Jump to content

Η Apple εξηγεί το γιατί τα crash tests δεν ενεργοποιούν πάντα την ανίχνευση σύγκρουσης των iPhone


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με την ανακοίνωση της σειράς iPhone 14, ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό που τόνισε η Apple πως υπάρχει στα νέα μοντέλα τους, είναι μια νέα τεχνολογία που σε συνδυασμό με κάποιους ειδικούς αισθητήρες, αναγνωρίζει πότε ένας χρήστης έχει πτώση με την συσκευή του. Στη συνέχεια, το iPhone θα σας ζητήσει να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και θα καλέσει αυτόματα εάν ο χρήστης δεν μπορέσει να ανταποκριθεί.

Όλα καλά μέχρι εδώ και η Joanna Stern της Wall Street Journal συνεργάστηκε με έναν οδηγό στο Μίσιγκαν για να ελέγξει εάν θα μπορούσαν να κάνουν το νέο iPhone να ενεργοποιήσει τη λειτουργία ασφαλείας.

Ένα iPhone 14, ένα Google Pixel τοποθετήθηκαν στο αυτοκίνητο και ένα Apple Watch Ultra ήταν δεμένο στον καρπό του οδηγού. Ένα iPhone 14 Pro Max και ένα Pixel 6 τοποθετήθηκαν σε ένα ακίνητο εμπόδιο που επρόκειτο να γίνει η όλη σύγκρουση.

Αφού συνετρίβη το όχημα, είδαν ανάμεικτα αποτελέσματα από τα iPhone και Pixel, οπότε η Wall Street Journal απευθύνθηκε στην Apple για σχόλια.

Όταν επικοινώνησα με την Apple για τα αποτελέσματα, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι οι συνθήκες δοκιμών στο σκουπιδότοπο δεν παρείχαν αρκετά σήματα στο iPhone για να ενεργοποιήσει τη λειτουργία.

Για να λειτουργήσει το Crash Detection, πρέπει πρώτα να ανιχνεύσει ότι η συσκευή βρίσκεται μέσα σε ένα κινούμενο όχημα. Η WSJ υπογραμμίζει ότι ένας αλγόριθμος λαμβάνει υπόψη πολλούς παράγοντες για να λειτουργήσει το χαρακτηριστικό. Οι αισθητήρες κίνησης ανιχνεύουν ξαφνικές αλλαγές στην κίνηση, τα μικρόφωνα μπορούν να ανιχνεύσουν δυνατούς ήχους όπως την πρόσκρουση, το βαρόμετρο μπορεί να ανιχνεύσει αλλαγές στην πίεση του αέρα όταν ενεργοποιούνται οι αερόσακοι, οι ενδείξεις GPS μπορούν να ανιχνεύσουν ξαφνικές επιβραδύνσεις σε ένα κινούμενο όχημα και η κατάσταση CarPlay και Bluetooth μπορεί να σηματοδοτήσει καλύτερα εάν η συσκευή βρίσκεται πραγματικά σε όχημα.

Οι λειτουργίες ανίχνευσης σφαλμάτων τόσο στην Google όσο και στην Apple δεν μπορούν να εντοπίσουν όλους τους τύπους σφαλμάτων. Υπάρχει ακόμη και μια αποποίηση ευθύνης ακριβώς κάτω από τη ρύθμιση Crash Detection στα νέα iPhone που λέει ακριβώς αυτό. Σε όλες τις περιπτώσεις, ωστόσο, οι συσκευές πρέπει πρώτα να είναι σε θέση να ανιχνεύσουν ότι βρίσκεται σε κινούμενο όχημα, με τη συμμετοχή ορισμένων ή όλων των σημάτων που αναφέρονται παραπάνω.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...