Jump to content

Μια εμπειρία που θα θυμίζει Mac έρχεται να προσφέρει το νέο iPadOS 16


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα πιο πρόσφατα iPad που συναντάμε στην αγορά, όπως το αξιέπαινο iPad Pro 2021, είναι γεμάτα με κορυφαίες προδιαγραφές και μπορούν να λειτουργήσουν σαν φορητός υπολογιστής. Όμως παρόλα αυτά, παρατηρούμε πως στην πράξη, τα iPad προσφέρουν περισσότερο μια εμπειρία που μοιάζει με τηλέφωνο. Αυτό είναι πιθανό να αλλάξει με την επόμενη σημαντική αναβάθμιση του iPadOS. Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iPadOS 16, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί στο επερχόμενο Worldwide Developers Conference (WWDC), θα προσφέρει στους χρήστες έναν επανασχεδιασμένο UI πολλαπλών εργασιών.

Το iPadOS 16 θα είναι η επόμενη σημαντική αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος για τους χρήστες του iPad. Μερικές από τις αλλαγές που αναμένεται να φτάσουν στο iPadOS 16 περιλαμβάνουν τη δυνατότητα εύκολης προβολής ανοιχτών εφαρμογών και εναλλαγής μεταξύ εργασιών, αλλαγής μεγέθους παραθύρων εφαρμογών και δυνατότητας στους χρήστες να διαχειρίζονται πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες του iPadOS 16 παραμένουν άγνωστες.

Ένα βασικό και κοινό στοιχείο των iPad Pro και Mac, είναι πως τροφοδοτούνται από το ίδιο chip M1. Ενώ το πρώτο μπορεί να λειτουργήσει σαν φορητός υπολογιστής συνδέοντας αξεσουάρ όπως πληκτρολόγιο και ποντίκι, δεν προσφέρει μια ομαλή εμπειρία φορητού υπολογιστή/επιτραπέζιου υπολογιστή όπως ένα PC Mac. Ας ελπίσουμε ότι το iPadOS 16 θα προσφέρει μια εμπειρία πολλαπλών εργασιών που μοιάζει με φορητό υπολογιστή.

Οι εικασίες είναι πολλές ότι η Apple θα επιτρέψει στα iPad που τροφοδοτούνται από το ίδιο chip M1 να χρησιμοποιούν επαγγελματικές εφαρμογές όπως το xCode, το Logic Pro και το Final Cut Pro. Η εταιρεία μπορεί επίσης να εισαγάγει μια δυνατότητα που ονομάζεται χαρακτηριστικό Apple Mixer στα M1 iPad. Θα επιτρέπει στους χρήστες να εκκινούν εφαρμογές σε πλήρη οθόνη και να συρρικνώνονται αυτόματα όταν είναι συνδεδεμένο ένα πληκτρολόγιο και ένα trackpad.

Το νέο iPadOS 16 θα ανακοινωθεί μεταξύ 6 Ιουνίου και 10 Ιουνίου. Στην ίδια εκδήλωση, η Apple θα προσφέρει επίσης άλλες ενημερώσεις λογισμικού για iOS, MacOS, watchOS και tvOS.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...