Jump to content

Ο ορθογραφικός έλεγχος του Chrome και του Microsoft Edge, κλέβουν τους κωδικούς πρόσβασής σας


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε διεξοδικές έρευνες που έκανε η ομάδα ασφαλείας Otto-JS, μεταξύ άλλων σοβαρών ζητημάτων, ανακάλυψαν πως όταν γράφετε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης, οι ορθογραφικοί έλεγχοι στα προγράμματα περιήγησης Edge και Chrome τις στέλνουν στους διακομιστές της Google και της Microsoft.

Το Microsoft Editor στον Microsoft Edge και ο βελτιωμένος ενσωματωμένος ορθογραφικός έλεγχος στο Google Chrome ανταλλάσσουν τις προσωπικές σας πληροφορίες με τους διακομιστές της Google και της Microsoft.

Συγκεκριμένα, είτε πρόκειται για σελίδα σύνδεσης είτε για φόρμα, οποιαδήποτε εισαγωγή υλικού σε ένα πεδίο κειμένου που μπορεί να ελεγχθεί από αυτούς τους ορθογραφικούς ελέγχους προωθείται στους δύο αμερικανικούς γίγαντες. Ονόματα, emails, ημερομηνίες γέννησης, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ. ενδέχεται να αποτελούν μέρος. Όλα τα πεδία κειμένου που μπορούν να εξετάσουν αυτοί οι ορθογραφικοί έλεγχοι περιλαμβάνονται σε αυτό. Αν αυτό δεν είναι κάπως σοκαριστικό, τα παρακάτω μπορεί να καταλήξουν να είναι πιο τρομακτικά.

Η ομάδα Otto-JS ανακάλυψε πολύ χειρότερα, στην πραγματικότητα

Οι διευθυντές της εταιρείας δοκίμασαν τη λειτουργικότητα των σεναρίων τους και διαπίστωσαν ότι κάνοντας κλικ στο κουμπί για να εμφανιστεί ο κωδικός πρόσβασης που μόλις είχαν πληκτρολογήσει, τον μετέφεραν και στους διακομιστές της Google και της Microsoft.

Σε αντίθεση με τον βελτιωμένο ορθογραφικό έλεγχο του Chrome, ο οποίος είναι διαθέσιμος από προεπιλογή στο πρόγραμμα περιήγησης, το Microsoft Editor στο Edge είναι μια επέκταση που ο χρήστης πρέπει να εγκαταστήσει πρόθυμα από μόνος του.

Η ομάδα της Otto-JS ανέπτυξε ένα ισχυρό παράδειγμα για να τονίσει την πιθανή βλάβη που μπορεί να προκαλέσουν αυτές οι επεκτάσεις. Σύμφωνα με screenshots που παρέχονται από την εταιρεία, όταν ένας χρήστης συνδέεται στο Alibaba Cloud, οι διακομιστές της Google λαμβάνουν τον κωδικό πρόσβασής τους, όμως ούτε η Google ούτε η Microsoft έχουν καμία σχέση με την υπηρεσία. Αυτό το exploit, το οποίο η Otto-JS αναφέρει ως “Spell-jacking”, μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε υποδομή cloud ή εσωτερικό εταιρικό δίκτυο.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να ελέγξετε πώς να απενεργοποιήσετε τον προηγμένο ορθογραφικό έλεγχο στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

https://www.youtube.com/watch?v=kla-ej9CjCo&t=16s

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...