην Ευρώπη. Περιμέναμε περισσότερα από δέκα χρόνια για αυτούς τους κανόνες, αλλά μπορούμε επιτέλους να αφήσουμε την τρέχουσα πληθώρα φορτιστών στο παρελθόν. Αυτός ο νόμος επιτρέπει την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων φόρτισης στο μέλλον και θα ωφελήσει όλους – από τους απογοητευμένους καταναλωτές μέχρι το ευάλωτο περιβάλλον μας. – Alex Agius Saliba (ευρωβουλευτής)

Ο μακροπρόθεσμος στόχος του νέου νόμου είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές να περιορίσουν τα ηλεκτρονικά απόβλητα και να κάνουν τα ηλεκτρονικά τους είδη πιο βιώσιμα. Τα πρότυπα ασύρματης και γρήγορης φόρτισης θα τυποποιηθούν επίσης για τα προϊόντα που πωλούνται στην ΕΕ τα επόμενα χρόνια. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκτιμά ότι οι καταναλωτές θα εξοικονομήσουν συνολικά 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως χάρη στο νέο νόμο, ενώ θα περικόψουν περίπου 11.000 τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...