Jump to content

Δεν θα υποστηρίζεται η δυνατότητα εναλλαγής εικονικής μνήμης στο iPad Air 5 64 GB


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προσφάτως η Apple προέβη στην ανακοίνωση δύο νέων χαρακτηριστικών  που θα υποδεχτούν τα iPad με ενσωματωμένο το chip M1 όταν φθάσει με το καλό η επερχόμενη ενημέρωση iPad OS 16. Αυτές οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα Stage Manager καθώς και την εναλλαγή εικονικής μνήμης. Ωστόσο, ενώ και τα τρία iPad M1 διαθέτουν και τα δύο χαρακτηριστικά, το βασικό μοντέλο του iPad Air 5ης γενιάς δεν θα λάβει την εναλλαγή εικονικής μνήμης.

Η εναλλαγή εικονικής μνήμης είναι ουσιαστικά ένα αρχείο σελίδας, ένα δεσμευμένο τμήμα του χώρου αποθήκευσης της συσκευής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εικονική μνήμη όταν η μνήμη του συστήματος εξαντληθεί. Αυτή η δυνατότητα εναλλαγής εικονικής μνήμης στο iPadOS 16 μπορεί να δεσμεύσει έως και 16 GB αποθηκευτικού χώρου για χρήση ως μνήμη συστήματος εάν το απαιτεί μια ιδιαίτερα απαιτητική εφαρμογή.

Για τεχνικούς λόγους, η Apple αποφάσισε να περιορίσει αυτήν τη δυνατότητα μόνο σε συσκευές που διαθέτουν τουλάχιστον 128 GB ενσωματωμένης αποθήκευσης. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για τα δύο μοντέλα iPad Pro, τα οποία διαθέτουν βασικό χώρο αποθήκευσης στα 128 GB, ωστόσο, το iPad Air 5 του 2022 έχει μόνο 64 GB ως βασικό αποθηκευτικό χώρο, γι’ αυτό και αυτή η παραλλαγή δεν θα περιλαμβάνει αυτήν τη δυνατότητα και θα είναι διαθέσιμη μόνο στην παραλλαγή των 256 GB.

Αυτό, ωστόσο, έρχεται σε αντίθεση με τον λόγο της Apple για τη μη συμπερίληψη της δυνατότητας Stage Manager για τη μη παρουσία σε iPad που δεν διαθέτουν το chip M1. Εκτός από τη μόχλευση της αυξημένης απόδοσης του M1, το Stage Manager βασίζεται επίσης στη μνήμη των 8 GB και στη λειτουργία εναλλαγής εικονικής μνήμης για τη φόρτωση και εκτέλεση μιας δέσμης εφαρμογών ταυτόχρονα.

Καθώς το βασικό iPad Air 5 δεν περιλαμβάνει την εναλλαγή εικονικής μνήμης, αλλά εξακολουθεί να έχει το Stage Manager, έχει προκαλέσει σε ορισμένους το αίσθημα της αμφισβήτησης για το M1 που εκτελεί αυτήν τη λειτουργία. Φυσικά, εξακολουθεί να υπάρχει η διαφορά απόδοσης μεταξύ του M1 και του A14 που χρησιμοποιείται στο iPad Air 4, αλλά ίσως μια πιο περιορισμένη έκδοση του Stage Manager θα μπορούσε να είχε συμπεριληφθεί στα παλαιότερα iPad.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...