Jump to content

Xiaomi Book S 12.4: Συνδυάζει tablet και laptop όλα σε μία συσκευή και με SoC Snapdragon 8cx Gen 2


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στις ξεχωριστές προτάσεις που είδαμε από πλευράς Xiaomi πριν από κάποια χρόνια, ήταν ένα tablet που έφερε την δυνατότητα να τρέχει και Windows. Ωστόσο, μόλις σήμερα η εταιρεία παρουσίασε το πρώτο της μετατρέψιμο μοντέλο 2-σε-1 με Windows. Είναι ένα tablet 12,4 ιντσών με προαιρετικό πληκτρολόγιο που μπορεί να το μετατρέψει σε εξαιρετικά φορητό υπολογιστή.

Το XiaomiBook S 12,4” τροφοδοτείται από το Snapdragon 8cx Gen 2, ένα chipset 7nm από τη γενιά του Snapdragon 865. Εκείνη την εποχή η Qualcomm το συνέκρινε λέγοντας ότι με 7W TDP είναι ταχύτερο από έναν Intel Core i5 10ης γενιάς 15W.

Τέλος πάντων, αυτό εκτελεί Windows 11, το οποίο περιλαμβάνει εξομοίωση x86-64, ώστε να μπορείτε να εκτελείτε το λογισμικό υπολογιστή που δεν είναι εγγενές στο ARM (τα Windows 10 θα μπορούσαν να κάνουν εξομοίωση μόνο 32-bit x86).

Σε αυτή την συσκευή έχουμε μια οθόνη LCD 12,4 ιντσών με ανάλυση 2.560 x 1.600 px (244 ppi, 16:10, 60 Hz) και κάλυψη 100% DCI-P3. που υπόσχεται 500 nits φωτεινότητας σε πλήρη λειτουργία. Το σώμα του tablet είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου-μαγνήσιου, έχει πάχος 8,95 mm και ζυγίζει μόλις 720 γραμμάρια. Το μπροστινό μέρος προστατεύεται από Gorilla Glass 3.

Για συνδεσιμότητα, υπάρχει μια θύρα USB-C, η οποία μπορεί να επικοινωνήσει άριστα με μια εξωτερική οθόνη 4K καθώς και να εξυπηρετεί τις συνήθεις λειτουργίες φόρτισης. Υπάρχει επίσης υποδοχή ακουστικών 3,5 mm, καθώς και υποδοχή microSD για επέκταση της μνήμης. Μιλώντας για αυτό, το chipset Snapdragon συνδυάζεται με 8 GB LPDDR4X RAM και 256 GB αποθηκευτικού χώρου.

Οι δυνατότητες ασύρματης συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν Wi-Fi 5 (ac) και Bluetooth 5.1. Δεν υπάρχει επιλογή για συνδεσιμότητα μέσω κινητής τηλεφωνίας, τουλάχιστον όχι στην έκδοση που κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Επομένως, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα hotspot Wi-Fi στο τηλέφωνό σας, εάν θέλετε να συμμετάσχετε σε μια κλήση Zoom εν κινήσει. Η μπροστινή κάμερα 1080p θα σας φανεί χρήσιμη, ενώ υπάρχουν και δύο μικρόφωνα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία ακύρωσης ήχου Aqstic και καταστολής θορύβου της Qualcomm. Επιπλέον, υπάρχουν στερεοφωνικά ηχεία στα πλαϊνά.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας δεν αναφέρεται, αλλά το tablet θα προσφέρει 13,4 ώρες κανονικής χρήσης, σύμφωνα με επίσημες περιγραφές. Η φόρτιση είναι γρήγορη χάρη στον φορτιστή GaN 65W, ο οποίος συνήθως πωλείται χωριστά.

Ένα επιπλέον αξεσουάρ που μπορείτε να παραλάβετε για το XiaomiBook σας είναι το Smart Pen. Η οθόνη παρακολουθεί τη γραφίδα με ρυθμό δειγματοληψίας 240 Hz και μπορεί να διακρίνει 4.096 επίπεδα πίεσης. Η γραφίδα τροφοδοτείται από μπαταρία, αλλά η πλήρης φόρτιση διαρκεί μόνο 18 λεπτά και αν πραγματικά δεν μπορείτε να περιμένετε τόσο πολύ, μια φόρτιση 1 λεπτού θα σας δώσει 20 λεπτά χρήσης.

Για τους χρήστες με αυξημένες επαγγελματικές εργασίες, υπάρχει ένα πληκτρολόγιο-θήκη με διαδρομή πλήκτρων 1,3 mm + ένα touchpad. Το εξωτερικό είναι κατασκευασμένο από δέρμα PU και υπάρχει μια ενσωματωμένη βάση στήριξης για την υποστήριξη του tablet. Το κάλυμμα του πληκτρολογίου συνδέεται στο tablet χρησιμοποιώντας pin pogo και προσθέτει 317 γραμμάρια βάρους.

Μπορείτε να βρείτε το XiaomiBook S 12.4” στα επίσημα site της εταιρείας στην Ισπανία , τη Γερμανία , την Ολλανδία και άλλες περιοχές.

Το XiaomiBook S 12.4” έχει τιμή 700€. Οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουνίου και τις πρώτες 48 ώρες η τιμή μειώνεται στα 600€.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εργαλείο με μεγάλη αυτονομία. πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε κουδουνιστρα με android και iOS που δεν μπορούν να τρέξουν έστω με simulation desktop εφαρμογές. το συγκεκριμένο μπορεί να τρέξει και android εφαρμογές από το υποσύστημα των windows 11.  Μακάρι να το έβγαζαν με το 8xc gen 3 και 5G SIM card.

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...