Jump to content

Το πρωτότυπο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus έδειξε επί σκηνής ο Elon Musk


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα δούμε πολλές πρωτοποριακές υλοποιήσεις και η Tesla προετοιμάζεται για την συνέχεια, μάλιστα ο Elon Musk αποκάλυψε ένα πρωτότυπο ενός ανθρωποειδούς ρομπότ “Optimus”. Αυτό το νέο ρομπότ μοιράζεται κάποιο λογισμικό και αισθητήρες τεχνητής νοημοσύνης με τις δυνατότητες υποβοήθησης του οδηγού Autopilot των αυτοκινήτων τους. Στην αρχή της παρουσίασης της Tesla για την AI Day 2022, ο Musk αναγνώρισε ότι είχαν “έναν άντρα με κοστούμι” πέρυσι, αλλά υποσχέθηκε κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό σήμερα.

Σύμφωνα με τον CEO της Tesla, αυτό το πρωτότυπο μπορεί να κάνει περισσότερα από όσα προβλήθηκαν ζωντανά, αλλά “η πρώτη φορά που λειτούργησε χωρίς πρόσδεση ήταν απόψε στη σκηνή”. Ο Elon Musk προέβλεψε ότι θα μπορούσε να φτάσει σε τιμή “πιθανώς λιγότερο από 20.000 $” και αργότερα, σε μια συνεδρία Q&A, εξήγησε ότι η Tesla είναι πολύ καλή στην κατασκευή της τεχνητής νοημοσύνης και των ενεργοποιητών που είναι απαραίτητοι για τη ρομποτική με βάση την εμπειρία της παραγωγής μονάδων κίνησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στην συνέχεια, ο ίδιος είπε ότι αυτό θα τους βοηθήσει να βάλουν ικανά ρομπότ στην παραγωγή και να ξεκινήσουν δοκιμάζοντας τα στα εργοστάσιά της Tesla.

Ισχυρίστηκε ότι η διαφορά μεταξύ του σχεδιασμού της Tesla και άλλων “πολύ εντυπωσιακών επιδείξεων ανθρωποειδών ρομπότ” είναι ότι το Optimus της Tesla είναι κατασκευασμένο για μαζική παραγωγή σε “εκατομμύρια” μονάδες και είναι πολύ ικανό. Όπως είπε, μια ομάδα εργαζομένων μετέφερε πίσω του ένα πρωτότυπο που δεν περπατούσε εκτός σκηνής.

Η στιγμή της αποκάλυψης

Αρχικά, οι πίσω πόρτες της σκηνής άνοιξαν για να αποκαλύψουν ένα αποδομημένο Optimus που η Tesla αποκαλεί “Bumble C” που προχώρησε μπροστά και έκανε μια χορευτική κίνηση “raise the roof”. Ο Musk παραδέχτηκε ότι ήθελαν να το κρατήσουν ασφαλές, να μην κάνουν πολλές κινήσεις στη σκηνή και “πέσει με τα μούτρα”.

Αμέσως μετά, η εταιρεία έδειξε μερικά βίντεο κλιπ του ρομπότ να κάνει άλλες εργασίες, όπως να μαζεύει κουτιά.

Η επόμενη κίνηση της Tesla ήταν να παρουσιάσει ένα άλλο πρωτότυπο που δείχνει μια “πολύ κοντά στην παραγωγή” έκδοση του Optimus με το σώμα του πλήρως συναρμολογημένο αλλά όχι πλήρως λειτουργικό. Όπως περιέγραψαν επί σκηνής, αυτή η μονάδα εξακολουθεί να περιέχει ενεργοποιητές, ένα πακέτο μπαταριών και οτιδήποτε άλλο, αλλά “δεν ήταν αρκετά έτοιμη να περπατήσει”.

Αποκάλυψαν ότι το αρχικό ρομπότ που παρουσιάστηκε αναπτύχθηκε μόλις τους τελευταίους έξι μήνες. Συζητώντας τα εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπίσουν για να το μεταφέρουν από το πρωτότυπο σε ένα λειτουργικό σχέδιο, ελπίζουν να “το κάνουν αυτό μέσα στους επόμενους μήνες… ή χρόνια”.

Περιέχει μια μπαταρία 2,3 kWh, λειτουργεί με SoC της Tesla και διαθέτει σύνδεση Wi-Fi και LTE.

Οι επιδείξεις επικεντρώθηκαν στην αντιμετώπιση των αρθρώσεων του ρομπότ, όπως τα χέρια, τους καρπούς ή τα γόνατά του, έδειξαν πώς επεξεργάζονταν δεδομένα για κάθε άρθρωση και στη συνέχεια αναζήτησαν τις κοινές περιοχές σε κάθε σχέδιο για να βρουν μια μέθοδο χρησιμοποιώντας μόνο έξι διαφορετικούς ενεργοποιητές.

Το λογισμικό Autopilot της Tesla μεταφέρθηκε από τα αυτοκίνητά της στο bot και αναπροσαρμόστηκε για να λειτουργήσει στο νέο αμάξωμα και περιβάλλον. Η κίνηση της Tesla απαθανάτισε ανθρώπους να κάνουν πραγματικές εργασίες όπως να σηκώνουν ένα κουτί. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται η “διαδικτυακή προσαρμογή κίνησης” για να γίνει έτσι ώστε αυτές οι εργασίες να μην είναι τόσο άκαμπτες και να μπορούν να χειραγωγηθούν ώστε να ληφθεί υπόψη ένα μη δομημένο περιβάλλον.

Η ιστορία της Tesla είναι γεμάτη από φανταστικές ιδέες που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ – όπως  ένα δίκτυο υπερσυμπιεστών με ηλιακή ενέργει ,  αλλαγή μπαταριών ή  ρομποτικοί φορτιστές τύπου φιδιού  – επομένως αναρωτιόμαστε εάν σύντομα θα έχουν έτοιμο και το νέο Tesla Bot για παραγωγή…

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...