Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όπως για παράδειγμα, δύο μήνες για να επιλυθεί πρόβλημα στη σταθερή μου τον περασμένο Σεπτέμβριο, διάστημα κατά το οποίο τη μισή μέρα είχα διαδίκτυο και τη μισή δεν είχα.

Όταν κάποιος αποφάσισε εντέλει να ασχοληθεί, το πρόβλημα λύθηκε εντός λίγων ωρών (μετά από δύο μήνες όμως αναμονής).

Η πίστωση στον λογαριασμό μου ήταν μόνο για αδυναμία παροχής υπηρεσιών μίας ημέρας, τα συμπεράσματα δικά σας.

Όσο για τη διαφάνεια, καλύτερα να μην ξεκινήσουμε τη συζήτηση.

Powered by POCO X5 Pro 5G / NOVA 5G

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites



Όπως για παράδειγμα, δύο μήνες για να επιλυθεί πρόβλημα στη σταθερή μου τον περασμένο Σεπτέμβριο, διάστημα κατά το οποίο τη μισή μέρα είχα διαδίκτυο και τη μισή δεν είχα.

Η πίστωση στον λογαριασμό μου ήταν μόνο για αδυναμία παροχής υπηρεσιών μίας ημέρας, τα συμπεράσματα δικά σας.


Η θεία μου έχει wind 50αρι vdsl. Από αρχές Δεκεμβρίου είχε διακοπή υπηρεσιών(internet και τηλέφωνο) έπειτα από έργα που έκανε ο ΟΤΕ γιατί έβαλαν 2η καμπίνα δίπλα στην παλιά. Το δηλώνει στη wind, αυτή με τη σειρά της στον ΟΤΕ, ο οποίος μετά από μια βδομάδα το έφτιαξε. Συνέχιζε να έχει ωστόσο κομμένη γραμμή. Τηλέφωνο στη wind (πριν ακόμα την αλλαγή σε nova....) Στέλνουν τεχνικό, και μετά από 2 μέρες της απαντούν ότι δεν μπορούν να της παρέχουν την υπηρεσία που είχε μέχρι τώρα, και ο μόνος τρόπος να την εξυπηρετήσουν ήταν να μιλήσει με το εμπορικό τμήμα για να κάνει νέο συμβόλαιο για 2 χρόνια με 100αρι. Της έχουν δώσει ένα free2go στο οποίο της έβαλαν απεριόριστα για 15 μέρες, το οποίο δουλεύοντας το σε ένα 4g router που της έδωσα(router σαν αυτό που έδινε στο simplify, όχι mifi)πιάνει 8mbps γιατί έχει και χάλια δίκτυο η nova (πλέον) στην περιοχή. Φυσικά και δεν θέλει να κάνει νέο συμβόλαιο μετά από αυτό, και κάνει υπομονή γιατί το παλιό λήγει 15 Απρίλη. Από τέλη Δεκέμβρη καλεί κάθε 2 βδομάδες στην εξυπηρέτηση πελατών παρακαλώντας και της ανανεώνουν το 15μερο για τα δεδομένα που δίνουν στο f2g(δεν το λέω έτσι το ότι παρακαλάει, κάθε φορά μετά τις πρώτες 2 της λένε ότι δεν γίνεται, και στο τέλος χαριστικά το κάνουν), και η πίστωση που παίρνει είναι από τα 32 να πληρώνει 28. Στην ουσία για να μην έχει υπηρεσία.

Αυτό το λέω για να δείξω ότι δεν έχει κανένα νόημα να γενικεύουμε για το κακό της εξυπηρέτησης τόσο, γιατί περιπτώσεις που σε βγάζουν από τα ρούχα σου μπορεί να συναντήσουμε παντού.
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς υπάρχει "άτυπος“ οπαδισμος διότι βλέπουμε μετρήσεις σημείου και όχι ολόκληρων περιοχών που όταν μετά τις επισκεπτόμαστε βλέπουμε ότι δεν είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό πχ μια πόλης η περιοχής αλλά τοπικά σε μεμονωμένα σημεία προσπαθώντας εσφαλμένα να δώσουν την εικόνα ότι ισχύουν σε ολόκληρες τις πόλεις ή περιοχές.

