Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 minute ago, odim said:

ναι όλες έχουν καλό σήμα προς τα εκει,θα προσπαθήσω αύριο να πάω να δω την κεραία από κοντά, στο σπίτι μου πιάνω την vodafone και την nova από την 10474 αλλά η cosmote εκπέμπει από την 103618 είναι μια κεραία πιο μακριά από την πόλη προς αργυρούπολη μεριά,αν βάλεις cosmote στο cellmapper φαίνεται στην αριστερή μεριά,τώρα όσο αναφορά την κεραία της στενημάχου θα προσπαθήσω να την περάσω στο cellmapper.. 

Χμμ τοτε θα μπορούσε και η Cosmote να πιάνει από την 103089. Εάν τύχει να περάσεις απο τη κεραία δωσε στατιστικά κοντά της για Cosmote και μετά Vodafone ή Nova. Εαν είναι απο την ίδια θα φανεί και στην ένταση άλλωστε. 

Thx:)

@elkonsήταν σε λάθος σημείο τοποθετημένη στο σελμαπερ. Πλέον που έχω αλλάξει δουλειά δεν πηγαίνω Κιλκίς αλλά το είχα φάει με το κουτάλι 3 χρόνια παλιότερα.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την αναπροσαρμογή των ορίων εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να εναρμονιστούν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. 🤗

https://www.powergame.gr/start-ups-digital/1168060/oi-tesseris-rythmiseis-tis-kyvernisis-gia-tis-etaireies-tilepikoinonion/

58 minutes ago, elkons said:

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την αναπροσαρμογή των ορίων εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να εναρμονιστούν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. 🤗

https://www.powergame.gr/start-ups-digital/1168060/oi-tesseris-rythmiseis-tis-kyvernisis-gia-tis-etaireies-tilepikoinonion/

Για τις κεραίες που είναι κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία τι θα ισχύει άραγε; Θα παραμείνουν με μειωμένη εκπομπή ή θα έχουν πλέον όλες οι κεραίες τα ίδια όρια εκπομπής; 

18 minutes ago, panos.k2 said:

Για τις κεραίες που είναι κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία τι θα ισχύει άραγε; Θα παραμείνουν με μειωμένη εκπομπή ή θα έχουν πλέον όλες οι κεραίες τα ίδια όρια εκπομπής; 

Φαντάζομαι με την αλλαγή που ετοιμάζεται για να πάμε στα ευρωπαϊκά/ICNIRP πρότυπα τα μειωμένα όρια στα σχολεία και νοσοκομεία πιθανότατα θα καταργηθούν και οι κεραίες θα ακολουθούν ενιαία όρια. Δεν είμαι 100% σίγουρος. 

Πάντως για να μη παίρνουμε αέρα, δε θα μας σώσει μόνο αυτό. Θέλω να πω οι περιοχές εκτός δικτύου δεν θα αποκτήσουν ξαφνικά LTE/5G. Είναι όμως μια καλή κίνηση καθώς το ανάγλυφο στα νησιά είναι περίεργο και στα αστικά κέντρα περνάει δύσκολα σήμα στα διαμερίσματα σε μεγάλες πολυκατοικίες.

Edited by elkons

5 ώρες πριν, elkons said:

Φαντάζομαι με την αλλαγή που ετοιμάζεται για να πάμε στα ευρωπαϊκά/ICNIRP πρότυπα τα μειωμένα όρια στα σχολεία και νοσοκομεία πιθανότατα θα καταργηθούν και οι κεραίες θα ακολουθούν ενιαία όρια. Δεν είμαι 100% σίγουρος. 

Πάντως για να μη παίρνουμε αέρα, δε θα μας σώσει μόνο αυτό. Θέλω να πω οι περιοχές εκτός δικτύου δεν θα αποκτήσουν ξαφνικά LTE/5G. Είναι όμως μια καλή κίνηση καθώς το ανάγλυφο στα νησιά είναι περίεργο και στα αστικά κέντρα περνάει δύσκολα σήμα στα διαμερίσματα σε μεγάλες πολυκατοικίες.

Τουλάχιστον κάποια σημεία που ήταν με οριακή κάλυψη θα έχουν 5-10Mbps. Για να δούμε… τουλάχιστον τα βαψίματα στους χάρτες και των τριών θα ανταποκρίνονται περισσότερο στη πραγματικότητα.

Edited by Nikolas14

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24

4 minutes ago, Nikolas14 said:

Τουλάχιστον κάποια σημεία που ήταν με οριακή κάλυψη θα έχουν 5-10Mbps. Για να δούμε… τουλάχιστον τα βαψίματα στους χάρτες και των τριών θα ανταποκρίνονται περισσότερο στη πραγματικότητα.

Μόνο οι Omni δε νομίζω να μπορούν να τσιτωνουν και micro, οπότε σε μερικά κτήρια ΟΤΕ στην επαρχία δε κερδίζουν κάτι. Παρεπιπτόντως υπάρχουν μερικά κτήρια χωρίς κεραία σε δύσκολες περιοχές με κακή κάλυψη αλλά δε βάζουν. 

