Jump to content

Το Apple Safari ξεπερνά το 1 δισ. χρηστών


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και επισήμως νέα έκθεση επιβεβαιώνει πως το Safari της Apple θεωρείται πλέον το δεύτερο δημοφιλέστερο πρόγραμμα περιήγησης με 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Ωστόσο, το κενό ανάμεσα σε Safari και Google Chrome εξακολουθεί να είναι μεγάλο. Σύμφωνα με μια αναφορά,  1.006.232.879 χρήστες (19,16% όλων των χρηστών του διαδικτύου) χρησιμοποιούν το Safari. Τα στατιστικά βασίζονται στα ποσοστά μεριδίου αγοράς του προγράμματος περιήγησης GlobalStats και στη συνέχεια μετατρέπονται σε αριθμούς χρησιμοποιώντας μετρήσεις χρηστών διαδικτύου του Internet World Stats. Ενώ το Safari έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες,  το Google Chrome έχει τρεις φορές  περισσότερους (συνολικά 3.378.967.819).

Το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge είναι πολύ πίσω από το πρόγραμμα περιήγησης Safari με μόνο 212.695.000 χρήστες. Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τους χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών, η Microsoft ξεπερνά το Safari και είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης για υπολογιστές.

Επιπλέον, η αναφορά υποστηρίζει ότι το Safari θα υπάρχει σε κάθε νέο υπολογιστή iPhone και Mac. Αυτό παρέχει προφανώς ένα πλεονέκτημα για την Apple να επεκτείνει τους χρήστες του προγράμματος περιήγησης.

Κατά το περασμένο έτος, είδαμε από την Apple να προσθέτει διαρκώς νέες δυνατότητες απορρήτου στο Safari. Όχι μόνο αυτό, κατά τη διάρκεια του τελευταίου WWDC, η ομάδα σχεδίασης και υποστήριξης του Safari παρουσίασε μερικά πολύ αμφιλεγόμενα νέα σχέδια. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο δικός τους browser έχει δύο νέους στόχους: να κάνει πιο εύκολο το άγγιγμα με το ένα χέρι και να εμφανίζει το κατάλληλο περιεχόμενο για τον καθένα.

Πριν από λίγες ημέρες, η Apple κυκλοφόρησε την ενημέρωση 146 του Safari Technology Preview, ενός πειραματικού προγράμματος περιήγησης που κυκλοφόρησε από την Apple τον Μάρτιο του 2016. Η Apple σχεδίασε την τεχνική προεπισκόπηση του Safari για να δοκιμάσει λειτουργίες που ενδέχεται να εισαχθούν στην επίσημη έκδοση του Safari στο μέλλον.

Το Apple Safari Technical Preview 146 περιλαμβάνει διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις απόδοσης για Web Inspector, CSS, JavaScript, Forms, Media, Rendering, Scrolling, HTML, Shared Worker, Service Worker, Web API, Accessibility και Security.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...