Jump to content

Χάθηκε το ενδιαφέρον του Elon Musk για την εξαγορά του Twitter


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λήξη της συμφωνίας επιχειρεί να εφαρμόσει ο Elon Musk όσον αφορά το θέμα εξαγοράς του Twitter έναντι του χρηματικού αντίτιμου των 44 δις. δολαρίων. Σε μια κατάθεση της SEC, οι δικηγόροι του Musk είπαν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla επιθυμεί να τερματίσει τη συμφωνία λόγω “ψευδών και παραπλανητικών δηλώσεων” που έγιναν από το Twitter.

Σε ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είπε ότι εξακολουθεί να “προτίθεται να κλείσει τη συναλλαγή” και θα κινηθεί νομικά εναντίον του Musk. “Δεσμευόμαστε να κλείσουμε τη συναλλαγή με την τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Musk και σχεδιάζουμε να κινήσουμε νομικά μέτρα για την επιβολή της συμφωνίας συγχώνευσης”, ανέφερε το διοικητικό συμβούλιο. “Είμαστε σίγουροι ότι θα επικρατήσουμε στο πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ”.

Το Twitter και ο Musk τσακώνονται εδώ και μήνες για το πώς η εταιρεία μετράει τον αριθμό των bots και των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα. Στην επιστολή που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι δικηγόροι του Elon αναφέρουν ότι το Twitter απέκρυψε πληροφορίες και παραπλάνησε τον ίδιο σχετικά με τους αληθινούς αριθμούς.
Άλλα λέει το Twitter, άλλα πιστεύει ο Elon Musk
Εδώ και καιρό, το Twitter έχει δηλώσει ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούν λιγότερο από το 5% των συνολικών ημερήσιων χρηστών του και παρέδωσε ορισμένα από τα εσωτερικά του δεδομένα στον Musk για να ενισχύσει αυτούς τους ισχυρισμούς. Όμως τα πρόσθετα δεδομένα δεν ήταν αρκετά για να κατευνάσουν τον Musk , ο οποίος συνέχισε να αμφισβητεί τις επίσημες εκτιμήσεις του Twitter.

Στην κατάθεση της SEC, οι δικηγόροι του ιδιοκτήτη της Tesla δηλώνουν ότι ” το Twitter δεν έχει ακόμη παράσχει πλήρεις πληροφορίες στον κ. Musk που θα του επέτρεπαν να κάνει μια πλήρη και ολοκληρωμένη εξέταση των ανεπιθύμητων και ψεύτικων λογαριασμών… φαίνεται ότι το Twitter τον υποτιμά δραματικά”. “Η προκαταρκτική ανάλυση πληροφοριών από τους συμβούλους του κ. Musk παρέχονται από το Twitter μέχρι σήμερα και κάνουν τον ίδιο να πιστεύει ακράδαντα ότι το ποσοστό των ψευδών και ανεπιθύμητων λογαριασμών που περιλαμβάνονται στον αναφερόμενο αριθμό mDAU είναι πολύ υψηλότερο από 5%,”.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί στη συνέχεια, αλλά φαίνεται ότι ο Musk και το Twitter πιθανότατα οδεύουν προς μια μακρά δικαστική διαμάχη. Τα νέα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστα για το Twitter, το οποίο έχει ήδη χάσει δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίησή του, σταμάτησε τις περισσότερες προσλήψεις του και απέλυσε σχεδόν 100 υπαλλήλους σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος καθώς εργάζεται προς μια συμφωνία.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...