Jump to content

Κατεβάζει διακόπτες η υπηρεσία Stadia της Google από 18 Ιανουαρίου


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τερματισμός θα επιβληθεί από την Google στην streaming υπηρεσία παιχνιδιών Stadia. Η εταιρεία αποφάσισε να διακόψει οριστικά την λειτουργία αυτής της gaming υπηρεσίας στις 18 Ιανουαρίου 2023.

Η Google θα επιστρέψει στους χρήστες όλες τις αγορές υλικού και λογισμικού. Όποιος αγόρασε το χειριστήριο Stadia θα λάβει επιστροφή χρημάτων, καθώς και για οποιοδήποτε παιχνίδι και πρόσθετο περιεχόμενο που αγοράστηκε μέσω του καταστήματος Stadia. Οι επιστροφές αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιανουαρίου 2023.

Άλλη μια δήλωση που έκανε η Google είναι πως θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία που τροφοδοτεί το Stadia σε άλλα μέρη της εταιρείας, όπως στο YouTube, στο Google Play και στις προσπάθειές της για την επαυξημένη πραγματικότητα (AR). Τα μέλη που εργάζονται στο Stadia θα συνεχίσουν το έργο τους αλλού στην εταιρεία.

Το Google Stadia κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2019 και αντιμετωπίστηκε με άμεσο σκεπτικισμό από τον κλάδο λόγω της τάσης της Google να κλείνει επιχειρήσεις που δεν απογειώνονται εμπορικά αμέσως. Πολλοί επέκριναν επίσης το υψηλό κόστος των παιχνιδιών θεωρώντας ότι ο χρήστης δεν θα ξόδεψαν τέτοια ποσά για μια πρόσβαση σε μια τέτοια υποτυπώδη βιβλιοθήκη.

Η υπηρεσία παρέμεινε για λίγο, παρόλο που δύο χρόνια αργότερα η Google ανακοίνωσε ότι κλείνει το στούντιο παιχνιδιών πρώτου μέρους και ο επικεφαλής του προϊόντος αποχώρησε από την εταιρεία.

Ωστόσο σε καμία περίπτωση η κατάρρευση του Stadia δεν σημαίνει απαραίτητα την κατάρρευση του cloud gaming στο σύνολό του, καθώς η Microsoft, η Nvidia και η Amazon εξακολουθούν να είναι αφοσιωμένες στις υπηρεσίες τους.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...