Jump to content

Η Meta αντιμετωπίζει πρόστιμο 402 εκατ. δολαρίων από την ΕΕ για τις ρυθμίσεις απορρήτου του Instagram για παιδιά


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Βαρύς πέλεκυς πέφτει επάνω στην Meta, αφού καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 405 εκατ. ευρώ μετά από παρέμβαση της Ιρλανδικής Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων για το χειρισμό των ρυθμίσεων απορρήτου των παιδιών στο Instagram, που παραβίασε τον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR). Όπως αναφέρει το Politico, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο που προκύπτει από τους νόμους GDPR της Ευρώπης και το τρίτο (και μεγαλύτερο) πρόστιμο που επιβάλλεται στη Meta από τη ρυθμιστική αρχή.

Ένας εκπρόσωπος του DPC επιβεβαίωσε το πρόστιμο και είπε ότι πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση θα είναι διαθέσιμες την επόμενη εβδομάδα. Το πρόστιμο προέρχεται από τις ρυθμίσεις απορρήτου της εφαρμογής κοινής χρήσης φωτογραφιών σε λογαριασμούς που διαχειρίζονται παιδιά. Το DPC είχε ερευνήσει το Instagram σχετικά με τη χρήση επαγγελματικών λογαριασμών από παιδιά, που έκανε δημόσια ορατά προσωπικά δεδομένα όπως διευθύνσεις email και αριθμούς τηλεφώνου. Η έρευνα κάλυψε επίσης την πολιτική του Instagram να αθετήσει όλους τους νέους λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, ώστε να είναι δημόσια ορατοί.

“Αυτή η έρευνα επικεντρώθηκε σε παλιές ρυθμίσεις που ενημερώσαμε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο και έκτοτε έχουμε κυκλοφορήσει πολλές νέες δυνατότητες για να βοηθήσουμε τους εφήβους να είναι ασφαλείς και οι πληροφορίες τους απόρρητες”, είπε ένας εκπρόσωπος της Meta σε δήλωση στο Politico . “Όποιος είναι κάτω των 18 αυτόματα 0 λογαριασμός του ορίστηκε ως ιδιωτικός όταν κάνει εγγραφή στο Instagram, έτσι μόνο τα άτομα που γνωρίζουν μπορούν να βλέπουν τι δημοσιεύουν και οι ενήλικες δεν μπορούν να στείλουν μηνύματα σε εφήβους που δεν τους ακολουθούν. Συνεργαστήκαμε πλήρως με το DPC καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνάς τους και εξετάζουμε προσεκτικά την τελική απόφασή τους”.

Το πρόστιμο, για το οποίο η Meta θα μπορούσε ακόμη να ασκήσει έφεση, έρχεται καθώς το Instagram έχει αντιμετωπίσει έντονο έλεγχο σχετικά με τον χειρισμό του σε θέματα ασφάλειας των παιδιών. Η εταιρεία διέκοψε τη δουλειά σε μια εφαρμογή Instagram Kids πέρυσι μετά τους ισχυρισμούς ενός πληροφοριοδότη ότι η meta αγνόησε τη δική της έρευνα, υποδεικνύοντας ότι η εφαρμογή μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία ορισμένων εφήβων. Έκτοτε, η εφαρμογή έχει προσθέσει περισσότερες λειτουργίες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων στους λογαριασμούς εφήβων σε ιδιωτικούς.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...