Jump to content

Ακόμη και με άδεια μπαταρία το Huawei Mate 50 θα πραγματοποιεί κλήσεις και θα στέλνει SMS!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μειώνοντας την παραγωγή σε μια σειρά ναυαρχίδων τον χρόνο αντί για δύο, η Huawei φροντίζει να είναι πιο προσεκτική και γενναιόδωρη με αυτή την μια premium συσκευή ετησίως και έτσι τώρα θα αποκαλύψει την σειρά
 Mate 50. Όπως ξέρετε, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια θεωρούν την Huawei απειλή για την εθνική ασφάλεια και έχουν θέσει απαγορευτικό στην εταιρεία  να έχει πρόσβαση στην αλυσίδα εφοδιασμού της εντός των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Google, έτσι δεν μπορεί να αγοράσει chip υψηλών προδιαγραφών.
Αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Huawei από το να αναπτύξει το δικό της λειτουργικό σύστημα Harmony (το οποίο είναι τώρα στην έκδοση 3.0) και να χρησιμοποιεί SoC Qualcomm Snapdragon που έχουν προσαρμοστεί για χρήση 4G και όχι 5G. Παρά το γεγονός ότι έχει συγκρουστεί αρκετά σκληρά με τις αρχές των ΗΠΑ, η Huawei συνεχίζει να καινοτομεί. Σύμφωνα με έναν tipster στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo της Κίνας , η επερχόμενη σειρά Huawei Mate 50 θα διαθέτει μια λειτουργία έκτακτης ανάγκης μπαταρίας που στοιχηματίζουμε ότι θα θέλατε να έχετε στο τρέχον τηλέφωνό σας.
Σύμφωνα με την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκανε αυτός ο tipster, η νέα λειτουργία μπαταρίας έκτακτης ανάγκης θα σας επιτρέψει με κάποιο τρόπο να πραγματοποιήσετε μια κλήση ακόμα και μετά την εξάντληση της μπαταρίας. Η δυνατότητα θα είναι μέρος του HarmonyOS 3.0 που θα διαθέτει αυτήν τη δυνατότητα και θα είναι προ-εγκατεστημένη στα μοντέλα Mate 50. Εκτός από τη δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσης, οι χρήστες υποτίθεται ότι θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα κειμένου και να σαρώνουν έγγραφα ή κωδικούς τοποθεσίας.
Ούτε ο εν λόγω tipster μα ούτε και κανένας άλλος δεν εξήγησε πώς η Huawei πρόκειται να το πετύχει αυτό. Μια μικρή μπαταρία που δεν χρησιμοποιείται συνήθως για την τροφοδοσία του τηλεφώνου μπορεί να φυλάσσεται σε εφεδρεία για χρήση όταν τελειώσει η κύρια μπαταρία. Αλλά οποιαδήποτε εικασία σε αυτό το σημείο είναι μια απλή υπόθεση/συμπέρασμα και τίποτα παραπάνω. Μια τέτοια λειτουργία θα ήταν σίγουρα χρήσιμη εάν η μπαταρία του τηλεφώνου σας είναι στο 0% και προκύψει έκτακτη ανάγκη.
Τόσο το iOS όσο και το Android επιτρέπουν στους χρήστες να μειώνουν τη χρήση της μπαταρίας όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Στο iOS, οι χρήστες μπορούν να μεταβούν στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία και να κάνουν εναλλαγή στη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Αυτό μειώνει τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο, όπως διάφορες λήψεις μέχρι να μπορέσετε να φορτίσετε πλήρως τη συσκευή.
Οι χρήστες Android έχουν παρόμοιο τρόπο για να μειώσουν την κατανάλωση μπαταρίας. Η μετάβαση στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Εξοικονόμηση μπαταρίας θα επιτρέψει στον χρήστη να κάνει εναλλαγή σε αυτήν τη λειτουργία η οποία ενεργοποιεί το σκούρο θέμα, περιορίζει κάποια δραστηριότητα στο παρασκήνιο, οπτικά εφέ, ορισμένες λειτουργίες και συνδέσεις δικτύου.
Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Huawei έχει πράγματι λειτουργία μπαταρίας έκτακτης ανάγκης και τι υπόσχεται να κάνει. Εφόσον η Huawei καταλήξει στη φημολογούμενη λειτουργία μπαταρίας έκτακτης ανάγκης, πιθανότατα και άλλοι κατασκευαστές τηλεφώνων θα εξετάσουν προσεκτικά την προσθήκη της στις δικές τους συσκευές. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που εξετάζουν οι αγοραστές τηλεφώνου πριν κάνουν μια αγορά, αυτό σίγουρα θα είναι άκρως ενδιαφέρον για πολλούς!
Στο παρελθόν, η Google προώθησε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 48 ώρες χρησιμοποιώντας Extreme Battery Life. Προηγουμένως έλεγε: “Η Extreme Battery Saver βοηθά το Pixel σας να διαρκέσει έως και 48 ώρες όταν το χρειάζεστε πραγματικά. Αυτή η λειτουργία περιορίζει αυτόματα τις ενεργές εφαρμογές μόνο στα βασικά και σας επιτρέπει να επιλέξετε πρόσθετες εφαρμογές που θέλετε να διατηρήσετε ενεργές. Οι υπόλοιπες απενεργοποιούνται. “
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...