Τα είδαμε σε πολλά σημεία της Ελλάδος πχ ανατολική, βόρεια , νότια και δυτική Αττική, Ξάνθη, Σίνδος , Καβάλα, Χαλκίδα, σε πολλούς δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδική και κάποια νησιά. Αλλα περίμενα να βρω από αυτά που διάβαζα εδώ και σε άλλα φόρουμ που ασχολούνται με το σπορ των τηλεπικοινωνιών και άλλα ίσχυαν. Ως δια μαγείας στα πολύ προβληματικά σημεία όλων των εταιριών καμία ουσιαστική αναφορά. 

Κακά τα ψέματα όσο αν μας αρέσει ή όχι υπάρχει μεγάλη διαφορά σε γεωγραφική κάλυψη του δικτύου 5g από τους Γερμανούς και ποιοτικά στις μεγάλες πόλεις και οι άλλοι δύο πρέπει να σοβαρευτούν καλύπτοντας το κενό ώστε εκτός από πόλεμο τιμών να γίνει πιο δυνατός ο ανταγωνισμός και σε επίπεδο ποιότητας δικτύου που ακόμα δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Όταν λέω ποιότητας δικτύου δεν αναφέρομαι σε speedtest των 1000mbps.

Μην πάτε να με φάτε ως γερμανόφιλο και για την "παντοδυναμη" cosmote έχω στείλει ένα φάκελο να με το συμπαθιο 😀 με προβληματικά σημεία που πρέπει να λυθουν άμεσα και το ένα από τα πολλά είναι το σπίτι μου στην Αθήνα.

Απλά κακά τα ψέματα η cosmote είναι η μόνη που μετά το κλείσιμο κάποιων τεράστιων περιοχών με ταχύτητες που 300ριζουν με n1 στη ακρη του πουθενά σέβεται και τους πελάτες της υπαίθρου και των μη τουριστικών περιοχών και είναι η μόνη η οποία δεν με έχει αφήσει σχεδόν ποτέ ακάλυπτο. Έχει να κλείσει γεωγραφικά χάλια μαύρα ακόμα σε κάποιες περιοχές και αυτή την τραγική κατάσταση πού μέν την βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό αλλά παραμένει εκκρεμείς στην πόλη της Ξάνθης. Απλά όπου έχει αναβαθμίσει μιλάμε για μεγάλη διαφορά ποιότητας δικτύου από τον ανταγωνισμό στη επαρχία.

7 ώρες πριν, Nikolas14 said:

Για εμένα η Cosmote τοσα χρόνια σε Θεσσαλονίκη,Πατρα,Κεφαλονια,Αθήνα που έχω κατέβει καθώς και Αιτωλοακαρνανία, Δυτική Μακεδονία, Θράκη η κοσμοτε είναι με διαφορά η καλύτερη εταιρεία για δεδομένα. Δεν με κρέμασε ποτέ, ενω Vodafone και Nova ναι. 
Επίσης με το switch off 3G θα αλλάξουν όλα,θα βελτιωθούν αρκετά οι εναλλαγές. 
Η Nova τις τελευταίες 7 μέρες που έχω περίπου, έκανε το 1/10 των εναλλαγών σε σχέση με Vodafone στα ίδια σημεία. Και με κόσμο ακόμα κάπως παλεύεται. Η Vodafone μοιράζει απλόχερα data ωστόσο για εμένα θέλει και ένα ανάλογο δίκτυο να το υποστηρίζει. Έλλειψη B7 βλέπω εγώ, διασύνδεση με οπτικές ίνες και όχι μικροκυματικά, 5G N78 στην επαρχία και στις πόλεις το ψάχνεις με το κυαλι. Εγώ θέλω να πάω στη Vodafone και να παραμείνω στην εταιρεία διότι σε παροχές συμβολαίου π.χ. Unlimited Ultra είναι καλύτερη από όλους ή π.χ. οι οικονομικές τιμές σε σταθερή που δίνει αλλά δεν γίνεται να έχω θέματα κάλυψης ή αποσυνδέσεις. 
Αν φτιάξει στο πατρικό μου το δίκτυο κάποτε,διότι εδώ και χρόνια είμαι σε μαύρη τρύπα θα την κάνω βασική κάρτα όπως την είχα στη Κεφαλονιά και ας μην είχε τρομερές ταχύτητες. Σε σχέση με την Nova που ήταν η χειρότερη. 

