Jump to content

Νόμος στις ΗΠΑ δίνει το δικαίωμα στην επισκευή για ηλεκτρονικά είδη


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Νομικά πλέον κάθε πολίτης της Νέας Υόρκης έχει το ελεύθερο δικαίωμα για επισκευή σε ηλεκτρονικές συσκευές με original εξαρτήματα/εργαλεία. Η σχετική νομοθεσία πέρασε πριν λίγες ημέρες από τη Γερουσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης με συντριπτική πλειοψηφία 59 έναντι 4 και πέρασε από τη συνέλευση με 145 ψήφους υπέρ και 1 κατά . “Το νομοσχέδιο είναι η πιο εκτεταμένη νομοθεσία για τα δικαιώματα των καταναλωτών που έχει ψηφιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες”, σύμφωνα με το Vice .

Ο νέος νόμος που ονομάζεται Digital Fair Repair Act ισχύει για όλες τις εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και θα απαιτεί από αυτές τις εταιρείες να πωλούν εξαρτήματα επισκευής, εργαλεία και να παρέχουν τεκμηρίωση επισκευής υπό “δίκαιους και εύλογους όρους”.

Κάποιες εταιρείες όπως η Apple έχουν ήδη αρχίσει να παρέχουν ανταλλακτικά και εργαλεία απευθείας σε καταναλωτές που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τις δικές τους επισκευές. Πλέον όμως οι επισκευές μπορούν να γίνουν από τον εκάστοτε χρήστη ή από κάποιο εξωτερικό service χωρίς ακύρωση της εγγύησης.

Η νομοθεσία διαμορφώθηκε σύμφωνα με έναν παρόμοιο νόμο που ίσχυε για τη Μασαχουσέτη το 2012. Μόλις είχε θεσπιστεί, οι κατασκευαστές υπέγραψαν ένα “μνημόνιο συνεννόησης”, το οποίο ουσιαστικά σήμαινε ότι η νομοθεσία είχε ως αποτέλεσμα αλλαγές πολιτικής σε εθνικό επίπεδο, καθώς οι κατασκευαστές προτιμούσαν να έχουν μια ενιαία πολιτική σε όλες τις ΗΠΑ.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...