Jump to content

Η startup που υποστηρίζεται από την Xiaomi, ανακοινώνει νέο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συμμετοχή δηλώνει και η China Car Custom στον αγώνα κατασκευής αυτοκινήτων και θα απομακρυνθεί από το project αυτοκίνητο στο οποίο έχει ειδικευτεί μέχρι στιγμής. Η εταιρεία υποστηρίζεται από τη Xiaomi και ο Liu De, ανώτερος αντιπρόεδρος, είναι ένας από τους διευθυντές της CCC.

Το ηλεκτρικό sport αυτοκίνητο SC01 είναι ένα διθέσιο 2-θυρο που τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυασμένη ισχύ 320 kW (429 ίππων). Αυτό το το φανταχτερό roadster επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας αριθμός ρεκόρ, αλλά το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου των 1.300 κιλών πρέπει να εγγυάται μια διασκεδαστική οδηγική εμπειρία.

Εκτός από την ελκυστική του εμφάνιση και την αξιοπρεπή ισχύ του, το αυτοκίνητο έρχεται με ένα άλλο πλεονέκτημα – η τιμή του θα ξεκινά από μόλις 42.000 $ (300.000 RMB). Αν και η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του το επόμενο έτος, με τις παραδόσεις να ξεκινούν πριν από το τέλος του 2023, οι παραγγελίες έχουν ήδη ληφθεί. Το μόνο που χρειάζονται οι πιθανοί πελάτες είναι μια κατάθεση 199 RMB (λιγότερο από 28 $) για να εξασφαλίσουν μια μονάδα από την παραγωγή γραμμής.

Αν νομίζετε ότι έχετε δει αυτό το αυτοκίνητο κάπου στο παρελθόν, δεν κάνετε λάθος, υπάρχει μια σαφής σχεδιαστική επιρροή από το πρωτότυπο αυτοκίνητο Lancia Stratos 2010 και όσο πιο κοντά το κοιτάξει κανείς, τόσο περισσότερες ομοιότητες θα βρει επάνω του. Το Stratos concept είχε μήκος 4,18 μέτρα και ζύγιζε 1.270 κιλά. Το SC01 έχει μήκος 4,08 μέτρα και βάρος 1.300 κιλά. Το Stratos επιτάχυνε σε 3,5 δευτερόλεπτα στα 100 km/h χάρη στον V8 των 500 HP, το SC01 είναι λίγο πιο αργό.

Κοιτάζοντας τα δύο αυτοκίνητα δίπλα-δίπλα, είναι δύσκολο να μην δεις ομοιότητες. Η Lancia θα έπρεπε να είχε φτιάξει αυτό το αυτοκίνητο, αλλά το 2010 ο κόσμος ήταν διαφορετικός.

Η CCC επωφελήθηκε από την επένδυση της Xiaomi ύψους δεκάδων εκατομμυρίων RMB, η εταιρεία που συνήθιζε να ειδικεύεται στην τροποποίηση υπαρχόντων αυτοκινήτων και στην κατασκευή αγωνιστικών αυτοκινήτων. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι η CCC ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή του συστήματος μετάδοσης κίνησης του WM Weltmaister που λέγεται ότι μπορούσε να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 1,8 δευτερόλεπτα. Τα 42.000 δολάρια για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ακούγονται σαν μια αξιοπρεπής πρόταση, αλλά πότε θα το δούμε εκτός Κίνας;

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...