Jump to content

Η MediaTek θα φτάσει το 40% μεριδίου στα chips για smartphones


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πιο επωφελημένη από ότι υπολόγιζαν μερικοί ήταν η MediaTek για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Counterpoint και αναφερόμαστε στο γεγονός πως η εταιρεία κατείχε το 39% της παγκόσμιας αγοράς μεσαίας και χαμηλής ποιότητας chipsets 4G και 5G. Ωστόσο, τα έσοδα από τα chips για high-end κινητά τηλέφωνα, δεν είναι τόσο υψηλά. Η Qualcomm συνεχίζει να είναι η πρώτη στον κόσμο στα ακριβά μοντέλα και η MediaTek είναι στην τρίτη θέση. Η MediaTek κυριαρχεί στην αγορά SoC των smartphones με μερίδιο 39%. Με κύρια όπλα τη σειρά Helio G και τη σειρά Dimensity 700, η ​​MediaTek ηγείται στην κατηγορία των χαμηλών τιμών χονδρικής. Οι αποστολές της MediaTek το δεύτερο τρίμηνο του έτους μειώθηκαν ελαφρώς σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο λόγω των χαμηλότερων παραγγελιών από τους μεγάλους OEM της Κίνας. Η Qualcomm είχε μερίδιο 29% και διατήρησε τη θέση της στην κατηγορία high-end παρά τη δύσκολη μακροοικονομική κατάσταση και την φθίνουσα αγορά smartphones.

Ακόμη, όσον αφορά αποστολές chips απλών κινητών τηλεφώνων, η Apple κατέλαβε την τρίτη θέση με μερίδιο 14%, η Ziguang Zhanrui (Unisoc) κατατάσσεται τέταρτη με μερίδιο 11%, η Samsung πέμπτη με μερίδιο 6%, και η Huawei Hisilicon στην έκτη θέση με μερίδιο 0,4 %.

Η Qualcomm κυριαρχεί στην αγορά με μερίδιο 44% όσον αφορά τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο του 2022 και μιλάμε για αύξηση κατά 56% σε ετήσια βάση, χάρη σε μεγαλύτερη αναλογία premium chips που οδήγησε σε άνοδο της ASP. Επιπλέον, η πρόσφατα ανακοινωθείσα συνεργασία της Qualcomm και της Samsung θα υποστηρίξει τα premium έσοδα. Η MediaTek κατέχει μερίδιο 22% της αγοράς βάσει αξίας πωλήσεων. Η Qualcomm κερδίζει επιπλέον έσοδα από αποστολές στην Apple. Τα έσοδα της MediaTek προήλθαν από το υψηλότερο 5G ASP και την είσοδο της σειράς Dimensity 9000 στην κατηγορία premium.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...