Jump to content

Lenovo @IFA 2022: Όταν η κορυφαία τεχνολογία μεταμορφώνεται σε μια «unique» εμπειρία!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

H Lenovo είναι ένα brand που είναι άμεσα συνυφασμένο με την εξέλιξη, την καινοτομία και φυσικά την αξιοπιστία. Με προϊόντα που αλλάζουν τους κανόνες και μας κάνουν να βλέπουμε την τεχνολογία με μια διαφορετική ματιά, η Lenovo διαθέτει το απαραίτητο «know-how» για να κάνει την κάθε στιγμή μας να μετράει. Αυτά είναι τα καινοτόμα στοιχεία που βρίσκονται εντυπωμένα στο DNA της γνωστής εταιρείας, που δεν παύει να είναι Νο1 κατασκευαστής ηλεκτρονικων υπολογιστών στον κόσμο. 

Μάλιστα, η Lenovo πρόκειται για την εταιρεία – κολοσσό της υψηλής τεχνολογίας που γνωρίζει τον τρόπο για να κάνει αισθητή την παρουσία της σε κάθε major event που επιλέγει για να μας παρουσιάσει τα νέα της tech προϊόντα. Για αυτό και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το μεγάλο φετινό comeback της IFA, παρουσιάζοντας στο πλαίσιο της γνωστής έκθεσης μια πληθώρα από νέα laptops, tablets, monitors, AiO desktops και άλλα τεχνολογικά gadgets που στόχος τους είναι να εκτοξεύσουν την παραγωγικότητα στα ύψη, στηρίζοντας τη λειτουργία μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων και παράλληλα διευρύνοντας την σχέση που έχουμε εμείς οι ίδιοι με τον μαγευτικό κόσμο της τεχνολογίας. Για πάμε όμως να ρίξουμε μια ματιά σε όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις που δικαίως χαρίζουν στη Lenovo, το «στέμμα» της IFA 2022

Point it, zoom it, press it… Fold it με το ThinkPad X1 Fold!

Τα foldables αποτελούν την κατηγορία που αυτή τη στιγμή μπορούν να θεωρηθούν ως το απόλυτο και πιο «hot» trend στον κόσμο της τεχνολογίας (κι όχι άδικα). Η Lenovo, η οποία παραδοσιακά οδηγεί τις τεχνολογικές εξελίξεις στην κατηγορία των προσωπικών υπολογιστών, δύο χρόνια πριν (2020) έφερε τα πάνω – κάτω στην κατηγορία των PC με το ThinkPad X1 Fold, κάνοντας το «αύριο» του computing μια απτή πραγματικότητα. Η νέα γενιά του X1 Fold που είχαμε την ευκαιρία να δούμε στην IFA 2022 είναι ακόμη πιο εξελιγμένη και ευέλικτη, προσφέροντας υψηλές αποδόσεις και μοναδικές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις (σε σύγκριση με τον προκάτοχο του), που προέκυψαν από το feedback που συγκέντρωσε η Lenovo από τους power users και την fan base της που την συντροφεύει σε κάθε βήμα.

Η νέα γενιά του ThinkPad X1 Fold δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει την ίδια σχεδιαστική γλώσσα, μόνο που το σασί του είναι 25% πιο λεπτό, ενώ η αναδιπλούμενη οθόνη OLED των 16 ιντσών είναι 22% μεγαλύτερη, προσφέροντας ακόμη πιο ευρείες γωνίες θέασης. Ειδικότερα, το X1 Fold σε ανοιχτή διάταξη διαθέτει πάχος στα 8.6mm, ενώ μάλιστα ακόμη και κλειστό το πάχος του αγγίζει τα 17,4mm. Παράλληλα, τα λεπτά bezels, το ποιοτικό κι ανθεκτικό αλουμίνιο που «αγκαλιάζει» και προστατεύει το σώμα του ThinkPad X1 Fold, σε συνδυασμό με την premium αίσθηση που χαρίζει κάθε εκατοστό του, καθιστούν την χρήση του μια ξεχωριστή εμπειρία που αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε για τη φύση του κύριου υπολογιστή μας. Στα plus προσθέστε και την πιστοποίηση στρατιωτικού τύπου MIL-STD-810H, η οποία παρέχει αυξημένη αντοχή σε αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες (όπως υγρασία, σκόνη, νερό) αλλά και στις πάντοτε «επικίνδυνες» πτώσεις.

