Jump to content

Xiaomi 12S Ultra


athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

xiaomi 12s ultra, Xiaomi 12S Ultra: Με αισθητήρα 1″, brand Leica και Snapdragon 8+ Gen 1

Tο Xiaomi 12S Ultra έρχεται με αναβαθμισμένη κάμερα με τη βοήθεια της Leica και τον τελευταίας γενιάς Snapdragon 8+ Gen 1. H εταιρία ισχυρίζεται πως το τηλέφωνο έρχεται με την πιο εντυπωσιακή κάμερα από οποιοδήποτε άλλο smartphone στον κόσμο.

Η κεντρική κάμερα ανέρχεται στα 50,3 MP (23mm) με τον κορυφαίο αισθητήρα IMX989 της Sony, ο οποίος είναι 1 ίντσα. Ωστόσο όπως και με το Xperia Pro-I, δε μιλάμε για πραγματικό μέγεθος μίας ίντσας αλλά για “τύπο μίας ίντσας”, που αναφέρεται στη διάμετρο της υποδοχής της κάμερας, που απαιτείται για να προβάλει μία εικόνα που καλύπτει το μέγεθος του αισθητήρα.

Φυσικά, με τη βοήθεια και την τεχνογνωσία της Leica τόσο όσον αφορά τον σχεδιασμό οπτικών, όσο και στο λογισμικό της απεικόνισης. O φακός μπροστά από τον αισθητήρα της μίας ίντσας είναι 8P, ο οποίος μπορεί να μειώσει το flare, το ghosting και άλλα. Η Xiaomi φέρνει και δύο φωτογραφικά στιλ τα "Leica Authentic Look" και "Leica Vibrant Look". Το πρώτο στοχεύει σε μία πιο φυσική εικόνα, εστιάζοντας στην αντίθεση του φωτός και στις σκιάσεις, προσθέτοντας βάθος στις φωτογραφίες. Το δεύτερο αξιοποιεί την “έξυπνη φωτογραφία της Xiaomi” με την αισθητική της Leica - Leica Vivid, Leica Natural, Leica BW Natural και Leica BW High Contrast.

Στο πίσω μέρος υπάρχει ένας ultrawide 12MP 13mm f/2.2 με δυνατότητα αυτόματος εστίασης, αλλά και macro λήψης, ενώ ο telephoto έρχεται με f/4.1 και αυτός στα 12MP. Από την πλευρά του βίντεο, το Xiaomi 12S Ultra υποστηρίζει εγγραφή Dolby Vision HDR.

Το Xiaomi 12S Ultra μπορεί να καταγράψει αρχεία JPEG ή HEIF υψηλής απόδοσης σε 8-bit, καθώς και αρχεία DNG RAW 10-bit με ενσωματωμένο προφίλ για το Lightroom της Adobe.

Προχωρώντας στο βίντεο, το smartphone είναι το πρώτο Android με υποστήριξη εγγραφής Dolby Vision HDR. Τα βίντεο 10-bit h.265 καταγράφονται σε HLG με τον χρωματικό χώρο Rec.2020 σε ανάλυση 4K και FullHD. Στο 4K, αποδίδει 30fps και 60fps μέχρι 80Mbps, ενώ στα 1080p 60fps στα 55Mbps και 30fps στα 35Mbps.

Ακόμα, υπάρχει μια E5 Super AMOLED 6,73″ ανάλυσης 3.200 x 1.440 px με υποστήριξη AdaptiveSync Pro, η οποία έχει ρυθμό ανανέωσης που κυμαίνεται από 1Hz έως 120Hz. Η μπαταρία 4.860mAh υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση 67W, ασύρματη φόρτιση 50W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 10W.

Το Xiaomi 12S Ultra έρχεται με δύο προσαρμοσμένα τσιπ Surge για διαχείριση μπαταρίας – το τσιπ φόρτισης Xiaomi Surge P1 προστατεύει την μπαταρία από υπερφόρτιση, αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής της, ενώ το Xiaomi Surge G1 διαχειρίζεται τη χρήση της μπαταρίας, παρατείνοντας την αντοχή.

Επεξεργαστής της συσκευής είναι ο νέος Snapdragon 8+ Gen 1 με μνήμη RAM 8 GB ή 12 GB και αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 με 256 GB ή 512 GB. Υποστηρίζει ότι δίνει 10% βελτίωση στην απόδοση GPU και CPU και 30% στην απόδοση ισχύος σε σύγκριση με το 8 Gen 1.

Η Xiaomi διαφημίζει υπερήφανη πως το smartphone διαθέτει έναν καινοτόμο νέο μηχανισμό ψύξης υγρού 3D, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα τριχοειδές δίκτυο για την άντληση ψυκτικού υγρού που συμπυκνώνεται στην αντίθετη πλευρά από τη θερμή περιοχή.

Έχει ακόμα στερεοφωνικά ηχεία συντονισμένα από την Harman Kardon, με υποστήριξη για Dolby Atmos και τρέχει το MIUI 13 με Android 12.

Το Xiaomi 12S Ultra ζυγίζει 225 γραμμάρια και είναι πιστοποιημένο με IP68, υποσχόμενο ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη. Είναι διαθέσιμο σε κλασική μαύρη απόχρωση αλλά και καταπράσινη με δερμάτινο πίσω φινίρισμα.

Τέλος, η Xiaomi επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να διατεθεί εκτός Κίνας.

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

γιατί όχι εκτός Κίνας άραγε? λες να φοβούνται πώς θα χάσουν τα google services επειδή έβαλαν Leica?

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...