Όσο για την κοσμοτε, όσο σούπερ δίκτυο και ας έχει θεωρώ υπερβολικά τα 25-28€ που μου ζητάνε.

Συμφωνώ ότι η Vodafone έχει το καλύτερο Unlimited συμβόλαιο και extrasim που τα έχει όλα χωρίς καθόλου όριο Βελτιώσε τοπικά σε πολλά σημεία και στρατηγικά στην επαρχία αλλά πηγαίνει αργά την αναβάθμιση σε 5g γεωγραφικά. Υπάρχουν και περιοχές που είναι πρώτη με n78 και είναι αξιοπρεπης με όχι band 20 παντού στην ύπαιθρο σαν την Νοβα αλλά οι εναλλαγές που παραμένουν ακόμα και η μη ομοιογένεια των ταχυτήτων μέσα και έξω από τις πόλεις είναι πρόβλημα για ανθρώπους σαν εμένα που πρέπει να έχουν μια μέση ταχύτητα διψήφια σε down/up. Έχει τα θετικά της και την αγαπάμε λόγο υπηρεσιών συμβολαίου και ευγένεια της υποστήριξης αλλά πρέπει να τρέξει και αυτή.

Αλλά σε συμβόλαιο πια βρίσκεις σε όλα τα δίκτυα προσφορές καλές κάνοντας και μετακινήσεις που ευνοούν από δίκτυο σε δίκτυο. Η Vodafone πχ έριξε τιμή στα 15 σε πολλούς συνδρομητές unlimited για να μην φύγουν Cosmote από 15 μέ 25 που παίζει αυτή την περίοδο σε συνδιαστικά αλλά και πάλι τα 10 ευρώ διαφορά στην τιμή αξίζουν υπέρ της Cosmote. Τρεις καφέδες λιγότερο τον μήνα είναι και η διαφορά ποιότητας δικτύου για εντός Ελλάδος καθόλου αμελητέα. Φυσικά όλα σχετικά είναι ανάλογα με τις ανάγκες και το που κινείται ο κάθε ένας 😀

Για την Νονα δεν θα αναφερθώ καθόλου γιατί πολλές από τις παθογένειες τις αναλύσαμε αρκετά αυτές τις ημέρες στο φόρουμ band 20 και ξερό ψωμί και 2g σε σημεία υψηλής επιχειρηματικότητας. 🤣🤣🤣🤣🤣 Μέσα σε αναβαθμισμςνες πόλεις το παλεύει καλά σε συγκεκριμένα σημεία που βοηθαει και ότι είναι άδειο το δίκτυο σε κάποια από αυτά. Πρέπει να τρέξεις Νοβα έχεις παρά  πολλα να καλύψεις στην περιφέρεια.

1 ώρα πριν, georgeavl3 said:

Μεσάνυχτα στην κεντρική πλατεία Ξάνθης🤣

Cosmote:

Screenshot_2023-03-24-03-17-12-303_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.436349281a3deb3c26024ff8f56d8fc3.jpg

Screenshot_2023-03-24-03-17-03-893_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.551936ff9fea1779fc8567d6c911b0fb.jpg

Vodafone:

Screenshot_2023-03-24-03-07-10-829_cz.mroczis.netmonster.thumb.jpg.0f930c4181751d4ef617ee87983adb9a.jpg

Screenshot_2023-03-24-03-07-54-396_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.3c5e064d708af01ed3fe68deea415736.jpg

Περίεργο μου φαίνεται που η Voda έδινε μόνο τόσο βέβαια. Στην αρχή με είχε συνδέσει στην 915 και είδα γύρω στα 20Mbps. 3 το πρωί όλα αυτά.

