Jump to content

Πώς θέλει η Apple να εκμεταλλευτεί το Dynamic Island;


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δικαιωματικά φέτος μπορεί να ειπωθεί πως από τα μεγαλύτερα highlights των φετινών μοντέλων iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max ήταν η εισαγωγή του Dynamic Island. Η δυνατότητα παρουσιάζεται ως ένας απρόσκοπτος συνδυασμός λογισμικού και υλικού που στοχεύει να διευκολύνει έναν εντελώς νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με το iPhone. Ωστόσο, το Dynamic Island φαίνεται μάλλον στατικό προς το παρόν. Πολλοί reviewers έχουν σημειώσει ότι η δυνατότητα απλώς δεν διαθέτει πολλές περιπτώσεις πρακτικής χρήσης.

Ως αποτέλεσμα, η μοίρα του Dynamic Island θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τους προγραμματιστές που θα βρουν μοναδικούς τρόπους αλληλεπίδρασης με το νέο χαρακτηριστικό. Για το σκοπό αυτό, η Apple μας έδωσε μια γεύση του τι συνεπάγεται το όραμα της εταιρείας για αυτό το ιδιαίτερο πρόσθετο χαρακτηριστικό τους. Σύμφωνα με μια επίσημη ανάρτηση της εταιρείας, το Dynamic Island είναι το νεότερο εργαλείο της Apple για τη διευκόλυνση των “Live δραστηριοτήτων”, μια μέθοδο εμφάνισης ενημερωμένων πληροφοριών που υπόκεινται σε επίμονες αλλαγές. Η Apple έχει συμπεριλάβει ένα σύνολο καλύτερων πρακτικών που εξηγούν ακριβώς πώς η Apple βλέπει τη χρήση του Dynamic Island.

Πρώτον, θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την εμφάνιση δραστηριοτήτων με καθορισμένη αρχή και τέλος. Αυτό σημαίνει ότι το Dynamic Island δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τρόπος διευκόλυνσης πραγματικών πολλαπλών εργασιών.

Δεύτερον, το Dynamic Island θα πρέπει να εμφανίζει μόνο το πιο σχετικό περιεχόμενο. Πρόσθετες πληροφορίες θα πρέπει να δίνονται μόνο κατόπιν αιτήματος του χρήστη με ένα πάτημα.

Τρίτον, δεν πρέπει να ειδοποιεί συνεχώς τους ανθρώπους για κάθε μικρή αλλαγή σχετικά με την εργασία που παρακολουθούν. Μόνο σημαντικές ενημερώσεις πρέπει να κοινοποιούνται.

Τέλος, το Dynamic Island θα πρέπει να δίνει στους χρήστες τον έλεγχο της ίδιας της Live δραστηριότητας, την επιλογή έναρξης ή/και τερματισμού της. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Apple δηλώνει ρητά ότι το Dynamic Island δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την προβολή ευαίσθητων πληροφοριών και διαφημίσεων.

Αυτές οι οδηγίες ακούγονται πολλά υποσχόμενες στα χαρτιά, αλλά το πόσο καλά θα μεταφραστούν στην πραγματική χρήση μένει να φανεί αργότερα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι οι προγραμματιστές να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους για τα νέα iPhone, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...