Παρεπιπτόντως βρηκα μια σελίδα με τα κτίρια ΟΤΕ προς πώληση ή ενοικίαση.

https://ote-estate.gr/el-gr/

Στη νησί Ρω Μεγίστης αλήθεια πώς να ναι τα δίκτυα εκεί;; Υπάρχει καμία κεραία κινητής ή λαμβάνουν σήμα οι φαντάροι καθώς δεν έχει κατοίκους εκεί. Είχαν σκοτώσει και έναν φαντάρο που υπηρετούσε στο νησί το 2018. Από αυτό το γεγονός έμαθα ότι υπάρχει.

Edited by Chrischal1908

4 minutes ago, elkons said:

Θα τους αποζημιώσει η απλ;

27/7/25:

Να αγοράσω το Meizu Mblu 21 6/128;

4 minutes ago, elkons said:

Καλά, πολύ νωρίς ρε μλκ, μόνο 5 χρόνια περίπου μετά την πρώτη κυκλοφορία του και εκατομμύρια πωλήσεις, λολ, γελάει και το παρδαλό κατσίκι που λένε 😂🤣

Γέφυρα Ρίο-Αντίρριο
Ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω μέχρι τώρα...

1190511903_.thumb.png.60d819a1499c09deee93ce35d057ecfa.png

988370153_.thumb.png.74238d46d3100e289f7de04ee6dd42a2.png

Ενδιαφέρουσα κεραία (σημείο) η 1133 που κοιτάει από Αχαία μέχρι Βόλο. Με άλλη μία πάσα από Πήλιο, βγήκες Θεσσαλονίκη...

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

51 minutes ago, memoriesradio said:

Ενδιαφέρουσα κεραία (σημείο) η 1133 που κοιτάει από Αχαία μέχρι Βόλο. Με άλλη μία πάσα από Πήλιο, βγήκες Θεσσαλονίκη...

Εγώ την έχω καταγράψει, συνδέθηκε Β8 παραλιακά στην Άφησσο, δεν είναι bug, πολλές φορές συνδέθηκε με άνεση. Μετά έστρωσε Β28 από Λιχάδα ή Τρίκερι, ανάλογα το σημείο κυρίως Τρίκερι. Χρειάζεται κεραία κάπου εκεί σίγουρα γιατί μαζεύει κόσμο..θα μου πεις βέβαια σε 3 μήνες σιγά τι απόσβεση να κάνει; 

Τώρα πως πέρασε η Β8 έτσι, δεν ξέρω, Ίσως είναι πολύ ψηλά η κεραία. 

Έχω και το συγκεκριμένο σημείο. 

https://myphone.gr/forum/topic/194236/?do=findComment&comment=7383807

58 minutes ago, elkons said:

Εγώ την έχω καταγράψει, συνδέθηκε Β8 παραλιακά στην Άφησσο, δεν είναι bug, πολλές φορές συνδέθηκε με άνεση. Μετά έστρωσε Β28 από Λιχάδα ή Τρίκερι, ανάλογα το σημείο κυρίως Τρίκερι. Χρειάζεται κεραία κάπου εκεί σίγουρα γιατί μαζεύει κόσμο..θα μου πεις βέβαια σε 3 μήνες σιγά τι απόσβεση να κάνει; 

Τώρα πως πέρασε η Β8 έτσι, δεν ξέρω, Ίσως είναι πολύ ψηλά η κεραία. 

Έχω και το συγκεκριμένο σημείο. 

https://myphone.gr/forum/topic/194236/?do=findComment&comment=7383807

Μικρός τελικά που είναι ο κόσμος...

999295441_.thumb.png.93215a954495e22559cb18630b2d3205.png

1 minute ago, memoriesradio said:

Μικρός τελικά που είναι ο κόσμος...

999295441_.thumb.png.93215a954495e22559cb18630b2d3205.png

Πρέπει να είναι σε γ@ματη θέση ο σταθμός. 

Ποια εφαρμογή είναι;

1 minute ago, elkons said:

Πρέπει να είναι σε γ@ματη θέση ο σταθμός. 

Ποια εφαρμογή είναι;

Updated με radius στα 150χλμ...

Enb: 1133

2125402446_.thumb.png.31a186226894a7c8b1b86044079357d2.png

Edited by memoriesradio

Ούτε αναμεταδότης RU88 να ήταν.

Είμαι περίεργος η κεραία στη Πάρνηθα φτάνει στα 2/3 της Ελλάδας; 

29 minutes ago, elkons said:

Ούτε αναμεταδότης RU88 να ήταν.

Είμαι περίεργος η κεραία στη Πάρνηθα φτάνει στα 2/3 της Ελλάδας; 

Parnitha 3028 900MHz με 300χλμ radius...

