Jump to content

Apple: Το νέο chipset M2 έχει 18% ταχύτερη CPU και 35% ταχύτερη GPU σε σύγκριση με την M1


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στο χθεσινό της και λαμπερό event WWDC, η Apple ανακοίνωσε το chipset M2, τον διάδοχο του M1, το πρώτο της chip για ευρεία χρήστη σε υπολογιστές που βασίζεται σε προσαρμοσμένη σχεδίαση ARM, το οποίο αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2020.

Το M2 βρίσκεται στην καρδιά του νέου MacBook Air και του νέου MacBook Pro 13″. Το νέο chip είναι χτισμένο στηριζόμενο στην λιθογραφική διαδικασία 5 nm δεύτερης γενιάς και σε σύγκριση με το M1, η CPU 8 πυρήνων του προσφέρει 18% καλύτερη απόδοση. Αυτό οφείλεται στο ότι οι πυρήνες απόδοσης είναι ταχύτεροι και συνδυασμένοι με μεγαλύτερη κρυφή μνήμη, ενώ οι πυρήνες απόδοσης έχουν επίσης “βελτιωθεί σημαντικά για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη απόδοσης”, λέει η Apple.

Το νέο chip M2 ανταγωνίζεται άνετα το Inte Core i7 12ης γενιάς

Σε σύγκριση με τον Intel Core i7-1255U στο Samsung Galaxy Book2 360, η CPU στο M2 παρέχει “σχεδόν διπλάσια απόδοση στο ίδιο επίπεδο ισχύος” και επίσης προσφέρει τη μέγιστη απόδοση του chip Intel ενώ χρησιμοποιεί μόλις το ένα τέταρτο ισχύος , υπερηφανεύεται η Apple. Σε σύγκριση με τον 12-πύρηνο Intel Core i7-1260P στο MSI Prestige 14Evo, ο M2 “παρέχει σχεδόν το 90% της κορυφαίας απόδοσης” ενώ χρησιμοποιεί μόλις το ένα τέταρτο της ισχύος.

Οι πυρήνες GPU φαίνονται να είναι ίδιοι, αλλά ελαφρώς πιο αποδοτικοί από εκείνους του M1, αφού ο M2 με 10 πυρήνες μπορεί να προσφέρει 25% καλύτερη απόδοση από την 8πύρηνη GPU του M1 με την ίδια τροφοδοσία. Με κάποια πρόσθετη κατανάλωση ισχύος, αυτό το δέλτα απόδοσης αυξάνεται στο 35%. Σε σύγκριση με τα ενσωματωμένα γραφικά του Samsung Galaxy Book2 360, η Apple λέει ότι αυτή η GPU είναι 2,3 φορές ταχύτερη στο ίδιο επίπεδο ισχύος και ταιριάζει με την κορυφαία απόδοσή της χρησιμοποιώντας το ένα πέμπτο της ισχύος.

Ο neural κινητήρας των 16 πυρήνων είναι 40% ταχύτερος από τον M1, έχοντας τη δυνατότητα να επεξεργαστεί έως και 15,8 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο, ενώ έχετε επίσης 50% περισσότερο εύρος ζώνης μνήμης, 100 GB/s. Μιλώντας για μνήμη, το M2 υποστηρίζει έως και 24 GB LPDDR5 RAM.

Το chipset έχει πάνω από 20 δισεκατομμύρια τρανζίστορ (δηλαδή 25% περισσότερα από το M1), υποστηρίζει εξωτερικές οθόνες 6K, καθώς και κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση ProRes, 8K H.264 και βίντεο HEVC.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...