Η Vodafone αν δεν έχεις συσκευή 5g δεν αξίζει στην Ξάνθη. Όταν κουμπώνει στις δύο n78 που έχουν στην 915 και 538 σπέρνει με διάφορα όταν πέφτει σε 4g παραμένει πολύ αργή με γεμάτο 4g δίκτυο. Στο κέντρο περνώντας από την πόλη νύχτα έχω πετύχει και σκέτη 1800αρα που 150ιζει στην πλατεία Ελευθερίας νομίζω την λένε εκεί που έχουν τους επίσημους τους όταν κάνουν παρελάσεις.

 

40 minutes ago, mixtri said:

Εμένα με ενδιαφέρει που πάνε τα χρήματά μου. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί... Η διαφάνεια μιας εταιρείας είναι αρκετά σημαντικός παράγοντας για την επιλογή της ως πελάτης.

Εμένα με ενδιαφέρει να με καλύπτει σε επίπεδο δικτύου ώστε να μην χρειάζεται συνέχεια να αλλάζω κάρτες στο mifi από τον ένα πάροχο στον άλλο και να έχει  διψήφιες ταχύτητες σχεδόν παντού και να μην πληρώνω τρελά ποσά όπως παλιά. Πλέον όλα αυτά τα καλύπτει η cosmote που πληρώνω λιγότερα από το συμβόλαιο της Vodafone 🤣🤣🤣🤣 και για αυτό ευχαριστώ και πάλι την νόβα που εκβίασε καταστάσεις με τις χαμηλές τιμές συμβολαίων που έφερε στην αγορά 😀

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Mark_K said:


 


Η θεία μου έχει wind 50αρι vdsl. Από αρχές Δεκεμβρίου είχε διακοπή υπηρεσιών(internet και τηλέφωνο) έπειτα από έργα που έκανε ο ΟΤΕ γιατί έβαλαν 2η καμπίνα δίπλα στην παλιά. Το δηλώνει στη wind, αυτή με τη σειρά της στον ΟΤΕ, ο οποίος μετά από μια βδομάδα το έφτιαξε. Συνέχιζε να έχει ωστόσο κομμένη γραμμή. Τηλέφωνο στη wind (πριν ακόμα την αλλαγή σε nova....) Στέλνουν τεχνικό, και μετά από 2 μέρες της απαντούν ότι δεν μπορούν να της παρέχουν την υπηρεσία που είχε μέχρι τώρα, και ο μόνος τρόπος να την εξυπηρετήσουν ήταν να μιλήσει με το εμπορικό τμήμα για να κάνει νέο συμβόλαιο για 2 χρόνια με 100αρι. Της έχουν δώσει ένα free2go στο οποίο της έβαλαν απεριόριστα για 15 μέρες, το οποίο δουλεύοντας το σε ένα 4g router που της έδωσα(router σαν αυτό που έδινε στο simplify, όχι mifi)πιάνει 8mbps γιατί έχει και χάλια δίκτυο η nova (πλέον) στην περιοχή. Φυσικά και δεν θέλει να κάνει νέο συμβόλαιο μετά από αυτό, και κάνει υπομονή γιατί το παλιό λήγει 15 Απρίλη. Από τέλη Δεκέμβρη καλεί κάθε 2 βδομάδες στην εξυπηρέτηση πελατών παρακαλώντας και της ανανεώνουν το 15μερο για τα δεδομένα που δίνουν στο f2g(δεν το λέω έτσι το ότι παρακαλάει, κάθε φορά μετά τις πρώτες 2 της λένε ότι δεν γίνεται, και στο τέλος χαριστικά το κάνουν), και η πίστωση που παίρνει είναι από τα 32 να πληρώνει 28. Στην ουσία για να μην έχει υπηρεσία.

Αυτό το λέω για να δείξω ότι δεν έχει κανένα νόημα να γενικεύουμε για το κακό της εξυπηρέτησης τόσο, γιατί περιπτώσεις που σε βγάζουν από τα ρούχα σου μπορεί να συναντήσουμε παντού.

Για εμένα η μόνη η οποία έχει καλό επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα είναι η Vodafone. Από εκεί και πέρα το ΧΑΟΣ. Η Nova και η Cosmote κονταροχτυπιούνται ποιος θα σου προκαλέσει εγκεφαλικό.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, mixtri said:

Για εμένα η μόνη η οποία έχει καλό επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα είναι η Vodafone. Από εκεί και πέρα το ΧΑΟΣ. Η Nova και η Cosmote κονταροχτυπιούνται ποιος θα σου προκαλέσει εγκεφαλικό.

