Jump to content

Micron: Δημιούργησε την μεγαλύτερη κάρτα microSD στον κόσμο με αποθηκευτικό χώρο 1,5 TB


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παλαιότερα, τότε που μπήκαν στην ζωή μας τα smartphones και άρχισαν μέρα με την ημέρα να κερδίζουν περισσότερη δημοτικότητα, υπήρχαν εκείνη την εποχή κάρτες μνήμης με χωρητικότητα που υπολογιζόταν σε megabyte και όχι σε gigabyte. Στη σύγχρονη αγορά, ο αριθμός αυτός έχει ξεπεραστεί και η μέγιστη τιμή εκτιμάται σε terabyte, αλλά φαίνεται ότι η Micron σκοπεύει να ωθήσει ακόμη περισσότερο τα όρια!

Η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε την κάρτα microSD με την υψηλότερη χωρητικότητα στον κόσμο, η οποία διαθέτει τεράστιο αποθηκευτικό χώρο 1,5 TB. Αυτό γίνεται εφικτό μέσω της νέας κάρτας microSD i400 της εταιρείας που έχει μέγιστη χωρητικότητα αποθήκευσης έως και 1,5 TB, που είναι ένας τεράστιος επιπλέον χώρος αποθήκευσης για ηλεκτρονικές συσκευές που υποστηρίζουν επέκταση μνήμης μέσω υποδοχής κάρτας microSD.

Παρόλο που εξακολουθεί να είναι ατυχές το γεγονός ότι τα περισσότερα σύγχρονα smartphones δεν υποστηρίζουν αυτήν την τεχνολογία, υπάρχουν ακόμα αρκετές άλλες εφαρμογές. Η Micron κατάφερε να επιτύχει ικανότητα ρεκόρ χρησιμοποιώντας τεχνολογία 3D NAND 176 επιπέδων, η οποία είναι επίσης η ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στους SSD. Με άλλα λόγια, ουσιαστικά σημαίνει ότι τα κελιά μνήμης στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο σε ένα τρισδιάστατο μοτίβο.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι η νέα κάρτα μνήμης πιθανότατα θα έχει μια μάλλον κορυφαία τιμή στην αρχή, κάτι που ισχύει συνήθως για τις περισσότερες νέες τεχνολογίες που σπάνε ρεκόρ.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σε ποιά Smartphones θα μπορούσε να μπει αυτή η κάρτα τώρα; Τα υποστηρίζει καμία συσκευή; Εδώ για το 1TB δεν υπάρχουν...

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Link to comment
Share on other sites

κλασικη περιπτωση αγνοιας του καταναλωτη. Υπαρχει σχεδον σε ολο τον κοσμο. Κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να ξερει τα παντα, σε καθε τι που θελει να αγορασει.

spacer.png

Το format εως τα 32GB ειναι fat32. Απο τα 64 - 2048 ειναι σε exfat. Καθε συσκευη που αναγνωριζει τα 64 μπορει να κανει το ιδιο μεχρι τα 2048. Μιας και δεν υπηρχαν πριν 10χρονια αυτες οι χωτητικοτητες, οι κατασκευαστες συσκευων για νομικους λογους αναφερουν συμβατες μνημες ... οτι υπαρχει την περιοδο κυκλοφοριας στην αγορα.

Προσοχη. Αναφερομαι στο φορματ μνημων SD card και οχι στο γενικο φορματ exfat που φτανει τα 16 exabytes.

Υπαρχουν και μερικες σπανιες εξαιρεσεις, που προιοντα κανουν χρηση format απο τα 64 και πανω σε αλλα ειδη για αλλους λογους. Αυτες τις @@@@ τις εχω δει στα πρωτα χρονια της xiaomi, TCL, κτλ. Σημερα δεν το εχω δει πουθενα.

Link to comment
Share on other sites

Quote

Με άλλα λόγια, ουσιαστικά σημαίνει ότι τα κελιά μνήμης στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο σε ένα τρισδιάστατο μοτίβο

για οσους δεν το καταλαβαν αυτο, να το πω διαφορετικα. Υπαρχει στα δισκακια DVD + BD. Ειναι σαν να εχουμε σε μορφη hamburger, 2 μπιφτεκια. Στις μνημες εχουμε 176 "οροφους" και σε καθε ενα οροφο υπαρχουν data σε μορφη πολυκατοικιας.

προσωπικα θα σταθω στο τεραστιο προβλημα που εχουν εως και σημερα οι συσκευες smartphones + tablet, δηλαδη την ταχυτητα προσβασης στην θυρα sd. Αυτη ειναι σε σπανιες περιπτωσεις 80-85MB / sec. Ο μεσος ορος ειναι τα 35MB. Με αυτες τις ταχυτητες οι μνημες πανω απο 200-300ΜΒ ειναι "καμενο χαρτι" για πολλα ειδη χρησης. Για χρηση φωτο. ολα μια χαρα. Αλλα για να τρεχεις εφαρμογες με αρχεια > 1GB, απλα το ξεχνας.

Link to comment
Share on other sites

Ineam,

Εξαιρετικός και αναλυτικός.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...