Jump to content

Έγινε 10 ετών το Google Play και από σήμερα αποκτά νέο logo


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το 2012 η Google πήρε την τολμηρή τότε απόφαση να αλλάξει την ονομασία του “Android Market ” και να το αποκαλούμε έως και σήμερα “Google Play”. Από τότε πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια και για να τιμήσει το ευτυχές γεγονός, η εταιρεία παρουσιάζει ένα νέο λογότυπο για το Play Store και προσφέρει επίσης 10 φορές περισσότερα Play Points.

Τι έχει πετύχει αυτά τα 10 χρόνια το Play Store;

Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία, το Play Store χρησιμοποιείται κάθε μήνα από “περισσότερους από 2,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε περισσότερες από 190 χώρες” με 2 εκατομμύρια προγραμματιστές εφαρμογών. Βρίσκεται σε τηλέφωνα και tablet Android, σε ρολόγια με Wear OS, σε συσκευές Android/Google TV, Chromebook, ακόμη και σε αυτοκίνητα Android Automotive.

Σκεφτείτε το 2012 – το “Call Me Maybe” ήταν στην κορυφή των μουσικών charts, το Instagram μόλις είχε κλείσει ένα έτος και το “Venmoing” δεν ήταν ακόμα ένα mainstream ρήμα. Το Android — με την αποστολή του να κάνει τους φορητούς υπολογιστές προσβάσιμους σε όλους, παντού — συμπλήρωνε μόλις λίγα χρόνια ζωής.

Έκτοτε, το Google Play απέσυρε τη μουσική, καθώς και τις ταινίες και τις τηλεοπτικές εκπομπές, για να επικεντρωθεί σε εφαρμογές Android (συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών) και (ηχητικά) βιβλία.

Αυτό το νέο λογότυπο του Play Store έχει σκοπό να αντικατοπτρίζει καλύτερα τη “μαγεία της Google και ταιριάζει με την επωνυμία που μοιράζονται πολλά από τα χρήσιμα προϊόντα μας — Αναζήτηση, Βοηθό, Φωτογραφίες, Gmail και άλλα”. Διέρρευσε εκ των προτέρων σε μερικά μέρη, αλλά δεν το βλέπουμε ακόμα live στο play.google.com ή στην εφαρμογή Android.

Το τρίγωνο έχει πιο στρογγυλεμένες γωνίες, ενώ τα τέσσερα τμήματα έχουν καλύτερη απόσταση. Χρώματα που συμπληρώνουν το νέο λογότυπο: μπλε (#4285F4), κόκκινο (#EA4335), κίτρινο (#FBBC04) και πράσινο (#34A853). Οι αποχρώσεις είναι λίγο “σιωπηλές”.

Και ως ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα 10 χρόνια, η Google δίνει στα μέλη του Play Points, “10x πόντους σε ότι αγοράζουν ενεργοποιώντας έναν ενισχυτή πόντων”.

Η επίσημη ημερομηνία έναρξης διαφέρει ανάλογα με τη χώρα — επισκεφτείτε την καρτέλα “Earn” στην αρχική σελίδα Play Points για να μάθετε περισσότερα.

Μπορείτε να πατήσετε στη φωτογραφία του προφίλ σας στην εφαρμογή Google Play > Play Points για να αρχίσετε να κερδίζετε 10 φορές για μια περίοδο 24 ωρών. Το Play Store εισήγαγε πρόσφατα τη δυνατότητα χρήσης πόντων για την πληρωμή εφαρμογών και αγορών εντός εφαρμογής.

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...