Αυτό το έχουμε πει και συμφωνώ η Vodafone είναι η καλύτερη σε εξυπηρέτηση με διαφορά αν μαζέψει και το δίκτυο αρκετά αξίζει για κάποιες περιπτώσεις.  

Έτσι και αλλιώς αν φυγειαα από κόσμοτε είναι η επόμενη επιλογή λόγω των παρεχόμενων υπηρεσιών extrasim κλπ και επειδή στο Unlimited συμβόλαιο έχει απεριόριστα δωρεάν προς νούμερα ΕΕ όπως και η Cosmote. Η νόβα είπαμε θέλει έξτρα πακέτα για αυτό.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και εγώ για την εξυπηρέτηση πελατων της βονταφον, αν και τώρα τελευταία αργεί να απαντήσει (σε μένα τουλάχιστον). 

Banned for 14 days

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, mixtri said:

Για εμένα η μόνη η οποία έχει καλό επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα είναι η Vodafone. Από εκεί και πέρα το ΧΑΟΣ. Η Nova και η Cosmote κονταροχτυπιούνται ποιος θα σου προκαλέσει εγκεφαλικό.

Η Nova κερδίζει σίγουρα.

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, rebel1 said:

Το να θεωρώ στα λόγια, τον άλλο"χειρότερο" μου, δε σημαίνει κάτι.
Η μόνη περιοχή που η Vodafone έχει πρωτιά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των speedtest, είναι στα σταθερά σε Πελοπόννησο Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο.
Αλλά στην σταθερή όλοι γνωρίζουμε τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τις μετρήσεις.
Το πιο βασικό στην σταθερή νομίζω, είναι η σταθερότητα της γραμμής τα λίγα λάθη, ο μικρότερος δυνατός θόρυβος κλπ.
Σε αυτό εκτιμώ ότι, πάλι η cosmote έχει το πάνω χέρι συνολικά και κάποιες μικρές εταιρείες στις πόλεις που έχουν δική τους οπτική. Και τέλος μεγάλο ρόλο παίζει ο χρόνος αποκατάστασης μιας βλάβης στην σταθερή...


Sent from my iPad using Tapatalk

Μην μου λέτε για Ιόνιο και ειδικά νότιο. 
Κεφαλονιά το δίκτυο έκανε παρά πολλές εναλλαγές. Είχα και έχω κάρτα Vodafone,έχω φίλους με Vodafone σαν κύριο αριθμό ή δεύτερο και έχω γράψει αναλυτικά. 
Πατρα πάντως που είμαι η Wind είναι πιο άδεια και παίζει με τις διπλάσιες ταχύτητες από Vodafone. 
Eataly Πατρα B6DBF3F6-26D3-4D9C-A4A9-0F6AC64D9597.thumb.png.918c04f81c77477ef2e2aa421d4f9efa.png

 

Στο ίδιο σημείο έχω μετρησει με Vodafone 40Mbps και Cosmote 300Mbps. Μεσημεριανές ώρες διότι έχω αναμονή μεταξύ των δυο λεωφορείων στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Κεφαλονια με τα ΚΤΕΛ.

 

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις ικανοποιητικό σημα τότε τα RSRQ στο δίκτυο ..............." προδίδουν" την κίνηση.  ( -11 -12  ειναι τίγκα στην κίνηση αν ειναι MIMO2 )

 Σε MIMO 4 μπορει να φτάσουν και -16 -17 -18 με καλό σήμα .

 

 Αν το σημα δεν ειναι καλο ή αν ειναι neighbor cells  ... αγνόησε τα 

 

Οτιδήποτε ειναι κατω απο -11 ( στο περίπου) εχει άπλετο "  χώρο " στο φάσμα για σένα.

