Jump to content

Πως να ξεφορτωθείτε το κουμπί αναζήτησης στο iOS 16


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τώρα που κατέφθασε το νέο iOS 16 και είναι διαθέσιμο για λήψη και εγκατάσταση στο δικό σας iPhone, το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρείτε κάποιες νέες λειτουργίες που μάλλον θα τις αγαπήσετε από την πρώτη κιόλας στιγμή! Όμως θα υπάρξουν και κάποια χαρακτηριστικά που δεν θα σας αρέσουν.

Ένα ιδιαίτερα απογοητευτικό χαρακτηριστικό που σας έρχεται στο μυαλό είναι η προσθήκη του κουμπιού “Αναζήτηση” στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης (ακριβώς πάνω από το dock σας). Πολλοί άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι με τη νέα ρύθμιση αρχικής οθόνης. Ενώ η λειτουργία αναζήτησης στο iOS είναι χρήσιμη για γρήγορη εύρεση μηνυμάτων κειμένου, αρχείων, ρυθμίσεων, τοποθεσιών web και φωτογραφιών, το νέο κουμπί τοποθετείται σε μια περιοχή της οθόνης όπου είναι εύκολο να το πατήσετε αρκετές φορές κατά λάθος, ειδικά όταν κάνετε μια γρήγορη κύλιση στις διάφορες σελίδες της αρχικής οθόνης σας.

Όταν πατήσετε κατά λάθος το νέο κουμπί αναζήτησης, η λειτουργία ανατινάσσεται σε πλήρη οθόνη και πρέπει να σύρετε το δάχτυλό σας έξω από αυτό για να επιστρέψετε στην αρχική σας οθόνη, κάτι που είναι ενοχλητικό.

Πως θα απαλλαγείτε το νέο κουμπί αναζήτησης στην αρχική σας οθόνη;

Εφόσον έχετε το νέο iOS 16 στο iPhone σας, εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις  μεταβείτε στην Αρχική οθόνη και απενεργοποιήστε το κουμπί Εμφάνιση στην αρχική οθόνη κάτω από την “Αναζήτηση”. Αντί για το κουμπί “Αναζήτηση” στην αρχική οθόνη σας, θα βλέπετε τώρα πολλές κουκκίδες που υποδεικνύουν τις διάφορες σελίδες αρχικής οθόνης σας. Αν το πατήσετε δεν γίνεται τίποτα.

Έπειτα, αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία Αναζήτηση αφού αφαιρέσετε το κουμπί της αρχικής οθόνης, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν με τον παραδοσιακό τρόπο: σύρετε προς τα κάτω από οπουδήποτε στην οθόνη σας.

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά με βολεύει περισσότερο από το swipe down γιατί είναι πιο γρήγορο. Τόσες μέρες δεν έχει τύχει ούτε μία φορά να το πατήσω καταλάθος.


Sent from my iPad using Tapatalk

129026.png?1640591734

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...