Το σχεδιαστικό team της Lenovo για να καλύψει επαρκώς τις ολοένα και πιο αυξανόμενες ανάγκες μας στο κομμάτι της παραγωγικότητας, εργάστηκε πάνω στην ανάπτυξη ενός αναδιπλούμενου OLED display 16,3 ιντσών, το οποίο προσφέρει υπέροχες αναλογίες θέασης (4:3), λεπτομέρεια, ζωντάνια στα χρώματα, φωτεινότητα και υψηλή ευκρίνεια κινηματογραφικής ποιότητας (υποστηρίζει το πρότυπο Dolby Vision). Όταν δε μάλιστα «διπλώσει» αυτό δεν σημαίνει ότι χάνεται η ευελιξία και η άνεση που προσφέρει, καθώς το ThinkPad X1 Fold σε folded status διαθέτει μέγεθος που παραπέμπει σε laptop μικρότερου των 13 ιντσών!

Το στοιχείο εκείνο βέβαια που το κάνει να ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από τον «πολυλειτουργικό» του χαρακτήρα και αυτό γιατί μπορεί ουσιαστικά να αποκτήσει πολλές και διαφορετικές μορφές ανάλογα με τον χαρακτήρα, τη διάθεση και κυρίως τις ανάγκες του χρήστη του. Συγκεκριμένα, το ThinkPad X1 Fold προσφέρει κλασική λειτουργία laptop, η οποία προσφέρει οθόνη 12 ιντσών, είτε με πληκτρολόγιο επί της οθόνης στο κάτω μισό τμήμα του, είτε με προαιρετικό keyboard πλήρους επέκτασης. H δεύτερη μορφή του ThinkPad X1 Fold είναι η λειτουργία landscape, η οποία ουσιαστικά μεταμορφώνει το X1 Fold σε ένα πλήρως λειτουργικό laptop 16 ιντσών, το οποίο άνετα μπορεί να σηκώσει το βάρος μια εξαιρετικά απαιτητικής ημέρας και να λύσει τον «γόρδιο» δεσμό του multitasking. Τώρα, τοποθετώντας την οθόνη σε κάθετη διάταξη και με τη βοήθεια της βάσης στήριξης, ο χρήστης ενεργοποιεί το portrait mode, καθιστώντας το premium laptop της Lenovo την ιδανική συσκευή για ανάγνωση ή επιμέλεια μακροσκελών εγγράφων, αλλά και για την κορυφαία λύση στην προβολή content. Και φυσικά, οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς το ThinkPad X1 Fold μεταμορφώνεται σε ένα high-tech βιβλίο, ένα mode που θα λατρέψουν οι
“βιβλιοφάγοι” λάτρεις των ψηφιακών εκδόσεων. Τέλος, στρέφοντας την οθόνη, είτε κάθετα είτε οριζόντια, το X1 Fold μετατρέπεται σε ένα εξαιρετικά χρήσιμο tablet, το οποίο λύνει τα χέρια στους fans του on-the-go computing.

Εύλογα βέβαια σε αυτό το σημείο θα αναρωτηθείτε για το πως τα πηγαίνει η high-end και ριζοσπαστική πρόταση της Lenovo, στον νευραλγικό τομέα του performance, ο οποίος όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για κάθε power user που σέβεται τον εαυτό του. Το εξελιγμένο ThinkPad X1 Fold μοιάζει και εδώ σα να παίζει χωρίς αντίπαλο, καθώς βασίζεται στην πλατφόρμα Intel Evo design, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων πανίσχυρων Intel Core i7 12ης γενιάς, οι οποίοι δεν… «γονατίζουν» ποτέ! Παράλληλα, το next-gen Χ1 Fold δύναται να υποστηρίξει ταχύτατους SSD (PCIe Gen 4) που φτάνουν έως το 1TB αποθηκευτικού χώρου, αλλά και ταχύτατης LPDDR5 RAM, η οποία φτάνει τα 32GB. Αξίζει να σημειωθεί ότι έρχεται με φορτωμένο το λειτουργικό Windows 11 (Home ή Pro Edition), το οποίο κάνει την εμπειρία χρήσης του ακόμη πιο συναρπαστική και άνετη.

Ριζοσπαστικό, καινοτόμο, πολυλειτουργικό, πανίσχυρο και… πανέμορφο, το ThinkPad X1 Fold είναι ένα μίνι τεχνολογικό κόσμημα που δεν φέρνει απλώς το «μέλλον» στον τομέα του computing, αλλά είναι το… «μέλλον»!

Επαγγελματικές ή προσωπικές στιγμές; H Lenovo πάντα στο πλευρό σας!

Πέραν του ThinkPad X1 Fold που ήταν η πιο τεχνολογικά εξελιγμένη συσκευή που είδαμε στην IFA 2022, η Lenovo είχε κι άλλα δυνατά όπλα στη φαρέτρα της. Με το κομμάτι του mobility να αποτελεί το Α και το Ω, ο κολοσσός της τεχνολογίας επένδυσε σε λύσεις που είναι προσιτές για όλους και παράλληλα μπορούν να καλύψουν στο maximum τις ανάγκες μας σε τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, αλλά και σε ηλεκτρονική διασκέδαση. Με το ολοκαίνουργιο IdeaPad 5i Chromebook, η Lenovo κάνει πράξη τη φιλοσοφία που θέλει ένα laptop να είναι: «Όλοι για ένα και ένα για όλους»!

