Jump to content

Ανταπόκριση από το Huawei event στην Κωνσταντινούπολη!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η μαγευτική και πάντοτε μεθυστική Κωνσταντινούπολη, αποτελεί ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο η Δύση συναντάει την Ανατολή, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό πολυπολιτισμικό μωσαϊκό. H «Βασιλεύουσα» είναι μια πόλη που ξυπνάει τις αισθήσεις, όπου τα αρώματα της πολίτικης κουζίνας μπλέκονται με τους επιβλητικούς ουρανοξύστες, τις εμβληματικές γέφυρες του Βοσπόρου και τα ερείπια του Βυζαντίου που στέκουν αγέρωχα στο πέρασμα των αιώνων. Η Πόλη βγάζει έναν «ιδιαίτερο» αέρα και αυτόν τον ιδιαίτερο τόπο επέλεξε η Huawei (Central Eastern Europe, Nordic, Turkey and Canada Region) για να μας δώσει τη δυνατότητα να ρίξουμε μια ματιά στο μέλλον των προϊόντων της.

Με κεντρικό motto το «See the Bigger Picture», η Huawei ξεδίπλωσε πλήρως το πλάνο της για το 2022, παρουσιάζοντας μια τεράστια γκάμα συσκευών που καλύπτουν σε μεγάλο φάσμα το κομμάτι του consumer electronics. Όπως χαρακτηριστικά άλλωστε λέει και ο λαός: «από όλα είχε ο… μπαξές», καθώς στο event που διεξήχθη στην Volkswagen Arena και είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά, ο κ. Derek Yu, (President CEE, Nordic, Turkey και Canada), έδωσε το στίγμα της Huawei για τα tech προϊόντα που φέρουν την υπογραφή της κινεζικής εταιρείας και πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στο Β’ εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

Και μπορεί πριν από μερικούς μήνες το focus της Huawei να ήταν τα smartphones (Nova 9) με το event που διοργάνωσε στη Βιέννη αλλά και στην γειτονική Βουλγαρία (με τα P50 Pro και Pocket), ωστόσο στην Κωνσταντινούπολη είχαμε μια ευκαιρία να ρίξουμε μια καλή ματιά και στα υπόλοιπα προϊόντα του Κινεζικού κολοσσού της υψηλής τεχνολογίας. Με τα MateBook D 16 (το οποίο κυκλοφορεί στη χώρα μας) και 16s να αποδεικνύουν την προσήλωση της Huawei στον κόσμο των laptops και να αποτελούν τους μεγάλους “πρωταγωνιστές” του event, με την εμβληματική ναυαρχίδα Mate Xs 2 να συγκεντρώνει τα βλέμματα (κάνοντας ουσιαστικά το ντεμπούτο της στην περιοχή μας ύστερα από το πετυχημένο πέρασμα του από την αγορά της Κίνας), το πρωτοποριακό MatePad Paper που αποτελεί ένα είδος ηλεκτρονικής ατζέντας που βασίζεται στην τεχνολογία e-Ink, τα FreeBuds Pro 2 που συνεχίζουν την κληρονομιά των FreeBuds που ήδη έχουν αποκτήσει ένα σεβαστό μερίδιο στην αγορά,  αλλά και τα νέα budget-friendly Nova Y70 και Y90.

H εκδήλωση άνοιξε όπως πάντα με κάποια ποσοτικά στοιχεία που φανερώνουν την πορεία της Huawei και τα οποία κυριολεκτικά… ζαλίζουν, καθώς το τμήμα consumer της Huawei έπιασε μέσα στο 2021, το αστρονομικό ποσό των 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα, τα wearables σημείωσαν αύξηση που άγγιξε το 42%, τα ακουστικά (TWS) έφτασαν στο 35%, τα tablet έπιασαν το 50%, η άνοδος στα PC ανήλθε στο 3%, ενώ τέλος το κομμάτι των monitors έφτασε στο 194%! Μάλιστα, σε ότι έχει να κάνει τη δική μας περιοχή, η Huawei μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη για τις επιδόσεις της, καθώς είχαμε μια «έκρηξη» στα wearables που έφτασε στο 90%, στα TWS headphones οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο που ανήλθε στο 75%, ενώ και η αγορά των PC τα πήγε εξαιρετικά (όπου σημείωσε αύξηση στο 13%).