Untitled.thumb.jpg.535c036d1fae4ddc6fbe930375b1be7d.jpg

Pilion 900MHz 300χλμ

1358243724_.thumb.png.7e6f9e5fddcfc09379b3d064fa7b6c10.png

Δεσκάτη 12880 900MHz 300χλμ

1201578416_.thumb.png.497d52380a572c3b77f52f8b2c341a87.png

Edited by memoriesradio

Άναψαν στο Πήλιο Β8 στη μεγάλη δίπλα από του ΟΤΕ ή εκπέμπει πάνω στον Πύργο; 

Τουλάχιστον έχει σχεδιαστεί με προσοχή να μη φτάνει σε άλλες χώρες, οι Τούρκοι παίζει να καλύπτουν τη μισή Ελλάδα. 

Πιάνει Turkcell σε μερικές παραλίες της Νότιας Εύβοιας, Β3 κιόλας. Παραλία Καλλιανού, ότι πιάνεις από Σκύρο, αλλιώς σε πετάει Τσανάκκαλε TR TURKCELL. Πιο πίσω στη σπηλιά δε πιάνει τίποτα όμως. 

Edited by elkons

6 minutes ago, elkons said:

Άναψαν στο Πήλιο Β8 στη μεγάλη δίπλα από του ΟΤΕ ή εκπέμπει πάνω στον Πύργο; 

Τουλάχιστον έχει σχεδιαστεί με προσοχή να μη φτάνει σε άλλες χώρες, οι Τούρκοι παίζει να καλύπτουν τη μισή Ελλάδα. 

Πιάνει Turkcell σε μερικές παραλίες της Νότιας Εύβοιας, Β3 κιόλας. 

Δεν ξέρω εάν έχει Β8. Εγώ έβαλα 900MHz για την κάλυψη στο πρόγραμμα. Θέλει δουλειά για να βγάλω radio planning για όλες τις συχνότητες...

6 minutes ago, memoriesradio said:

Δεν ξέρω εάν έχει Β8. Εγώ έβαλα 900MHz για την κάλυψη στο πρόγραμμα. Θέλει δουλειά για να βγάλω radio planning για όλες τις συχνότητες...

Κάποια στιγμή πιστεύω θα γίνει. Ακόμα και στον Άγιο Στέφανο έχουν ανοίξει και εκτοξεύτηκε η κάλυψη LTE. Φαίνεται η 900αρα θα μας σώσει.

Και μόνο λόγω μορφολογίας, επιβάλλεται στο Πήλιο η Β8 πλέον. 

Edited by elkons

Η 4980 είναι καμιά φορητή της βοντα μήπως και την είχαν Θεσσαλονίκη σήμερα? Έπιασα σε διάφορα σημεία κυρίως άνω Πόλη και 40 εκκλησίες με B7 + B3 αλλά στο cellmapper φαίνεται στην άλλη άκρη επίσης να έχει εμφανιστεί ξανά. ( Ήθελα να το βάλω στο νήμα της βοντα αλλά μπερδεύτηκα με τα πιο πάνω 😝)

Screenshot_20251102_013552_NetMonster.jpg

Edited by VasilisSam

4 minutes ago, VasilisSam said:

Η 4980 είναι καμιά φορητή της βοντα μήπως και την είχαν Θεσσαλονίκη σήμερα? Έπιασα σε διάφορα σημεία κυρίως άνω Πόλη και 40 εκκλησίες με B7 + B3 αλλά στο cellmapper φαίνεται στην άλλη άκρη επίσης να έχει εμφανιστεί ξανά. ( Ήθελα να το βάλω στο νήμα της βοντα αλλά μπερδεύτηκα με τα πιο πάνω 😝)

Screenshot_20251102_013552_NetMonster.jpg

Υπάρχει περίπτωση να έφεραν κάτι για τη συναυλία του λεξ στο Καυτατζόγλειο;

Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

Συσκευή: POCO X7 Pro

Αυτό σκέφτηκα και εγώ, γενικά έγινε ο χαμός πολλά επεισόδια στην πόλη μετά την συναυλία και γενικά έγινε ένα ντου σε όλο το κέντρο λες και ήταν βράδυ Πρωτοχρονιάς! 

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ και την βοντα λίγο πέρα από κοσμοτε. Για Θεσσαλονίκη βλέπω ότι η 5136 & 552 παραμένουν κλειστές και δεν έχει καθόλου σήμα η γειτονιά, μάλιστα μου έκανε εντύπωση γιατί οκ περίμενα από κοσμοτε να μην που ανέκαθεν δεν είχε αλλά βλέπω ότι και η βοντα πιάνει οριακά από μακριά πλέον.

Για κοσμοτε παραμένει κλειστή η 101308 στα Μετέωρα, τα καινούργια στα κάστρα που δεν έχω δει αν αφαιρέθηκαν μήπως κιόλας 142218 & 242218. Επίσης η 101369 εδώ και περίπου 1 χρόνο, και το micro φυσικά δίπλα πάνω στην γέφυρα που γκρεμίζεται ενόψει flyover 101410.

Αντί να κλείνουμε τρύπες εμείς ανοίγουμε εδώ πάνω 🤷🏼‍♂️