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

Link to comment
Share on other sites

Λέει πιο πάνω ο Νικόλας η Νόβα ήταν άδεια από κίνηση. Αυτό θέλω να τσεκαρω



Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, HORGRAP said:

Αν εχεις ικανοποιητικό σημα τότε τα RSRQ στο δίκτυο ..............." προδίδουν" την κίνηση.  ( -11 -12  ειναι τίγκα στην κίνηση αν ειναι MIMO2 )

 Σε MIMO 4 μπορει να φτάσουν και -16 -17 -18 με καλό σήμα .

 

 Αν το σημα δεν ειναι καλο ή αν ειναι neighbor cells  ... αγνόησε τα 

 

Οτιδήποτε ειναι κατω απο -11 ( στο περίπου) εχει άπλετο "  χώρο " στο φάσμα για σένα.

Να πω κάτι σε αυτό,στη Πατρα ήταν -9 το RSRQ…πιο άδειο δίκτυο έχει σε σχέση με την Θεσσαλονίκη. Αυτό συμπεραίνω εγώ.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Link to comment
Share on other sites

Εδώ πάντως μέσα στο σπίτι δεν είχα καν σήμα μέχρι πριν λίγες μέρες και βλέπω και την Cosmote να έχει ξεψαρωσει δυνατά
Αν ανοίξω το wifi γυρίζουν σε wifi calling που το θέλω φυσικά.


30666a064b10c43d6072b03f54ec8144.png
1c3394d435d26a048885d19f6788b5f7.png
455c912ed4dd5c2324a997e8f30b2f80.png


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, rebel1 said:

Εδώ πάντως μέσα στο σπίτι δεν είχα καν σήμα μέχρι πριν λίγες μέρες και βλέπω και την Cosmote να έχει ξεψαρωσει δυνατά emoji6.png
Αν ανοίξω το wifi γυρίζουν σε wifi calling που το θέλω φυσικά.


30666a064b10c43d6072b03f54ec8144.png
1c3394d435d26a048885d19f6788b5f7.png
455c912ed4dd5c2324a997e8f30b2f80.png


Sent from my iPhone using Tapatalk

Έτσι είμαι και εγώ,μην νομίζεις ότι έχω καλύτερο σήμα στο πατρικό μου στη Θεσσαλονίκη.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, HORGRAP said:

Αν εχεις ικανοποιητικό σημα τότε τα RSRQ στο δίκτυο ..............." προδίδουν" την κίνηση.  ( -11 -12  ειναι τίγκα στην κίνηση αν ειναι MIMO2 )

 Σε MIMO 4 μπορει να φτάσουν και -16 -17 -18 με καλό σήμα .

 

 Αν το σημα δεν ειναι καλο ή αν ειναι neighbor cells  ... αγνόησε τα 

 

Οτιδήποτε ειναι κατω απο -11 ( στο περίπου) εχει άπλετο "  χώρο " στο φάσμα για σένα.

Να συμπληρώσω πως υπάρχουν εξαιρέσεις στην Band N78 με το τερατώδες φάσμα των 100 MHz εύρους στην Ελλάδα όπου εκει τα RSRQ -11 δείχνουν άδεια κυψέλη και απο -12 -13 και πανω εκει αποκτουν κίνηση τα elements της κεραίας.

Εννοείται πως εαν ο κορμός τους είναι " πίτα " δεν θα καταφέρει ποτε μια κυψέλη να φτάσει τα RSRQ -12  για να " αξιοποιηθεί " στο έπακρο.

Αν δεν έχουν διαθεσιμότητα στον κορμό τα RSRQ δεν ανεβαίνουν διότι δεν μπορεί ο σταθμός να δώσει κίνηση.

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, georgeavl3 said:

Α όχι εμπειρικά το λέει

Poco X3 Pro via Tapatalk
 

Εμπειρικά το λέω διότι είμαι από το 2014 και από το 2019 μετράω και με Netmonster και γενικοτερα καταλαβαίνω ποτέ είναι ένα δίκτυο πίτα η όχι. Διότι είχα προβλήματα στις συνδέσεις μου και εγώ ασχολιόμουν με το τεχνικό τμήμα να διορθώσουν π.χ το Ίντερνετ στη σταθερή κλπ.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Link to comment
Share on other sites

Έτσι είμαι και εγώ,μην νομίζεις ότι έχω καλύτερο σήμα στο πατρικό μου στη Θεσσαλονίκη.