Ορμώμενη από αυτή την εκπληκτική πορεία, η Huawei δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να εξελίσσεται και να πρωτοπορεί. Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός ότι η Huawei εξακολουθεί να επενδύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της, καθώς επένδυσε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 17.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης (ξεπερνώντας άλλες πολύ μεγάλες εταιρείες στον κόσμο της τεχνολογίας όπως η Microsoft και η Apple). Και το μέλλον φυσικά εξακολουθεί να διαγράφεται ιδιαιτέρως λαμπρό, καθώς ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να εστιάσει στην περαιτέρω ανάπτυξη σε έξι διαφορετικής κατηγορίες: smartphones, non-smartphone products (όπως wearables, PC, laptops, monitors, ακουστικά κ.ά), στο HarmonyOS, σε λύσεις που αφορούν στην αυτοματοποιημένη οδήγηση, στο κομμάτι του Smart Home και φυσικά σε B2B λύσεις που έχουν ως στόχο να ανεβάσουν επίπεδο την κάθε επιχείρηση.

Φυσικά, πέραν των ενδιαφερόντων αριθμητικών στοιχείων που σας περιγράψαμε, η εκδήλωση της Huawei ήταν γεμάτη από «φρέσκα» tech προϊόντα, τα οποία φιλοδοξούν να πιάσουν πλήρως τον σφυγμό και τον παλμό της αγοράς. Ξεκινώντας με το Mate Xs 2, το οποίο βελτιώνει ακόμη περισσότερο το concept των foldables όπως το οραματίζεται η Huawei, εδώ έχουμε μια ναυαρχίδα που είναι «ασυμβίβαστη» ενσωματώνοντας state-of-the art tech specs, τα οποία έχουν ως στόχο τους να καταστήσουν το Mate Xs 2 μια πραγματικά “unique” πρόταση. Με το «επιβλητικό» Falcon Wing design (όπως το αποκαλεί η ίδια η Huawei) που διακρίνεται για το χαμηλό βάρος του (ζυγίζει μόλις 255 γραμμάρια), απίστευτη καθαρότητα στην οθόνη, η οποία αγγίζει τα 424ppi (2480 x 2200) pixels, flat display (που αδυνατείς να ξεκολλήσεις το βλέμμα σου από πάνω του), True-Chroma Camera System (με το τριπλό camera setup του να κάνει φωτογραφικά «θαύματα») και έναν σούπερ ανθεκτικό hinge μηχανισμό, το Mate Xs 2 προκαλεί τον θαυμασμό από όποια πλευρά και να το κοιτάξεις.

Εξυπακούεται βέβαια ότι το Mate Xs 2 δεν απευθύνεται στο μέσο χρήστη, καθώς η τιμή του ανέρχεται στα 1.999 ευρώ. Παρόλα αυτά, η Huawei δεν θα μπορούσε να αφήσει παραπονεμένους και τους λάτρεις της πιο «budget-friendly» και value for money κατηγορίας, για αυτό και τα Nova Y70 και Nova Y90 (με τιμή στα 199 και 269 ευρώ αντίστοιχα) έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Εστιάζοντας στο design με ένα 2.5D γυαλί να το «αγκαλιάζει», την εντυπωσιακή μπαταρία (στα 6.000 και 5.000mAh) και ένα Super triple Camera system (όπως το περιγράφει η Huawei), το νέο Nova Y κλείνει το μάτι στους users που θέλουν να καλύπτουν με άνεση κάθε πτυχή της mobile καθημερινότητας τους, αλλά συγχρόνως δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία.

Αναμφίβολα, τόσο το Mate Xs 2 και Nova Y συζητήθηκαν αρκετά στο πλαίσιο του event της Κωνσταντινούπολης, παρόλα αυτά οι δύο μεγάλοι “star” δεν ήταν άλλοι από το premium laptop MateBook 16s και το MateBook D 16, το πανίσχυρο all-arounder (μπορείτε να διαβάσετε το λεπτομερές review μας εδώ). Tόσο το 16s, όσο και το D 16 απαντούν στο ερώτημα για το πως μπορεί να χωρέσει ένα display των 16 ιντσών σε ένα laptop που το σώμα του παραπέμπει σε υπολογιστή 15.6 ιντσών. Και στα δύο μοντέλα, τα σχεδόν ανύπαρκτα bezels δίνουν αν μη τι άλλο μια άλλη αίσθηση στον χρήστη ότι έχει στα χέρια του μια πολύ πιο μεγάλη επιφάνεια εργασίας.

