Jump to content

Γερμανικό δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της Nokia σε διαμάχη για διπλώματα ευρεσιτεχνίας 4G/5G


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ένα γερμανικό δικαστήριο στο Mannheim κατέληξε σε μια απόφαση υπέρ της Nokia όσον αφορά μια διαμάχη που προέκυψε με την Oppo σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας περί δικτύων 4G (LTE) και 5G. Η παρούσα αγωγή προέκυψε κατόπιν μεγάλων διαφωνιών μεταξύ των δύο εταιρειών και μάλιστα η Oppo είχε δηλώσει συγκλονισμένη για την όλη κατάθεση που έγινε από πλευράς Nokia.

Η απόφαση του γερμανικού περιφερειακού δικαστηρίου είναι η πρώτη που σχετίζεται με τα συγκεκριμένα επίμαχα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η Nokia είχε μηνύσει την OPPO για 9 Standard Essential Patents (SEP) και πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας εφαρμογής σε τρία περιφερειακά γερμανικά δικαστήρια. Η Nokia είναι ο βασικός φορέας στην κατηγορία 5G SEPs με τεράστιες επενδύσεις περίπου 129 δισεκατομμυρίων ευρώ (130,3 δισεκατομμύρια δολάρια). Έχει τόνους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο εν λόγω πεδίο και έχει πετύχει αρκετούς διακανονισμούς τον τελευταίο καιρό. Η Daimler και η Lenovo είναι μερικοί από τους πρόσφατους αντιπάλους της.

Το περιφερειακό δικαστήριο χορήγησε στη Nokia διαταγή παύσης και παραίτησης κατά της OPPO. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές OPPO και OnePlus έχουν απαγορευτεί από τη Γερμανία. Η ένσταση της OPPO για την απόφαση απορρίφθηκε από τον δικαστή που χαρακτήρισε την κινεζική εταιρεία ως απρόθυμο δικαιοδόχο.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά πρόκειται για Standard Essential Patents, άρα η Oppo αρκεί να πληρώσει αυτά που έπρεπε να είχε ήδη πληρώσει αν θέλει να χρησιμοποιεί το standard στα προϊόντα της.

Keeper of the faith... HTC Evo 3D, HTC One M7 (black and silver), HTC One Max, HTC One M8x (silver and light gunmetal grey), HTC One M8 (dark gunmetal grey), HTC One M9 (gunmetal gray), HTC U11+ (black)
Link to comment
Share on other sites

Έχουν ξεφύγει οι Κινέζοι, ό,τι θέλεις κλέβουν και το πουλάνε σαν δικό τους μετά. Όμως εκείνοι που τους έκαναν και έμαθαν ουσιαστικά να λιγουρεύονται και να κουτοπονηρεύονται, βρίσκονται εκ των δυτικών, οι οποίοι έθρεψαν το αυγό του φιδιού επενδύοντας ατελείωτα δις προκειμένου να έχουν άπλετο κέρδος (γράφοντας στα εκείνα που ξέρουμε όλοι τους "ιθαγενείς" πολίτες των χωρών τους) και τώρα το φυσάνε και δεν κρυώνει. Και είμαστε στην αρχή ακόμα....

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτοί είναι και οι μοναδικοί υπεύθυνοι, λόγω της ακόρεστης πλεονεξίας τους. Βλέπε φτηνά εργατικά χέρια, κοκ.

Powered by POCO X5 Pro 5G / NOVA 5G

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

τα θεματα των μηνυσεων για πνευματικα δικαιωματα δεν ειναι προβλημα σημερινο, ουτε υπαρχει μονο σε αυτο τον τομεα. Ουτε φυσικα αφορα το προβλημα αναμεσα σε 2 χωρες που εχουν αντιπαλοτητα οπως αναφερθηκε πριν λιγο . Και για οσους δεν εχουν καλη μνημη να τους θυμισω τον πολεμο αναμεσα σε 2 εταιρειες της ιδιας χωρας, Apple vs Qualcomm. Στις πολλες διαμαχες που εχουν, με πιο προσφατη την χαμενη δικη της Apple και το 1 ΔΙΣ που θα δωσει στην Qualcomm για πατεντες που "κακος" δεν πληρωσε.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...