Εάν βρίσκεστε διαρκώς on-the-move και πρέπει να ανταποκριθείτε σε κάθε πτυχή της απαιτητικής καθημερινότητας σας, το IdeaPad 5i Chromebook προσφέρει πολλά παραπάνω από το «μέσο» business laptop, αποτελώντας ένα πολυεργαλείο για κάθε ώρα και στιγμή. Με display στις 16 ίντσες (τεχνολογίας 2.5K LCD), FHD κάμερα, δύο ηχεία (που αξιοποιούν την τεχνολογία MaxxAudio), υψηλή αυτονομία που αγγίζει τις 12 ώρες και ένα πληκτρολόγιο που είναι απείρως πιο φιλικό κι άνετο προς τον χρήστη, ειδικό mode αυξημένης ασφάλειας και ταχύτατη συνδεσιμότητα μέσω του προτύπου Wi-Fi 6,  το νέο IdeaPad 5i Chromebook, είναι σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται τόσο σε business, αλλά και σε συνθήκες… «pleasure», καθώς μπορεί να λειτουργήσει όμως και ως ένα laptop που μπορεί να αξιοποιήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας.

Εάν βέβαια το focus σας είναι η ψυχαγωγία και στόχος σας είναι να προσθέσετε περισσότερη ποιότητα στις προσωπικές σας στιγμές, τότε τα 2nd gen tablets: Lenovo Tab P11 Pro και Lenovo Tab P11, αναλαμβάνουν να σας οδηγήσουν στα μονοπάτια της ψυχαγωγίας και της δημιουργίας περιεχόμενου. Το Tab P11 Prο με το OLED display των 11.2 ιντσών επαναπροσδιορίζει την δυναμική ενός tablet στη διασκέδαση, καθώς προσφέρει crystal-clear αποτέλεσμα, smooth ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, μοναδικά επίπεδα φωτεινότητας και ευκρίνεια που κυριολεκτικά τα… «σπάει»! Το δε octa-core chipset, Kompanio 1300T της MediaTek σε συνεργασία με έως και 8GB RAM αποτελεί εγγύηση ότι το Tab P11 Pro δεν πρόκειται να «κολλήσει» ακόμη και όταν το «ζορίσετε» σημαντικά με απαιτητικές εφαρμογές που λειτουργούν ταυτόχρονα, αλλά και mobile games με 3D γραφικά που μπορούν να γονατίσουν ακόμη και… PC.

Παράλληλα, με την πιστοποίηση Wi-Fi 6, το tablet της Lenovo κάνει το Internet browsing και την περιήγηση σας στα social media πραγματική απόλαυση! Με πιο value for money φιλοσοφία, το «απλό» (αλλά συγχρόνως εξαιρετικά αποδοτικό) Tab P11 με λειτουργικό Android 12L, LDC display 11.5 ιντσών, refresh rate στα 120Hz, Octa-core chipset από την MediaTek (G99) και έως 6GB RAM, προσφέρει μια ανάλογη εμπειρία χρήσης με το μεγάλο του αδελφάκι, χωρίς να κάνει «εκπτώσεις» στην ποιότητα.

Και επειδή το Tab P11 Pro και Tab 11 (2nd gen.) διακρίνεται για την δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων που δεν περιορίζεται στον κόσμο της ψυχαγωγίας, αλλά μπορεί να προσφέρει λύσεις και στο επαγγελματικό κομμάτι, καθώς μπορείτε να συνδέσετε το αποσπώμενο πληκτρολόγιο (που είναι εμπνευσμένο σχεδιαστικά από την κληρονομιά των ThinkPad), αλλά και να κάνετε χρήση της Precision Pen 3 της εξελιγμένης γραφίδας, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί μαγνητικά στη συσκευή για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο μοντέλα της σειρά Tab P11 έχουν σχεδιαστεί ώστε να φιλτράρουν το επιβλαβές φως, περιορίζοντας την κόπωση των ματιών και παράλληλα υποστηρίζουν το λογισμικό Lenovo FreeStyle, μια εφαρμογή που κάνει πράξη τη διασύνδεση ανάμεσα σε συσκευές Android με ένα Windows-based PC!