Με την Huawei να επιλέγει επεξεργαστές της Intel 12ης γενιάς με TDP έως 40 W, RAM διπλού καναλιού και μονάδα στερεάς κατάστασης υψηλής ταχύτητας, που εξασφαλίζει υψηλές αποδόσεις σε πολλαπλές εργασίες και πολύπλοκες χρήσεις, τα νέα MateBook αν μη τι άλλο προσφέρουν μια εμπειρία που καλύπτει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς users. Επιπλέον, η ύπαρξη του Power Device feature συνενώνει τον κόσμο των smartphones, tablet και PC με… στυλ και άνεση, επιτρέποντας την μεταφορά και αναπαραγωγή αρχείων από τη μια συσκευή στην άλλη με on-the-fly τρόπο!

Πέραν των laptops, για τα οποία γνωρίζαμε εκ των προτέρων την ύπαρξη τους (η Huawei Ελλάδος είχε φροντίσει να μας προμηθεύσει με ένα MateBook D 16 για να το τεστάρουμε λίγες ημέρες πριν το επίσημο launch), η Huawei έκανε την μεγάλη έκπληξη με την ανακοίνωση του MateBook Paper! Πρόκειται για ένα tablet βασισμένο στην τεχνολογία e-Ink, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια ηλεκτρονική ατζέντα. Εξαιρετικά λεπτό και κομψό, διαθέτει B&W Huawei FullView display, το οποίο προσφέρει μια αίσθηση που παραπέμπει στο κανονικό χαρτί και αποτελεί μια ιδανική λύση για το διάβασμα και για να κρατάτε σημειώσεις με μοναδικό στυλ. Η e-Ink οθόνη των 10.3 ιντσών διακρίνεται για την ευκρίνεια της, ενώ καταλαμβάνει περίπου 86.3% screen-to-body ratio, ενώ παράλληλα διαθέτει fingerprint button, μπορεί να «διαβάζει» ιδιόχειρες σημειώσεις, υποστηρίζει Wi-Fi 6 και διαθέτει 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου. H εναλλακτική αυτή πρόταση της Huawei, προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό οθόνης και stylus, που φέρνει επανάσταση καθώς επιτρέπει στους χρήστες να αισθανθούν σαν να γράφουν σε χαρτί, ακούγοντας παράλληλα ένα ευχάριστο «θρόισμα» καθώς κυλούν το στυλό πάνω στην οθόνη, δημιουργώντας έτσι μια πλήρως «immersive» εμπειρία χρήσης.

To μενού ολοκληρώθηκε με τα FreeBuds Pro 2, στα οποία η Huawei έχει ενσωματώσει πολλά χρόνια τεχνολογικής εξέλιξης, φανερώνοντας την διαρκή προσήλωση της στο να προχωράει ακόμη περισσότερο στην κατηγορία των TWS ακουστικών, η οποία ως γνωστόν είναι από τις πιο hot αυτή τη στιγμή. Με έναν upgrade ANC, τα νέα FreeBuds 15% περισσότερη μείωση θορύβου σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα FreeBuds Pro 2 έρχονται εξοπλισμένα με τρεις αλγόριθμους δυναμικής βελτιστοποίησης ακρόασης ήχου που είναι σε θέση να ανιχνεύουν αλλαγές στην ένταση, διαφορές στη δομή του ακουστικού πόρου και αλλαγές στην κατάσταση χρήσης σε πραγματικό χρόνο.

Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι η Huawei πρόκειται πλέον για μια εταιρεία τεχνολογίας που έχει τη δύναμη να πειραματίζεται σχεδόν… παντού. Συνδυάζοντας state-of-the art τεχνολογίες και την τεχνογνωσία των πιο έμπειρων μυαλών της Κίνας, γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο user (σε οποιαδήποτε κατηγορία κι εάν ανήκει). Χωρίς αμφιβολία, στην Κωνσταντινούπολη η Huawei μας έδωσε τη δυνατότητα να ρίξουμε μια ματιά στην… «μεγάλη εικόνα» και δεν σας κρύβουμε ότι αυτή η νέα και δυναμική εικόνα που βγάζει, μας αρέσει πολύ.

Δείτε το video παραπάνω και ταξιδέψτε μαζί μας στην Volkswagen Arena της Kωνσταντινούπολης… 

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...