Jump to content

Καθυστερήσεις στην παραγωγή του iPhone 14 λόγω της αυξανόμενης έντασης Κίνας-Ταϊβάν


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπορεί να έχετε ακούσει για τη Nancy Pelosi, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και την επίσκεψή της στην Ταϊβάν. Όλα αυτά τα τελευταία νέα τελευταία παίζουν καθοριστικό ρόλο για την οικονομία και τις εμπορικές συνεργασίες μεγάλων χωρών, πώς ακριβώς σχετίζεται αυτό με την κυκλοφορία του iPhone 14;

Λοιπόν, όπως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε, η Apple είναι ο κορυφαίος πελάτης της TSMC και η εταιρεία αποστέλλει chips στην Pegatron στην Κίνα, όπου συναρμολογούνται τα iPhone και με την επίσκεψη της Pelosiστην Ταϊβάν έχει ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στη σχέση Κίνας-Ταϊβάν. Ως αποτέλεσμα και πλέον εκδόθηκαν νέοι κανονισμού που απαγορεύουν οποιαδήποτε αναφορά της “Ταϊβάν” ή της “Δημοκρατίας της Κίνας” στα έγγραφα αποστολής της CCP. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι μέρος, αν όχι όλο, από το υλικό θα μπορούσε να επιστραφεί στην Ταϊβάν και ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παραγωγή του iPhone 14.

Τα πάντα προβλέπεται να γίνουν χειρότερα, ο αντιπρόεδρος της Pegatron και τα κορυφαία στελέχη της TSMC είδαν την Pelosiκατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οπότε αυτό θα μπορούσε απλώς να είναι η αρχή ενός πιο σκληρού εμπορικού πολέμου μεταξύ του CCP και της Ταϊβάν, στον οποίο η Apple και άλλες εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ έχουν εγκλωβιστεί στη μέση και είναι τα νέα “θύματα” αυτών των εμπορικών σχέσεων.

Η Apple βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με τους Ταϊβανούς εταίρους της και έχει ζητήσει να αφαιρεθεί ή να αντικατασταθεί όλη η σήμανση “Made in Taiwan” ή “Republic of China”. Επίσης, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πηγές του Ming-Chi Kuo ισχυρίζονται ότι ορισμένες μονάδες iPhone 14 6,1 ιντσών θα βγουν από το ινδικό εργοστάσιο της Foxconn. Για πρώτη φορά η Apple διαφοροποιεί έντονα την παραγωγή της.

Τα νέα έρχονται τη χειρότερη δυνατή στιγμή αφού το iPhone 14 είναι προ των πυλών και κυκλοφορούν φήμες ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα ποιότητας στην παραγωγή του, καθώς προέκυψαν ζητήματα με τις οθόνες και τις κάμερες.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...