Jump to content

Εφιαλτική η περίοδος πωλήσεων του 2ου τριμήνου για την ευρωπαϊκή αγορά smartphones


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τραγική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εμπορική κίνηση για την διάρκεια του 1ου τριμήνου όσον αφορά τις αποστολές smartphones στην Ευρώπη. Ηταν η χειρότερη περίοδος μετά το 2013 με βάση τα στοιχεία της Counterpoint Research. Το δεύτερο τρίμηνο η αγορά έπεσε περαιτέρω, κατά 13% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, με συνολικά 40,3 εκατομμύρια μονάδες.

Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, η αγορά υποχωρεί κατά 11%, αλλά αυτό δεν δίνει μια πλήρη εικόνα της δυναμικής στον χώρο. Ο πόλεμος, η κλονισμένη οικονομία και η αναζωπύρωση του COVID-19 εμπόδισαν τους κατασκευαστές smartphones να αυξήσουν τα ποσοστά τους.

Με μια γρήγορη πρώτη ματιά, η Samsung και η Apple δείχνουν να τα πήγαν καλά, οι αποστολές και το μερίδιο αγοράς τους αυξήθηκαν σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ωστόσο και οι δύο εμφάνισαν απότομη πτώση από το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Στην περίπτωση της Samsung, το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήταν το πιο αδύναμο για πάνω από μια δεκαετία, δεδομένου ότι εκείνη την εποχή η εταιρεία πάλευε με τις διακοπές λειτουργίας στα εργοστάσιά της στο Βιετνάμ. Αυτό κάνει τα νούμερα για αυτό το Q2 λιγότερο εντυπωσιακά. Υπήρχε ένας άλλος παράγοντας – η Samsung αποχώρησε από τη Ρωσία, γεγονός που οδήγησε σε μείωση των αποστολών σε σύγκριση με τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους.

Το ίδιο ισχύει και για την Apple, σύμφωνα με το Counterpoint. Οι αποστολές αυξήθηκαν με το νέο της best seller να θεωρείται το iPhone SE (2022), αλλά οι συνολικές αποστολές δεν ήταν τόσο υψηλές όσο θα μπορούσαν να είναι από τότε που η Apple αποσύρθηκε από τη ρωσική αγορά.

Αντιθέτως ,η Xiaomi βίωσε μια αντιστρόφως ανάλογη κατάσταση από ότι η Samsung. Η Κινεζική εταιρεία επωφελήθηκε από την απόσυρση της Samsung και της Apple από τη Ρωσία, η οποία της επέτρεψε να αποστέλλει περισσότερες μονάδες.

Η Oppo και η Realme ολοκληρώνουν το top 5 και είχαν επίσης αντίθετες τύχες. Η Oppo επλήγη σκληρά από προβλήματα προμήθειας και κατασκευής στην Κίνα, ενώ η Realme σημείωσε διψήφια ανάπτυξη σε ετήσια βάση.

“Η κατάσταση στην Ευρώπη δυστυχώς παραμένει ζοφερή. Πολλές χώρες στην Ευρώπη ολισθαίνουν πιο κοντά στην ύφεση και οι εσωτερικές πολιτικές εντάσεις σε πολλές χώρες πέρα ​​από τη Ρωσία και την Ουκρανία αυξάνονται, για παράδειγμα στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Παραμένουμε αισιόδοξοι, ωστόσο, ότι πιάσαμε πάτο και η τύχη όλων θα γυρίσει σύντομα προς τα πάνω, αλλά η ανάκαμψη πιθανότατα θα είναι μακρά και αργή”, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Counterpoint Research, Jan Stryjak.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...