Εάν τώρα ανήκετε στους πιο «παραδοσιακούς» χρήστες, η πλούσια προϊοντική γκάμα που παρουσιάστηκε στην IFA 2022 επεφύλασσε κάτι και για εσάς! Το ThinkBook 16p Gen3, αποτελεί το laptop «όνειρο» για κάθε δυναμικό χρήστη που επιθυμεί να απελευθερώσει το δημιουργικό του ταλέντο και για να το πετύχει θέλει να έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας των laptop στα χέρια του. Με την υψηλή ποιότητα κατασκευής που ως γνωστόν χαρακτηρίζει όλα τα laptops της Lenovo, το ThinkBook 16p Gen3 με επεξεργαστές έως και AMD Ryzen 9 6000 H-Series, Nvidia GPU GeForce  RTX 3060, 32GB RAM LPDDR5, display τεχνολογίας IPS στις 16 ίντσες ανάλυσης 2.5Κ και λειτουργικό Windows 11 είναι εμφανές ότι είναι το high-end laptop που δεν «αστειεύεται». Στα plus του δυναμικού laptop της Lenovo είναι ότι διαθέτει επίσης πιστοποίηση στρατιωτικών προδιαγραφών (όπως όλα τα επαγγελματικά laptops της Lenovo), πράγμα που σημαίνει υψηλή αντοχή ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Είτε το χρησιμοποιήσετε για να εκφραστείτε ελεύθερα μέσω της τεχνολογίας και να κατακτήσετε οποιαδήποτε social media πλατφόρμα είτε επειδή απλώς αναζητάτε ένα ισχυρό και αξιόπιστο laptop που είναι “σφυρηλατημένο” για να αντέχει στην απαιτητική καθημερινότητα και να εξασφαλίζει ιδανικές και απροβλημάτιστες συνθήκες στη ροή του workflow, το ThinkBook 16p Gen3, εύκολα μπορεί να γίνει ο καλύτερος σας τεχνολογικός σύντροφος.

Το μέλλον μπροστά στα… μάτια σας!

Ολοκληρώνοντας, πάντοτε οι μεγάλες εταιρείες που κυριαρχούν στον κόσμο της τεχνολογίας συνηθίζουν σε κάθε μεγάλο event να έχουν έναν καλά κρυμμένο άσσο στο μανίκι τους και στην IFA 2022, ο άσσος αυτό για την Lenovo δεν ήταν άλλος από τα νέα Glasses T1, τα νέα «έξυπνα» γυαλιά που συνενώνουν την ευελιξία των smartphones με την ισχύ των laptops. Δημιουργώντας ένα υβριδικό Augmented Reality περιβάλλον και προσφέροντας τον λειτουργικό χαρακτήρα και το περιβάλλον εργασίας μιας μεγάλης οθόνης, που κυριολεκτικά χωράει στην τσέπη σας, τα Glasses T1 δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη τους να εξερευνήσουν κάθε μορφής περιεχόμενο.

Με τα Glasses T1, η Lenovo δεν σχεδίασε ένα ακόμη concept προϊόν απλώς για να κάνει show-off και επίδειξη δύναμης στην IFA (όπως συνηθίζουν πολλοί άλλοι κατασκευαστές και έχουμε δει σε αμέτρητες εκθέσεις), αλλά δημιούργησε ένα υψηλής σημασίας τεχνολογικό gadget που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο gaming, όσο και για επαγγελματική χρήση, με τους εργαζόμενους να έχουν έναν virtual χώρο εργασίας που ξεδιπλώνεται μπροστά στα ματιά τους. Τα εν λόγω «έξυπνα γυαλιά» χάρη στην κορυφαία απεικονιστική τεχνολογία micro-OLED, η οποία χαρίζει ασυναγώνιστη ποιότητα χρωμάτων, οπτικό αποτέλεσμα και χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, τα Lenovo Glasses T1 προσφέρουν μεγιστοποίηση της άνεσης, ασφάλεια και ευελιξία που ουσιαστικά σας δίνουν τη δυνατότητα να «ξετυλίξετε» το μέλλον της mobile τεχνολογίας μπροστά στα… μάτια σας!

Εκτός από τα παραπάνω, η Lenovo στην IFA 2022 παρουσίασε το Lenovo Legion Y32p-30, ένα gaming monitor που προσφέρει εκπληκτική ποιότητα εικόνας στα 4Κ με ταχύτατους ρυθμούς ανανέωσης, τη νέα γενιά οθονών ThinkVision που αποτελεί την ιδανική λύση για τους επαγγελματίες, αλλά και το ThinkCentre M60Q ChromeBox Enterprise, μια πλατφόρμα για υψηλό productivity που κάνει την απαιτητική εργασιακή καθημερινότητα… παιχνιδάκι.

Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω και με μια τόσο πληθωρική και δυναμική παρουσία, δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση που η Lenovo έκλεψε τις εντυπώσεις στην  IFA 2022!  

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...