Jump to content

Samsung: Έφτιαξε και μας παρουσιάζει τον αισθητήρα ISOCELL HP3 200MP με τα μικρότερα pixels!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ήταν γνωστό πως ετοιμάζει κάτι θαυμαστό η Samsung στην κατηγορία των καμερών και τελικά εμφάνισε τον νέο αισθητήρα 200MP που που ονομάζεται ISOCELL HP3. Έχει το “μικρότερο pixel της βιομηχανίας”, μόλις 0,56 μm, το οποίο είναι 12% μικρότερο από τον προκάτοχό του. Υπόσχεται ταχύτερη αυτόματη εστίαση και ακόμη πιο καθαρό HDR χάρη σε έναν νέο αλγόριθμο στοίβαξης εικόνων.

Χρονικά αυτός ο νέος αισθητήρας ήρθε 9 μήνες μετά τον ISOCELL HP1, ο οποίος είναι τεχνικά ο πρώτος αισθητήρας κάμερας 200MP για smartphones, ακόμα κι αν δεν έχουμε δει ακόμη ένα πραγματικό τηλέφωνο με αυτόν. Έκτοτε, η Samsung κατάφερε να μειώσει το μέγεθος των pixel από 0,64 μm, κάνοντας τον νέο αισθητήρα τύπου 1/1,4” – περίπου 20% μικρότερο από τον προκάτοχό του.

Το binning 4-to-1 προσθέτει έως και 1,12μm pixel για φωτογραφίες 50MP. Για εξαιρετικά σκοτεινές φωτογραφίες, ο νέος αισθητήρας υποστηρίζει επίσης binning 16-προς-1 για τεράστια pixel 2,24μm και φωτογραφίες 12,5 MP.

Η Samsung καυχιέται επίσης για τη λύση αυτόματης εστίασης Super-QPD. Όλα τα εικονοστοιχεία είναι εξοπλισμένα με δυνατότητες AF και κάθε σύμπλεγμα τεσσάρων έχει έναν μόνο φακό που αναγνωρίζει διαφορές φάσης σε οριζόντιες και κάθετες κατευθύνσεις. Ο αισθητήρας μπορεί επίσης να τραβήξει βίντεο 8K σε 30 fps και 4K @ 120 fps με “ελάχιστη απώλεια στο οπτικό πεδίο”.

Επιπλέον, η βελτιωμένη λειτουργία Smart-ISO Pro συγχωνεύει τώρα πληροφορίες από τρία στάδια: λειτουργία χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ISO για να ενισχύσει την απόδοση HDR. Το ISOCELL HP3 μπορεί να παράγει εικόνες σε 4 τρισεκατομμύρια χρώματα (βάθος 14 bit), 64 φορές περισσότερα από τον προκάτοχο HP1, που ήταν 68 δισεκατομμύρια.

Η Samsung είναι έτοιμη να παράσχει δείγματα του ISOCELL HP3 σε κατασκευαστές smartphone και αναμένει τη μαζική παραγωγή να ξεκινήσει φέτος.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...