Jump to content

Η Qualcomm ανακοινώνει το 4nm Snapdragon W5 και W5+ Gen 1 SoC για wearables


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ύστερα από την ανάρτηση κάποιων teasers την περασμένη εβδομάδα, η Qualcomm ανακοινώνει δύο νέα wearable chipsets. Για να διαδεχθεί την πλατφόρμα Snapdragon Wear 4100+, η Qualcomm ανακοινώνει το Snapdragon W5 Gen 1 και το W5+ Gen 1. Και τα δύο SoCs είναι βασισμένα στην διαδικασία των 4nm και αντιπροσωπεύουν μια δραστική βελτίωση στην προσφορά της Qualcomm για wearables.

Η Qualcomm διαβεβαιώνει ότι τα νέα wearable chipsets της θα προσφέρουν έως και 2 φορές περισσότερη ισχύ σε σύγκριση με την πλατφόρμα Snapdragon Wear 4100+. Σε τυπικά σενάρια, το W5+ μπορεί να προσφέρει έως και 50% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας καταλαμβάνοντας 30% λιγότερο χώρο από τις προηγούμενες γενιές. Η Qualcomm συνεργάστηκε στενά με την Google τα τελευταία τρίμηνα για τη βελτιστοποίηση του Wear OS για το νέο SoC.

Η κύρια διαφορά μεταξύ του Snapdragon W5 και του W5+ Gen 1 είναι ότι το μοντέλο που δεν είναι Plus παραλείπει τον Co-Processor AON.

Το W5+ Gen 1 αποτελείται από τέσσερις πυρήνες Cortex A53 και έναν πυρήνα απόδοσης Cortex M55 στα 250 MHz. Τα γραφικά διαχειρίζονται η GPU A702 χρονισμένη στο 1 GHz και η μνήμη έχει ενημερωθεί για να υποστηρίζει LPDDR4 στα 2133 Mhz. Μια νέα μονάδα μηχανικής εκμάθησης U55 προστέθηκε επίσης εδώ.

Ο νέος συν-επεξεργαστής του W5+ μπορεί να χειριστεί περισσότερες εργασίες στο παρασκήνιο ενώ καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Όλη η αίσθηση του wearable διαχειρίζεται ο AON Co-Processor (22nm) και με το W5+ Gen 1, η επεξεργασία ομιλίας, η αναπαραγωγή ήχου και οι ειδοποιήσεις μπορούν πλέον να παραδοθούν στον συνεπεξεργαστή. Το chip AON θα ενεργοποιήσει επίσης το Bluetooth 5.3 χαμηλής κατανάλωσης, το Wi-Fi, το GNSS και προσθέτει υποστήριξη για νέες καταστάσεις ενέργειας όπως Deep Sleep και Hibernate. Το LTE αποκτά επίσης λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης με το νέο μόντεμ.

Τέλος, η Qualcomm ανακοινώνει ότι έχει συνεργαστεί με την Compel και την Pegatron για τη δημιουργία έξυπνων ρολογιών με το Snapdragon W5+ ενσωματωμένο για να βοηθήσει τους συνεργάτες να αναπτύξουν προϊόντα πιο γρήγορα.

Η Mobvoi και η Oppo θα είναι οι πρώτοι κατασκευαστές OEM που θα λανσάρουν wearables με το νέο SoC της Qualcomm και ο κατασκευαστής chip λέει ότι 25 σχέδια έξυπνων ρολογιών είναι επί του παρόντος στα σκαριά. Η Oppo αναμένεται να κάνει μια ανακοίνωση κάποια στιγμή τον Αύγουστο για το Oppo Watch 3.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...