Jump to content

Η ΕΕ θέλει να κάνει τις mobile συσκευές πιο ανθεκτικές και ευκολότερες στην επισκευή


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχουμε ένα νέο προσχέδιο προς εξέταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και  μέσω αυτού η ΕΕ θέλει να αναγκάσει τους κατασκευαστές smartphones και tablets να κάνουν τις συσκευές τους πιο ανθεκτικές και ευκολότερες στην επισκευή τους. Αυτή η πρόταση στοχεύει στον περιορισμό των ηλεκτρονικών αποβλήτων και εάν ολοκληρωθεί, η Επιτροπή λέει ότι θα μειώσει τα απόβλητα άνθρακα σε βαθμό που ισοδυναμεί με 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα λιγότερα στους δρόμους.

Το προσχέδιο επικεντρώνεται σε μπαταρίες και ανταλλακτικά. Οι κατασκευαστές θα αναγκαστούν να παρέχουν τουλάχιστον 15 βασικά εξαρτήματα για κάθε συσκευή, πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία της. Αυτά τα εξαρτήματα περιλαμβάνουν μπαταρίες, οθόνες, φορτιστές, πίσω καλύμματα, θήκες για κάρτες μνήμης/κάρτες SIM.

Επιπλέον, η προτεινόμενη νομοθεσία θέλει οι κατασκευαστές να διασφαλίζουν είτε διατήρηση της χωρητικότητας της μπαταρίας κατά 80% μετά από 1.000 κύκλους φόρτισης είτε να παρέχουν μπαταρίες για πέντε χρόνια. Οι ενημερώσεις λογισμικού δεν θα πρέπει επίσης να έχουν αρνητική επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ωστόσο, αυτοί οι κανόνες δεν θα ισχύουν για συσκευές ασφαλείας και κυλιόμενες/αναδιπλούμενες συσκευές.

Εάν όλα πάνε καλά, η επιτροπή θα εισαγάγει νέες ετικέτες παρόμοιες με εκείνες που συναντάμε σε τηλεοράσεις, πλυντήρια ρούχων και άλλα οικιακά ηλεκτρονικά είδη. Αυτές οι ετικέτες θα δείχνουν πόσο ανθεκτική είναι η συσκευή – προστασία από νερό και σκόνη, πόσο ανθεκτική είναι στις πτώσεις και φυσικά, θα περιγράφουν την αντοχή της μπαταρίας κατά τη διάρκεια ζωής της συσκευής.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά τα λέει η ΕΕ. Η κατασκευαστές το έχουν παρακάνει. Καταργήσαμε τα πλαστικά καλαμάκια για να πετάμε συσκευές στα σκουπίδια κάθε 1-2 χρόνια!. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Οι κατασκευαστές βέβαια έχουν αντίθετα συμφέροντα και θα βρουν τρικλοποδιές και για αυτήν την νομοθεσία. 

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...