Δεν με νοιάζει το σπίτι, έχει λυθεί το θέμα εσωτερικά....



Sent from my iPhone using Tapatalk
Να συμπληρώσω πως υπάρχουν εξαιρέσεις στην Band N78 με το τερατώδες φάσμα των 100 MHz εύρους στην Ελλάδα όπου εκει τα RSRQ -11 δείχνουν άδεια κυψέλη και απο -12 -13 και πανω εκει αποκτουν κίνηση τα elements της κεραίας.
Εννοείται πως εαν ο κορμός τους είναι " πίτα " δεν θα καταφέρει ποτε μια κυψέλη να φτάσει τα RSRQ -12  για να " αξιοποιηθεί " στο έπακρο.
Αν δεν έχουν διαθεσιμότητα στον κορμό τα RSRQ δεν ανεβαίνουν διότι δεν μπορεί ο σταθμός να δώσει κίνηση.


Αν έχεις όρεξη δες κι αυτά Cosmote
191660c96e8e8b9c706a9f0fd59d3691.png


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to comment
Share on other sites

Οι καιροί οπού η Cosmote έπαιζε με μεγαλη ισχύ την Band N78 για να " πλησιάζει" σε RSRP τις υπόλοιπες χαμηλές μπάντες .... τέλος.

 πριν 1 χρόνο πετύχαινες N78 με ισορροπημένα RSRP κοντά στις υπόλοιπες Bands.

Πλεον παιζει με " σωστή " ισχύ και κατα συνέπεια ...

χαμηλότερη απο οτι παλαιότερα.

 

Γι'αυτό και πλεον ειναι δυσκολότερο οι συσκευές να διαλέξουν N78 .

 Οικονομία σε ενέργεια ΚΑΙ ενας εύκολος τρόπος για να μην έχουν παράπονα απο συνδρομητές με συσκευές που δεν εχουν καλες επιδόσεις σε Transmit Power ειτε λόγω κακής ποιότητας συσκευής είτε λόγω ελαττωματικής λογω πτώσεων/ συστολής/ διαστολής που άλλαξε το δέσιμο στις " επαφές ".

 

Εχω δει συσκευή που ξεχάστηκε στο αυτοκίνητο καλοκαίρι.... απο τοτε δεν εχει " καλό Upload " και κατα συνέπεια ....ο σταθμός βασης ακούει " πηγάδι" απο αυτή τη συσκευή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις πραγματικά οι πάροχοι χαλάνε τα  KPIs * απόδοσης "τους λόγω χαλασμένων συσκευών συνδρομητών ή ακομα και απο πλευράς Firmware  ...κινεζοχονγκκονγκ ROMs 😉

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, rebel1 said:

Εδώ πάντως μέσα στο σπίτι δεν είχα καν σήμα μέχρι πριν λίγες μέρες και βλέπω και την Cosmote να έχει ξεψαρωσει δυνατά emoji6.png
Αν ανοίξω το wifi γυρίζουν σε wifi calling που το θέλω φυσικά.


30666a064b10c43d6072b03f54ec8144.png
1c3394d435d26a048885d19f6788b5f7.png
455c912ed4dd5c2324a997e8f30b2f80.png


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ποια έκδοση ios έχεις και σου βγάζει τέτοιες πληροφορίες στο 4G;

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, rebel1 said:

16.3.1


Sent from my iPad using Tapatalk

Δυστυχώς στην τελευταία δεν υπάρχει 😢 (16.4 RC).

Edited by waeo
Link to comment
Share on other sites

Ανταπόκριση από Ξάνθη😎

Πλατεία Ελευθερίας την ώρα της Παρέλασης

CosmoteScreenshot_2023-03-25-12-34-29-455_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.d5724d3ac49ff1059234c044d5ac6614.jpg

spacer.png

Vodafone

Screenshot_2023-03-25-12-35-07-065_cz.mroczis.netmonster.thumb.jpg.37736d4b71f6429927a84aba09d41e56.jpg

spacer.png

Και του χρόνου 🇬🇷

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό upload πάντως η βοντα.

Powered by POCO X5 Pro 5G / NOVA 5G

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...